Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (90)

plakát

Džusový román (1984) 

Něco tak deprimujícího z české kotliny jsem dlouho neviděl. Není divu, že ho komančové zakázali.

plakát

Aurore (2005) 

Přemýšlím, komu by se měl tenhle film povinně promítat, zda rodičům nebo raději dětem. Hlavní pointou je, že nejsou žádné "bezpečné" hranice, za které je třeba zajít, než se věci začnou řešit. Něco podobného, co je tématem filmu, by mělo být naprosto nepřípustné, ale to je bohužel utopie.

plakát

Proměna Placida Lakea (2003) 

Nehodnotím to jako komedii, pod komickým povrchem je to velice hořce pravdivé. Ale teď jdu spát, abych zítra nahnal body, a dostal se na ten vánoční večírek, a snad to jednou dopracuju i na ten luxusní dům s luxusní manželkou, a konečně mě budou respektovat, když jsem to někam dotáhl, uvědomil si, co je v životě opravdu důležité, a kam patřím.

plakát

Strange Circus: Kimjó na circus (2005) 

Velice divný cirkus. Derealizace, depersonalizace. Jen to vyvrcholení bylo trochu roztahané, ale parádní mindfuck.

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Přes téma jsem ve filmu nezaznamenal žádnou hambatou scénu - tak, tak... je to naprosto vážná věc, jde o vědu. A hysterie je naprosto seriozní diagnozou, není proč se červenat. Nejvíce humoru ve filmu vychází právě z toho, že si uvědomujeme, jak zastarale se tehdy uvažovalo oproti dnešnímu všeobecnému povědomí. Tehdy by se možná nikdo nesmál :)

plakát

Labyrint (1986) 

Fantasy pohádka typu "nekonečný příběh", s jednodušším příběhem, jednoduššími efekty, jednoduššími postavami. Ale i přes ošlehanost časem příjemné koukání, přestože to není film mého dětství...

plakát

Saturnin (1994) 

Knihu jsem nečetl, takže nadšen jsem. I když ta jinak oddechová humorná televizní inscenace občas trochu táhne. Bavil jsem se, a podívám se znovu.

plakát

Skins (2007) (seriál) 

Zhlédnul jsem všech šest serií najednou. Nenudil jsem se, i když uznávám, že druhá a třetí generace charaktery té první nedostihla. Zajímavý je přístup, kdy se každý díl věnuje jiné postavě, a odkrývá její život a problémy. Každopádně, seriál je hodně otevřený, a dokáže šokovat, ale možná jsem jen neměl divoké mládí :) Hodnotím o hvězdu méně, trochu realičnosti, a méně stereotypů by mi nevadilo.

plakát

Immortal (2004) 

Můj oblíbený film s modrou krustičkou, jak někdo poznamenal. A je pravda, že na atmosféře se hodně staví... ono technické zpracování pokulhává, hlavně přehnané cgi - na druhou stranu, alespoň tak vyniknou ty důležité postavy, které tak vypadají reálněji a výjimečněji jinak ve světě, kde nejen genetické úpravy těla jsou naprosto všudypřítomné. Ale v krátkosti - zamiloval jsem se do atmosféry světa budoucnosti, a vůbec... zamiloval jsem se. Film vychází z komixové trilogie Nikopol od Enky Bilal.

plakát

Šeptej (1996) 

Škoda, že film jen tak klouže po povrchu, herecké výkony mě příliš neoslnily, a některé momenty jsou příliš strojené a občas nudí, a o filmu nebudu přemýšlet hodiny po titulkách. Dalo se vyždímat víc. Asi je třeba vidět vícekrát, protože příběh, ač jednoduchý, je zajímavý.