Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Francouzská spojka II (1975) 

Ať si říká kdo chce co chce,pro mě je druhý díl Francouzské spojky minimálně na úrovni toho prvního.Sice trochu ničí ten drásavý nedořečený závěr,kterým se chlubila jednička,ale zase se chlubí skvostnou scénou odvykačky a ještě zažranějším výkonem Genea Hackmana.Jedno z nejlepších pokračování,jaké jsem viděl.

plakát

Francouzská spojka (1971) 

Jeden z nejzásadnějších počinů v kriminálním žánru všech dob.Parádně zrežírovaný,se skvostným Hackmanem a dost možná nejlepší honičkou všech dob.

plakát

Dealer III (2005) 

Závěr série jak má být.Konečně trilogie,ve které se všechny nitky opravdu propojí a vznikne organicky čistá filmařina,které se nemůžu nabažit.

plakát

Trio z Belleville (2003) 

Naprosto okouzlující filmeček mistra dojemných animovaných filmů pro dospělé,Sylvaina Chometa.Poetické,dojemné,kouzelné,plné radosti a zároveň neskutečně smutné.TOHLE je animovaný film!

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Nejupřímnější,emocemi nejnabitější a trikově jasně nejvytříbenější (velko)film léta.Slovo velkofilm není tak úplně na místě,protože opice jsou spíše komorní sci-fi sondou do duše jednoho opičáka,kterého už nebavilo neustálé lidské šikanování a pokusy.Abych byl upřímný,opicím jsem přes povedené trailery a pozitivní reakce až do zhlédnutí nevěřil nos mezi očima,ale síla výsledného produktu mě stejně nakonec nekompromisně smetla a já jen uznale kývu hlavou nad tím,co dokázal neznámý režisér a trikoví kouzelníci.Podobný film není v multiplexech k vidění každý den,tak si ho ve vlastním zájmu rozhodně nenechte ujít!

plakát

Leopardí žena (1938) 

Už je to víc jak sedmdesát lt,co byl uveden tento film,a přesto se ještě nikomu nepovedlo natočit lepší situační komedii.Katharine a Cary jsou kouzelná dvojka a dialogy mezi nimi ve vtipnosti nemají konkurenci.

plakát

Hluboký spánek (1946) 

Jeden z nejgeniálnějších noir filmů všech dob a jasný důkaz,že Hawks točil nejlepší filmy ve 40. letech.Bogart a Bacall si byli souzení,jiskření mezi nimi "udělalo" spoustu legendárních filmů.

plakát

Opilí láskou (2002) 

Nejkrásnější romance všech dob,která se vzpírá zajetým šablonám,dokazuje,že Adam Sandler je skvělý herec (tedy když zrovna chce) a Paul Thomas Anderson potvrzuje svůj status režiséra,který natočí cokoliv a prakticky vždy se z toho vyklube mistrovské dílo.Opilí láskou jsou možná jeho nejméně divácký film,o to víc jsem si je však užil.

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Podobný televizní projekt nemá obdoby.Famózní herecké obsazení,velký režisér,řádně sponzorované.Nic jiného než absolutní pecka z toho vzejít ani nemohlo.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Zasloužený a osvědčeý kult s kouzelnou Audrey a šarmantní Edwardsovou režií.Můžu vidět kolikrát chci a stejně si mi ten film neomrzí.

Ovládací panel
8 bodů