Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (2)

Die Halbstarken

Die Halbstarken (1956)

Devatenáctiletý Freddy utekl z domova, protože nemohl vystát autoritativní chování svého maloměšťáckého otce. Stal se vůdcem partičky "rebelů bez příčiny", která se pomocí různých triků a podvodů protlouká životem. Jednoho dne požádá Freddyho jeho mladší bratr Jan o vyšší finanční obnos pro zadluženou matku. Z přepadení poštovního vozu se však stane debakl. Aby Freddy obhájil svou pozici v partě i před svou přítelkyní Sissy, vloupá se do domu bohatého podnikatele, kde situace eskaluje.
Die Halbstarken je německou obdobou amerických filmů jako Divoch nebo Rebel bez příčiny, které zobrazují situaci mládeže 50. let rebelující proti ustrnulé morálce svých rodičů a celé poválečné společnosti.

La tregua

La tregua (1974)

Martinovi Santomemu zbývá rok do penze. Pracuje jako úředník v účtárně a žije se svými třemi dospělými dětmi, které vychovává sám. Žena mu zemřela už před dvaceti lety. Jeho smíření se s rutinou pracovního dne a s tím, že se v životě nerozhoupal k ničemu většímu, prolomí nová, mladičká kolegyně Laura Avellaneda. Postupně mezi věkově nevyrovnanou dvojicí začne vznikat silné citové pouto. Tento film natočený podle románu uruguayského spisovatele Maria Benedettiho byl prvním argentinským snímkem nominovaným na Oscara (v kategorii cizojazyčný film).

Reklama