Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

Klan Gucci (2021) 

Koncert mistra filmaře.Prostě, kdo umí, tak umí. A Ridley hold umí. Bál jsem se celkem té délky filmu, zejména v případě životopisných fimů, to mnohdy sklouzává k nudnému natahování nezáživného děje. Opak byl pravdou, celý film plyne naprosto dle ukázkových kritérií dramaturgie. Vše podtrhují úchvatné herecké výkony, nejen Lady Gaga, ale především Al Pacina a Jemery Ironse. K tomu fantastická kamera (změna filtru při střihu do minulosti, černobílé nasnímání svatebního obřadu, a další) a hudba, citlivě vydrané dobové hudební perly v kombinaci s klasikou. Opravdu zážitek.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Tak Ridley zas ukázal, co je to filmařský řemeslo, naprosto strhující film, který nenechá i přes svoji délku diváka ani vydechnout. A tak za mě fakt po delší době hodně dobrej biják. Děkuju za úhvatné herecké výkony, a to nejen Damona a Afflecka, ale i Jodie Comer, která byla nejen nádherná, ale i přesvědčivá, stranou nemůže zůstat ani Adam Driver, který tuto trojici důstojně doplnil. To, že Ridley má smysl pro detaily, již dávno víme, ale zasadit je do historických kulis tak přesvědčivým způsobem, se opravdu tak často nevidí. A tak mu i odpustíme některé trikové záběry zahrnující širší pohled na historicky dané lokace, které někdy tuto věrohodnost postrádaly. Dávám 90%.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Poslední bitva (2016) (epizoda) 

Na rozdíl od slabého prostředního dílu, finiš vše zachraňuje. Strhující, napínavé, nový přesvědčivý pohled na indiánskou klasiku.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Málokdy sahám k plnému bodovému ohodnocení, ale tentokrát jsem po shlédnutí 7 dílů poprvé za dobu, kdy jsem aktivním členem csfd.cz sáhnul ke změně mého původního ohodnocení a zvýšil jsem jej ze čtyř na pět hvězdiček. A zcela právem. Seriál je vysoce kvalitní a nepostrádá nic, co lze od tohoto formátu očekávat. Každý díl má spád, napětí, nechybí mu ani humor a vždy pečlivě vyprecizovanou zápletku a rozuzlení. Je prost odporného balastu typu ten to táhne s tou a ona mu je nevěrná s jeho kámošem. To je s nadhledem ponecháno těm ubohejm dílkům na Nově. Zaplaťpánbu. Fascinuje mě i hudba, ale i střih a kamera, které vcelku zdůrazňují dramatičnost jednotlivých scén, ale i vybízejí nenásilným způsobem diváka k rozvíjení myšlenky, kudy se asi další osud hrdinů bude ubírat. Konečně není třeba vyzdvihovat zcela přesvědčivé výkony hlavních protagonistů včele s Polívkou, Vetchým, Blažkem, Stachem, ale i Remundovou v roli státní zástupkyně. Jen tak dál.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Barrandov 31.1.2012, kombinace Leone a Morricone asi nemá konkurenci. Určitě si to nenechte ujít, zejména, když ČT2 dávala tento týden fantastický koncert Morriconeho v Benátkách.

plakát

Francouzský polibek (1995) 

Krásná romantika zasazená do Francie, většinou když tvůrci z Hollywoodu příběh filmu soustředí na tuto část Evropy, má to úspěch (Sabrina, Dobrý ročník). Meg i Kevin Kline jsou naprosto úžasní, na scénu v restauraci, jak se tam Meg plazí po zemi se můžu koukat stále. Výsledek je zdůrazněn i kvalitním českým dabingem (Menšíková, Šťastný, Rymský). Pro mě 90%.

plakát

Sekretariat: Příběh šampiona (2010) 

Všichni máme rádi pohádky, a tahle pohádka má úroveň. Pravda, někdy trochu zdlouhavá, ale stále v kondici jako Secretariat. Výkon Diany Lane a Johna Malkoviche a hudba vše umocňuje. Navíc miluju koně, 90%.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Kombinace mistrně zpracovaného scénáře s Russellem Crowem snad ani nemůže přinést špatný film. Haggis od počátku udržuje diváka v napětí, které opadne až při závěrečných titulkách. Rychlé střihy a hudba toto napětí ještě umocňují. Určitě 90%.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Fantasticky ztvárněná klasika rockové hudby. Zcela nadčasové.

plakát

Věc (1982) 

Carpenter spolu s Morriconem stvořili fantastické dílo, uf, děsím se, aniž bych na ten film teď koukal. Je to film, který, byť ho neuvidím nevím jak dlouho, se mi trvale uložil na hardisk (tedy do vědomí).