Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Nejméně inspirativní McQueen určitě. Ale taky jeden z nejvíce inspirativních oscarových vítězů poslední desetiletky. Smutné? Možná, každopádně jde o výborný film.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Do hajzlu, já tomu parchantovi Scorsesemu asi přicházím na chuť! Po Prokletém ostrově sice přišel sterilní Hugo, ale Vlkem představuje Marty hravou, dokonale promyšlenou a přitom nespoutaně působící epopej, kterou jsem asi v kině neviděl naposledy. Suverénně nejzábavnější Scorseseho film, vlastně možná i nejlepší...

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

S druhým dílem se Nymfomanka do vod geniality nepovznesla, spíše ztratila punc události a zabředla do vod průměru. Tam, kde byla první část sympaticky podvratná v rámci diváckých očekávání, místy až ďábelsky vtipná a hravě zrežírovaná, ta druhá se potácí ve změti scén a jasně dokazuje, že Trier ztratil soudnost. Nedokážu si představit, jak bude tvůrce po vyložení karet na stůl obhajovat rozdělení do dvou částí, když jeden ani ne tříhodinový film by celé téma pokryl mnohem lépe. Neochota stříhat, víra ve vlastního génia a zbytečná snaha upozornit na sebe. Po první části výrazné zklamání...

plakát

47 róninů (2013) 

Nedokážu pochopit, proč se na látku, která mohla být epickým a výpravným historickým dobrodružstvím, musel nabalovat fantasy přebal. Místo uměřeného velkofilmu tak vznikl nesourodý mišmaš všeho možného, který nefunguje snad v žádném směru.

plakát

Gravitace (2013) 

Nade vší pochybnost nejzásadnější film letošního roku. Naprosto opojný kinozážitek, který v IMAXu bere dech svou absolutní vypiplaností v každém ohledu a navíc překonává jakýkoliv jiný 3D film v rámci vtažení diváka do děje na plátně. Bullock naprosto v pořádku, Clooney šarmantní. Cuarón ve vrcholné formě. To čekání bylo zatraceně dlouhé, ale odměnou jsme dostali další revoluci v kinematografii. A myslím si, že víc jsme snad ani žádat nemohli.

plakát

Bernie (2011) 

V příšerném letošním září alespoň malé originální potěšení se zábavným scénářem a dobrými herci. I to se v nouzi počítá jako úspěch.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Na Tornatoreho zklamání z relativně komerčního počinu. Nabídka je bezpochyby brilantně zrežírovaná, ale pro mě osobně juí schází jakákoliv přidaná hodnota a zůstává tak spíše dobře odvedenou zakázkovou prací.

plakát

Elysium (2013) 

Blomkamp je fanboy se spoustou nápadů. Ale v Elysiu je prostě nedokázal složit do fungujícího celku. Ten film je tak přecpaný logickými kiksy a nesmysly, že ho nelze brát ani na chvíli vážně.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Hrozně to trpí při srovnání s jedničkou. Wadlow zvládl všechno ukočírovat se ctí, je to vtipné, zábavné a občas i drzé a nápadité. Ale prostě... Vaughn tu byl dřív a všechno to dokázal ještě o třídu lépe.