Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Nejlepší Madagaskar! Nečekal jsem,že třetí díl téhle animované série bude pro mne jakkoliv zábavnější nebo snesitelnější než první dva díly,ale u trojky jsem se chvílemi i regulérně bavil a celkově kvituji s velkým povděkem,že mi ten film určitě nijak neublížil.Pořád rychlokvašený průměr,ale tentokrát v pohodě koukatelný.Kdyby takhle dopadla i čtvrtá Doba ledová,bylo by to červnové animované dvojkombo mnohem snesitelnější,než bych předpokládal.

plakát

Útěk v řetězech (1958) 

S každým rokem funguje Útěk v řetězech míň a míň,takže pokud jste ho ještě neviděli,už si jej radši odpusťte úplně.Nic nového vám nedá.

plakát

To je ale bláznivý svět (1963) 

Může být komedie,která trvá víc jak tři hodiny,ještě zábavná? Může,a jak! Dle mého snad nejlepší Kramerův film,který je přes olbřímí stopáž v každé své minutě neuvěřitelně svižný,skvěle vypointovaný a celkově bych jej neváhal označit za jedno ze stěžejních děl americké komedie vůbec.A viděl jsem ho třikrát!

plakát

9. rota (2005) 

Ruský válečný velkofilm? Ano,prosím! A ať jich je klidně víc,když všechny budou tak neprůstřelně kvalitní,jako 9. rota.

plakát

MacGyver: Ztracený poklad Atlantidy (1994) (TV film) 

Nostalgie,nic jiného.S MacGyverem jsem vyrůstal a Richard Dean Anderson pro mě byl v deseti letech totální božan.

plakát

Prometheus (2012) 

Ultimátní reklamní kampaň Promethea odsoudila do pozice filmu,který bude mnoho fanoušků považovat za velké zklamání.I já jsem byl po zhlédnutí maličko rozpačitý,zvláště když si uvědomím,že šlo o můj letošní druhý nejočekávanější film.Ale... pořád je to naprosto precizní scottovská práce,která je v mnoha scénách přímo esencionálně epická,zvládne brát dech a navíc je technicky,tedy především výpravou,kamerou a též hereckými výkony limitně blízká dokonalosti.Po pocitové stránce ve mně zanechala trochu smutné prázdno,ale i tak jde bezesporu o jednu z událostí roku.

plakát

Dalších deset minut (2002) 

Některé segmenty vynikající,některé tradičně celkový dojem malinko kazí.Každopádně pozoruhodný povídkový film,který stojí za pozornost.

plakát

Válka rozumu a cti (2006) 

Krásně inteligentní a neuspěchaný historický film,který je snad ještě o ždibec vyšperkovanější a zajímavější než Woovo Chi Bi.Navíc má fantastického Andyho Laua a je nádhernou poctou bitevních stratégů a mozků,které válku vyhrají spíše než samotní vojáci.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Určitě je to lepší,než Tarsemův slátaný paskvil.Ale poté,co nám trailery představovaly říznou a epicky rozmáchlou fantasy podívanou,mi přeci jen výsledný počin nešmakuje zdaleka tak,jak jsem si představoval.Sanders rozhodně představuje příslib do budoucna a technickou stránku filmu má pevně v rukou,ovšem klacky pod nohy mu hází jak scénář,tak především unylá Kristen Stewart v hlavní roli,která se nějak nedokázala zbavit svých Twilight manýr a zkrátka nedokáže přimět diváka,aby se zajímal o její osud.Takže ve výsledku ani ryba,ani rak.Slušně zpracovaný film do letní sezony,který ale co nevidět upadne v zapomnění.

plakát

Doktor Živago (1965) 

Skvělá,byť maličko chladná a přetažená adaptace.Lean s Živagem opět potvrdil,že na zpracovávání podobných témat a velkých příběhů má talent,některé jeho jiné filmy mi ale přeci jen k srdci přirostly více.