Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Obhájce (2011) 

Nejlepší film Matthewa McConaugheyyho za posledních x let a skutečně napínavá a výtečně napsaná krimi,která vtáhne diváka do děje a nepustí ho až do závěrečných titulků.Je příjemné vědět,že inteligentní flmy ještě nevymřely a diváci si je i přes téměř nulovou propagaci stejně najdou.

plakát

Orel Deváté legie (2011) 

Eagle je dostatečně zábavný a nápaditý,ale nemůžu se zbavit dojmu,že režisér Kevin Macdonald má na víc než točit prvoplánové historické popkorňáky s šampóny v hlavních rolích.Právě jeho vypravěčský talent a režijní zručnost zapříčinily,že jsem si film v rámci žánrových mantinelů docela užil,ale příště zase něco osobitějšího prosím!

plakát

Ošetřovatel (2011) 

Přesně ten typ filmu,po kterém mám chuť se na celou kinematografii vykašlat.Přitom i film se zvířaty se dá natočit vkusně,zlatý pan Propper a tučňáci,ale tohle je čiré zlo,jedna hvězdička za rozkošnou Rosario Dawson.

plakát

Pan Bobr (2011) 

Docela milý film,který pro Gibsonovu pověst udělá víc než takové Na hraně temnoty,ale pořád spíše lepší průměr.Bývalá megastar by potřebovala šťavnatější projekt.

plakát

Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 

Bez problémů snesitelná ptákovina (doslova).Jim Carrey je už opravdu za zenitem,ale pořád lepší se koukat se na něj,jak se kočkuje s tučňáky,než trpět u dementních komedií typu Alvin a Chipmunkové.Carreyho filmy si totiž zachovávají alespoň nějaké kouzlo.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Jestli byl druhý a třetí díl bezduchý a zbytečný odvar z jedničky točený jen a pouze za účelem zisku,pak nevím,jakými slovy bych měl shrnout tento paskvil.Protože zatímco původní trilogie mi přijde jako naprosto vyrovnaná atrakce točená jen pro zábavu diváků (a na mě to naprosto fungovalo),takzvaný čtvrtý díl nemá divákům co nabídnout a nepředvádí nic jiného,než dříve viděné nebo krutě trapné kousky.Zatím jasně to nejslabší z letošní nadějně působící letní sezony.A mám zároveň neodbytný dojem,že to bude paradoxně to nejúspěšnější.Bůh s námi!

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Skvělý Gleeson a pár vypečených scén není dostatečným důvodem,abych přehlédl značné množství hluchých míst,ovšem jako debut je to minimálně zajímavé.Kvality takových Brugg ovšem Pomáhat a chránit nedosahuje.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Brutálně vtipné,s odzbrojujícím obsazením,smrtícím tempem a bohužel taky značně nevyrovnané.Ovšem ten film je mi strašlivě sympatický,což je ve výsledku důležitější,než kdyby byl naprosto dokonalý a mě by nechal chladným.Čekal jsem od Your Highness hodně (vlastně to byl jeden ze tří mých letošních nejočekávanějších filmů) a když to vezmu kolem a kolem,vlastně mě v ničem nezklamal.Což je potěšující fakt.

plakát

Rumový deník (2011) 

Průměr ve všech ohledech,který je ovšem pořád lepší než WTF způsob filmařiny,jaké představuje Strach a hnus v Las Vegas.Depp standartní,Eckhart standartně šarmantní,Robinson překvapivě krotký.Ve výsledku nic,co by urazilo,ale nadchnout tu skutečně není čím.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Jako popkornová zábava je Fast Five naprosto dostačující a je to pravděpodobně nejlepší díl série (jediný,u kterého jsem chvíli uvažoval o čtyřech hvězdičkách).Ovšem pořád je to jen a pouze Rychle a zběsile,tedy strašně hloupá podívaná se strašně hloupými postavami,pár pěknými auty a holkami,okořeněné tentokrát značným množstvím akce.Kromě bitky Rock vs. Diesel mi žádná scéna neutkvěla v hlavě.Tahle série se za těch deset let vůbec nikam kvalitativně neposunula (jen žánr se trochu renovoval) a stále si drží svůj průměrný standart.Nijak mě neuráží,ale ani mě nikdy nebude výrazně zajímat.Ovšem Lin je zručný akční tvůrce a pátého Terminátora bych si pod jeho vedením rozhodně nechal líbit.