Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Sugarlandský expres (1974) 

Miluju tenhle film,už kvůli tomu,že je v něm nádherně patrný tvořící se spielbergovský rukopis,Goldie to tady strašně sluší a celkově pro mě Sugarlandský expres představuje jeden z nejdůležitějších snímků,jaké nám Nový Hollywood dal.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nejspíš mám výhodu v tom,že první dva díly Nolanovy komiksově-kriminální epopeje nikterak neadoruji.Její závěr mě totiž dostal jednoznačně nejvíce.Konečně jsem si v režisérově koncepci našel tu dávku osudovosti, nezapomenutelného padoucha a zlomeného tragického hrdinu.Konečně jsem viděl ten komiksový film,který už mnozí spatřovali v Temném rytíři,ale já si na něj musel ještě čtyři roky počkat.Zkrátka a dobře si pro mě osobně schoval Nolan to nejlepší na konec a naservíroval závěr památné trilogie jak se patří.Klobouk dolů.

plakát

Nikdo mě nemá rád (1959) 

Jedna z mých umělečtějších slabostí,která mne nepřestává fascinovat jak svou precizně vystavěnou režií,tak způsobem,jakým režisér pracuje s autobiografickými prvky a zároveň tím skládá kinematografii jednu ze svých nejrafinovanějších poct.Důvod,proč milovat francouzskou novou vlnu.

plakát

Americká noc (1973) 

Jeden z nejůžasnějších filmů o filmu vůbec.Takhle krásně se z lásky k pohyblivým obrázkům uměl vyznat jen Truffaut.

plakát

Mé soukromé Idaho (1991) 

Fascinující.Herecký koncert v průzračně čistém filmu,který Van Sant už nepřekonal.

plakát

Seber prachy a zmiz (1969) 

Tyhle Allenovy rané bláznivé komedie můžu snad ještě víc než pozdější komediálně dramatické majstrštyky.Pecka největší!

plakát

To je ale bláznivý svět (1963) 

Může být komedie,která trvá víc jak tři hodiny,ještě zábavná? Může,a jak! Dle mého snad nejlepší Kramerův film,který je přes olbřímí stopáž v každé své minutě neuvěřitelně svižný,skvěle vypointovaný a celkově bych jej neváhal označit za jedno ze stěžejních děl americké komedie vůbec.A viděl jsem ho třikrát!

plakát

Válka rozumu a cti (2006) 

Krásně inteligentní a neuspěchaný historický film,který je snad ještě o ždibec vyšperkovanější a zajímavější než Woovo Chi Bi.Navíc má fantastického Andyho Laua a je nádhernou poctou bitevních stratégů a mozků,které válku vyhrají spíše než samotní vojáci.

plakát

Poslední údolí (1971) 

Jeden z nejzajímavějších historických filmů vůbec,přitom tak umně skrytý pod nánosem filmových dějin.Nádherně odvyprávěný,brilantně napsaný a fantasticky zahraný.Michael Caine je neuvěřitelný!

plakát

Vše o mé matce (1999) 

Suverénně nejlepší Almodóvarův film.Nikdy bych nečekal,že film,jehož tolik protagonistů má pochybnou sexuální orientaci a neujasněná pohlaví,se mi může tak moc líbit.A Cecilia Roth je naprosto báječná!