Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Staří pardálové se předvedli ve skvělém světle. Ale na pět nejdu,na to mi tady moc chybí můj nej. oblíbenec,tj. Kurt Russell. Přesto nářez.

plakát

Fighter (2010) 

Dobře zahrané,dobře zrežírované,solidně vygradované.Ve všech směrech poctivá práce.Ale právě "jen" poctivá.Za celou stopáž nepřišel žádný moment,žádný nápad,který by Fightera povyšoval nad úroveň běžných sportovních filmů,jakých vznikají spousty.Nic,díky čemuž by se film mohl postavit vedle Rockyho nebo Těžké váhy a dalších vrcholů žánru.Jen dobře odvedený standart.A mimochodem,Bale značně přehrává,civilní Wahlberg ho bez problémů trumfne.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Jednička byla průměrná,ale neurážející,dvojka vtipná a dosti zábavná.Trojka je bohužel zbytečná a velmi nevtipná.Nepomáhá ani výtečné obsazení,ve kterém se sešli prakticky všechny hvězdy z prvních dvou dílů,plus pár ještě přibylo.Bohužel silné zklamání a jako poslední větší film roku to rozhodně neobstojí...

plakát

Gangsteři (2010) 

Žánrovka silně pokulhávající,pokud ji postavíme vedle Nelítostného souboje nebo spravedlivěji vedle stejně starého Affleckova Města,ovšem bez problémů přijatelná,pokud ji bereme samostatně a bez zbytečného srovnávání se žánrovými souputníky.Pořád totiž má velmi slušné herce (Idris Elba jede) a je vedená relativně zručným způsobem,přesně tak,aby nezačala nudit.Nadchnout už sice nezvládne,ale pro fanouška žánru,který je momentálně docela na suchu,by tahle jednohubka mohla být vítaným zahnáním žízně.

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Příšernej blivajz,který od odpadu zachraňují jen zajímavý vedlejší herci,kterých mi bylo při sledování líto.Gulliverovy cesty nedokáží v divákovi vzbudit jiné emoce,než ty negativní a člověk se ptá,jak proboha mohl někdo v Hollywoodu takový projekt odklepnout.Zasloužený propadák a Jack Black znovu dokazuje,že ho jako herce nikdy mít rád nebudu.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Srovnávání z Černou knihou nemá žádný smysl,když se mu člověk vyhne tak zjistí,že Habermannův mlýn je v rámci českých filmů silný nadprůměr a docela v pohodě obstojí i mezi zahraniční produkcí.Roden je parádní.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jako pokračování nesmírně populární série přece jen slabší,jako příprava na velké finále ale v podstatě dokonalé.Ovšem jen za předpokladu,že Yates nám ve druhé části Relikvií předvede něco skutečně monumentálního.Pokud ne,ztratí první část smysl a tím pádem i nějakou tu hvězdičku.Očekávání na přídavek jsou nicméně vysoká.

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Neskutečně příjemné.A proč mě to vlastně překvapuje,když je to tak skvěle obsazené?Harrison má zase jednou dobrou roli,Rachel je slaďounká a Diane s Jeffem...prostě jsou! Zábavné a tak nějak milé.

plakát

Chlupatá odplata (2010) 

Těžko říct,jak se z nástupce Indiana Jonese v Mumii stal zoufalec přijímající role v těch nejpříšernějších sračkách,jen aby alespoň v něčem hrál.Fraserova kariéra šla v posledních pěti letech slušně do kytek a mě to mrzí,neb je to sympaťák.

plakát

Iluzionista (2010) 

Chomet OPĚT nezklamal a naservíroval mi naprosto úžasný animovaný snímek,který díky síle svého příběhu a naprosté upřímnosti všech emocí je pro mě takovou soukromou pocitovou bombou.A navíc,animaci,jako je tato,dám určitě vždy přednost před tou nejvypilovanější počítačovou.Protože kouzlo animáků je právě ve stylizovanosti a nedokonalosti,na co nám bude,když jednou vynalezneme animaci nerozeznatelnou od reality?Pak tento žánr ztratí své specifické kouzlo,které je právě v Iluzionistovi přítomno v míře nevídané.