Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Osm a půl (1963) 

Neříkám,že není do jisté míry fascinující sledovat,jakým způsobem dokázal Fellini vlastní tvůrčí krizi přetisknout do filmové podoby,aby z toho vzniklo opěvované a zásadní dílo italské kinematografie.Ale "Osm a půlka" mě zkrátka po stránce pocitové i interpretační minula velikým obloukem,přičemž vyloženě se ctí z ní vychází pouze tradičně výtečný Marcello Mastroianni.

plakát

Sladký život (1960) 

Suverénně nejlepší Felliniho film,který dokáže být bolestně pravdivý ve vztahu ke společnosti,okouzlujícně hravý po filmařské stránce a charismaticky uměřený co se hereckých výkonů týče.Jsem odkojený mainstreamovou tvorbou,takže mi většinou tyto hloubavější artové výpovědi míjejí,ovšem Sladký život mi připomněl,co znamená síla evropské kinematografie v jejích nejsilnějších momentech.

plakát

Přepadení (2010) 

Divácky velice výživná rekonstrukce skutečných událostí,která je napínavá od začátku do konce.Zase jednou důstojný francouzský film.

plakát

Drtivý dopad (1998) 

Jedna z nejslabších velkoprodukcí 90. let,proti níž je Armageddon,jak ho nijak zvlášť neadoruji,fenomenální velkofilm.Drtivý dopad je nezáživný,rutinně odvyprávěný a v hlavě naprosto neutkví.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Nezávadná blbinka.Tedy v podstatě to samé,čím byl první díl,jen maličko výbušnější,velkolepější a méně dravé.

plakát

Aréna (2011) 

Že Kellan Lutz bude po Stmívání hrát v podobných břečkách,to jsem tušil.Ale že se v nich bude scházet se Samuelem L. Jacksonem bych nehádal ani v sebeskeptičtější náladě...

plakát

Senzační prázdniny (1967) 

Také už notně obehraná,ale narozdíl od Četníků skutečně zábavná komedie.Viděno asi pětkrát a stále mi to neleze na nervy,což je jasná známka dlouhotrvající kvality.

plakát

Lakomec (1980) 

Oblíbený Funés z dětství,proto ty nostalgické slabší čtyři.

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Velmi přeceněné a neustálým reprízováním definitivně značně otravné.Funés je dobrý komik,ale Četníci mi k strci nikdy nepřirostli.