Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (61)

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Vynikající seriál, který dělá hlavně postava Raymonda Reddingtona. Celý děj je plný tajemství a nečekaných tajů. Oceňuji hlavně to, že Red není zcela čitelný ani pro diváka. Třeba na konci druhé série stále nejsem stoprocentně přesvědčen o jeho skutečném vztahu s Elizabeth. Dokonce začínám pochybovat o tom, kdo vlastně Elizabeht je. Bohužel její postava je mnohdy až příliš naivní a možná až moc okatě se snaží celý děj komplikovat. Přesto je Blacklist skvělým seriálem, který si stojí za to pustit. :-)

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Konečně kvalitní, realistická a poutavá česká kriminálka. Některé případy si ještě vyvabuji. Líbí a doporučuji!

plakát

Ona (2013) 

Na celém filmu je asi nejvíce ocenitelný námět a zajímavá myšlenka. Není divu, že hledáme paralelu mezi skutečností a fikcí. Nazval bych to asi hodně přehnanou realitou. Film se mi líbil, ale hodnotil bych jej jako lepší průměr. Chvílemi jsem se nudil, bylo to zdlouhavé a děj se skoro opakoval. Takže 3/5*.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Už jen sám Tom Hanks je zárukou kvality. Napínavý příběh a pro laiky rozhodně autentičtí Somálci tvoří dohromady film, který zaujme, potěší i potrápí. Doporučuji ke zhlédnutí.

plakát

Komorník (2013) 

Je více než paradoxní, že moje dva nejoblíbenější filmy jsou ve své podstatě o tom samém. O boji za svobodu. O prezidentech. O právech černých. Pro oba je pět hvězdiček málo a oba by se měly pouštět povinně už na základních školách. Invictus o Nelsonovi Mandelovi a Komorník o Cecilovi Gainesovi patří mezi největší skvosty světové kinematografie už jen proto, že neodráží jen umění a zásluhy filmařů, ale zejména díky alespoň minimální snaze ocenit zásluhy skutečných tvůrců - tvůrců demokracie. Moc se mi to líbilo, ať už je to fakticky správné jakkoliv.

plakát

Neznámý (2011) 

Dobře zpracované. Po celou dobu jsem byl napjatý a nechápal jsem, proč po něm jdou a proč kvůli němu zabíjí tolik lidí. Rozuzlení mne hodně překvapilo, proto dávám 4*.

plakát

Pouť (2010) 

Film, který vezme za srdce. Skvělé herecké výkony, dojemný příběh a především, neodolatelná hudba. Kdyby jí nebylo, dal bych 4*, ale ona si jednu navíc rozhodně zaslouží.

plakát

Jádro (2003) 

Reálný podklad asi méně než nula, ale mně se to líbilo. Bylo to napínavé, zajímavé, akční. Hodnotím to kladně, určitě to není průměrný film.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Na Příběh kmotra jsem se těšil, i když už mi různá zpracování příběhu kmotra Mrázka lezou krkem. Myslím si, že ten, kdo viděl seriál Expozitura, nejspíš bude zklamaný. Tam byl děj propracován lépe a více znázorňoval propojenost policie s mafií, nekalé mafiánské praktiky a mnoho dalšího. Je ale pravda, že obsahoval několik dílů, přičemž Příběh kmotra je dlouhý asi jako jeden z nich, tudíž od toho nemůžeme očekávat takovou detailnost. Na české poměry je to rozhodně skvělá práce, z níž se člověku zvedá žaludek. Kdo chce vidět něco pěkného českého, tento film je určitě pro něj!

plakát

Gravitace (2013) 

Gravitace mne na jednu stranu velmi nadchla, na druhou lehce zklamala. Už před jejím zhlédnutím jsem byl upozorněn, že ji musím vidět ve 3D. Tak se také stalo. Opravdový zážitek, skvělé efekty a fantastická atmosféra, kterou jsem si naplno užil. Děj byl napínavý, chvílemi jsem skoro nedýchal a už snad po dvaceti minutách jsem si říkal, že neexistuje šance, jak pokračovat, a děj je tedy u konce. Nestalo se tak a vše se znovu rozběhlo. Celý film je postaven na dvou hercích. Škoda, že nebylo více Clooneyho a méně Bullockové. Na filmu se pracovalo několik let a výsledek, myslím si, stál za to. Není to film, který bych si pustil podruhé, ale na první zhlédnutí určitě nezapomenu!