Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Dokonalá vražda (1998) 

Zajímavý a chytrý thriller s výtečným hereckým obsazením.Žádné béčko.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Nejlepší Nolanův film,jednoznačně.Dokonale promyšlené,zahrané,napsané,zrežírované,k tomu skvělá pointa.Divácká pochoutka.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Twohy je podle mého názoru hodně nadaný režisér,kterému už delší dobu hodně fandím.A tahle vyvedená žánrovka mě proto mile překvapila.Všechno je na svém místě,herci hrají dobře (zvlášť Olyphant znovu ukazuje,jaký umí být tvrďák) a napětí by se dalo krájet.Jen tak dál,Davide,a dotáhneš to zatraceně daleko.

plakát

Doktor Živago (1965) 

Skvělá,byť maličko chladná a přetažená adaptace.Lean s Živagem opět potvrdil,že na zpracovávání podobných témat a velkých příběhů má talent,některé jeho jiné filmy mi ale přeci jen k srdci přirostly více.

plakát

Do morku kosti (2010) 

Hype a oscarové nominace pro tento film jsou věci,které mi asi už nikdo neobjasní.Film chladný jako psí čumák,průměrně natočený a herecky taky nic extra.Tři by ode mě byly neupřímné.

plakát

Dopisy pro Julii (2010) 

Tak dvě hvězdičky jsou za Amandu,pro kterou mám nehoráznou slabost.Bez ní bych se s tímhle filmem ani neobtěžoval.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Efektní stylizace jen podtrhuje celkovou povrchnost filmu.Laciné pozlátko,velké zklamání.

plakát

Dospívání po americku (1993) 

Když se dívám na tento starší,méně známý,ale geniální kousek,je mi trochu smutno,protože vím,co se svojí kariérou velmi talentovaný režisér Michael Caton-Jones udělal.Místo aby nadále zůstával tak trochu mimo hollywoodský mainstream a točil skvělé filmy jako Dospívání po Americku,rozhodl se zpopularizovat a natočil slaboučký remake Šakala a otřesný Základní instinkt 2.Od té doby ani vidu,ani slechu po něm.Obrovská škoda,protože to byl nesmírně zručný tvůrce,od kterého bych ještě rozhodně chtěl něco vidět.

plakát

Dostaňte agenta Smarta (2008) 

Suverénně nejlepší ze všech bondovských parafrází,která Austina Powerse překonává hlavně v kvalitě nahravačů hlavního hrdiny.Jestli do pár let nepřijde dvojka,budu se moc zlobit!

plakát

Dotek zla (1958) 

Jeden z nejfantastičtějších filmů noir všech dob a zároveň můj nejoblíbenější Wellesův film vůbec.Mnozí fundovaní filmoví vědci by asi nesouhlasili,ale někdy je zkrátka lepší nebýt fundovaným filmovým vědcem :-)