Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Jeden z nejkultovnějších postapokalyptických filmů všech dob si svou pověst zaslouží.Má fantastickou atmosféru,je brilantně zrežírovaný (kdo by to do rutinéra Micka Jacksona řekl?) a nedá divákovi vydechnout.Trochu ovšem zamrzí,že při vší té snaze o autentičnost a mrazivost se z filmu malinko vytratily emoce a divák nedokáže k postavám filmu pořádně přilnout.Chladná preciznost.Přesto velmi,velmi působivé.

plakát

Mé soukromé Idaho (1991) 

Fascinující.Herecký koncert v průzračně čistém filmu,který Van Sant už nepřekonal.

plakát

Psycho (1998) 

Van Sant má rád experimenty.Ale s některými věcmi by se experimentovat zkrátka nemělo.Tohle "Psycho" je toho důkazem...

plakát

Osudové setkání (2000) 

Na hvězdné obsazení a jméno režiséra docela zklamání.Van Sant opět v trochu mainstreamovějším režimu tentokrát nevytvořil dalšího Huntinga,ale průměrné a přetažené drama,které člověku vyprchá z paměti až překvapivě rychle.

plakát

Sametová extáze (1998) 

Haynes krásně kombinuje dokumentární,muzikálový a čistě mystifikační styl režie,zkušeně si pohrává s atmosférou a dokáže dát každé scéně specificky feeling.Jen škoda,že to všechno nedokázal ujednotit do celku,který by nepůsobil tak nesourodě a spíše náhodně poslepovaně.Takhle jsou nezapomenutelné fragmenty,ale celkový dojem malinko pokulhává.

plakát

Krvavý sport (1988) 

Osmdesátková klasika a nejlepší Van Damme.Výhoda Krvavého sportu tkví především v tom,že se na něj dá bez jakýchkoliv problémů koukat i dnes.Kdo jej dnes uvidí poprvé,dostane solidní výplach,kdo jej viděl už dávno a rozhodne se,že si to chce připomenout,dostane pořádnou vlnu nostalgie.Ano,mám ten film rád.Docela dost.

plakát

Projekt X (2012) 

Zbytečnost,která nedokázala potenciál svého námětu využít ani z pětiny.A že to má být generační výpověď?Robíte si ze mě srandu?I Hele.vole,kde mám káru mělo větší výpovědní hodnotu o teenagerech než tohle.

plakát

Seber prachy a zmiz (1969) 

Tyhle Allenovy rané bláznivé komedie můžu snad ještě víc než pozdější komediálně dramatické majstrštyky.Pecka největší!

plakát

Září (1987) 

Woody je nejlepší,když je sám sebou,a ne když se pokouší okatě variovat své intelektuální vzory.Tahle bergmanovská záležitost je kvalitně natočená i zahraná,ale jen těžko může někoho výrazněji zaujmout.

plakát

Maska smrti (1999) 

V pohodě koukatelný thriller,který drží nad vodou především Ewan a zkušený režisér.Bez nich by se chatrný scénář pravděpodobně rozsypal mnohem dříve a snáze.