Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Deníček (5)

Holidays in Hell

Tak třeba zrovna dneska jsem si v duchu dělal prdel z těch, které jsem ráno potkával s batůžkama na zádech. A že jich bylo... takové vylodění v Normandii oproti tomu bylo jen soukromou akcí pro pár nadšenců. Humor ale došel ve chvíli, kdy mi docvaklo, že i mě něco podobného za cca 14 dnů čeká. No co, ještě stále není důvod si něčím takovým zatěžovat hlavu... a co to znamené pro CSFD?

Konečně končí okurková sezóna a blížící se podzim přinese nové série pro plno seriálů. A protože na školní lavici si to zatím vyškrábat nemůžu, poznačím si to tady... s následujícímy seriály bych rád držel krok:

 

Dexter - už 6. sezóna, která je naplánovaná na 23.9. Sice si už pořádně nepamatuju čím končila ta předchozí, ale vím že si seriál po celou dobu vysílání umí udržet moment překvapení, rafinovanost a napětí, kdy si divák říká: "tak z tohoto se už určitě nedostaneš Dextere..."

Misfits - zvědavost. Zvědavost je slovo, které vystihuje důvod, proč se chci na 3. sérii začínající 11.11. podívat. Minulé epizody byly přinejmenším zajímavé a seriál přišel s docela zajímavým nápadem. Tak uvidíme jakým směrem se v listopadu vydá...

Top Gear - klasika, která nikdy nezklame! Z nedočkavosti si budu muset asi občas pustit pár starších dílů, protože kdo ví, zda se letos nové sezóny vůbec dočkáme. V Británii teď bude nějakou dobu řádit X - Factor a BBC usoudila, že by se to mezi sebou asi mlátilo nebo co. Takže nezbývá než počkat, až se ve faktoru vystřídají všechny opičky.

Californication - po třech sériiích vidím jedinou chybu seriálu v tom, že si zahrává s mojí trpělivostí. Na další pokračování si budu muset totiž počkat až do 8.1.2012 Ale co, jestli hodlají vysílat další a alespoň stejně kvalitní sérii jako ty předchozí, klidně si ještě počkám!

Broadwalk Empire - seriál, jehož první a doposud jediná série byla sice dobrá na zabíjení času, ale moc mě nenadchla. Cítím však, že má tento seriál velký potenciál a je už na tvůrcích, zdali ho využijí nebo ne. Druhá série pro mne bude klíčová. Jo a začínáme 25.9.

To by bylo tak všechno - jak vidno, asi nejsem žádny seriálový maniak, jak se mohlo z mých úvodních keců zdát. Sám jsem ale zvědavý, s kterým seriálem se rozloučím a zda se neobjeví nějaký nový, který se nebude bát mě oslovit. 

 

"... jo a ještě něco... ale ne.... nechci už otravovat, určitě máte hodně práce, tak já zase půjdu....  .... víte co mi ještě vrtá hlavou? málem bych na to úplně zapomněl..."  Ještě jsem zapomněl na dva české seriály, které zkouknu. První je Ano, šéfe! a za ním následuje Den D. Těžko říct, jestli posílá lidi do prdele líp Pohlreich nebo investoři, ale oba seriály mají spád! Na zasmání a zabití času se to určitě hodí. Takže: "... jestli něco nového zjistím, budete první komu to řeknu"

Holidays in Hell

Two months delay

Už je to nějaký ten pátek, co jsem tady byl naposledy... CSFD sice po dvou měsících vypadá pořád stejně, ale beztak budu muset zjistit, co všechno mi tu uteklo. A kam že se poděly ty dva měsíce?

Ani nevím, především jsem musel dohnat všechno co jsem ve škole za tři roky zazdil a nějak odstátnicovat. No a pak to hlavně náležitě (několikrát) oslavit, což mě už tolik přemáhání nestálo:) Ale i na filmy sem tam došlo, párkrát jsem si skáknul do kina a ani 51. Zlín Film Festival se mi nevyhnul.

Vzhledem k tomu, že byl festival zaměřený převážně na hrané filmy pro děti a mládež, jeho průběh jsem nijak extra nesledoval. Co mě však zaujalo, bylo tzv. Letní kino v rámci zmíněného festivalu. Lehnout si na deku do trávy, nad sebou noční oblohu, sem tam nějaké souhvězdí, před sebou velké plátno a na něm pohyblivé barevné obrázky - na to by si jeden zvykl:) Omrknout jsme to byli hned první den. Pochvalujem si prostředí a uvolněnou atmosféru, ale začínám si uvědomovat, že ten film je mi nějak povědomý. No vyklubal se z toho Kick-Ass, snímek u kterého jsem se onehdá zařekl, že už ho podruhé vidět rozhodně nechci. Když nic, tak jsem alespoň porozumněl rčení "nikdy neříkej nikdy". Další den dávali The Social Network. Zdařilý kousek, ale škoda že jsem ho viděl relativně nedávno. Navíc počasí venku taky nic moc, a tak zvítězila pohodlnost a já nešel nikam. Třetí den byl ve znamení The Runaways. Životopisný film o dívčí rockové kapele, která se to nebála pořádně roztočit. A já tak nevím, jestli to bylo tím velkým plátnem předemnou, hudbou, nebo travkou co byla cítit ve vzduchu, ale mě se ten film prostě líbil:P Poslední dva dny promítali Once Upon a Time in the West a Kids Are All Right. Tyto filmy už se mi povedlo nějakým záhadným způsobem zazdít, i přestože na ověřenou klasiku ze západu, bych se rád znovu podíval. Uvidíme co přinese další ročník...

Teď už mi teda zbývá pohledat co nového se událo ve filmovém světě, zkouknout nějaké filmy co mi utekly a pustit se do hodnocení:P

Two months delay

Těžká doba studenta na baterky

Asi si nechám zjistit sudičku, která mi nadělila do vínku tu blbou vlastnost, nechávat si všechno na poslední chvíli. Teď před státnicema si připadám jakobych našel na silvestra seznam se vším, co jsem chtěl za rok stihnout. V lepším případě se to odrazí jen na tom, že po tuto dobu nebudu mít tolik času pro čučení na filmy, jak jsem měl ve zvyku dřív. Takže není to tím, že bych CSFD zahýbal s nějakým jiným movie webem nebo tak :P

Těžká doba studenta na baterky

Tři veteráni

Nechtělo se mi to zapisovat za uši, tak si to poznačím sem. V nejbližší nebo možná trochu vzdálenější době, bych se rád podíval na následující flákoty:

 

[1965] For a Few Dollars More

[1969] They Shoot Horses, Don't They?

[1971] The Beguiled

 

Potenciálně by to mohly být dobré filmy, tak snad při nich nezestárnu :)

Tři veteráni

Milý deníčku

...slibuju, že je to naposledy co tě tak debilně oslovuju. Občas ti sem hodím nějaký postřeh ze světa filmů a nebo jen to, co se mi zrovna honí škeblí

Milý deníčku