Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Norské dřevo (2010) 

Jedna z mých nejmilejších knih. Film se ovšem, jak to tak bývá, trochu míjí účinkem. Navíc mám dojem, že pro lidi, kdo knihu neznají, musí být naprosto nesrozumitelný třeba tam, kde se zničehonic odkazuje na věci, které vůbec nebyly řečeny. Palec nahoru za kapelu Can.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Naprosto geniální věc. Každou chvíli něco, co člověka překvapí a dostane. A k tomu Owen Wilson, který mluví jako Allen, gestikuluje jako Allen, chodí jako Allen. Zábavnost. Vrchol filmu pro mě ale asi Adrien Brody.

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Není všechno zlato, co se třpytí. Filmy s tématikou LGBT mě vždycky lákají, ale 'Děcka jsou v pohodě' přináší naprosto tuctový příběh, tuctové postavy, tuctové problémy, tuctové zpracování, takže nakonec je v tom onen prvek LGBT jediným prvkem, který je zajímavý, což rozhodně není ta správná cesta. Všechno se navíc nese v atmosféře neustále smrtelně vážných a závažných výrazů bez známky nadhledu, bez jediného vtipu.

plakát

Státní rada (2005) 

Výborná věc - hlavní hrdina někde mezi Sherlockem Holmesem a Jamesem Bondem; ve stylu ruského předrevolučního gentlemana. Samé zvraty, nečekané věci. Jako jediný velký zápor bych vypíchl písničku na konci, ale to je maličkost.

plakát

Obřad (2011) 

Hodně jsem váhal, jaké hodnocení Obřadu dát, protože jsem se docela dlouho u žádného filmu tak dobře nenasmál. Mezek s ohnivýma očima jako z Monty Pythonova létajícího cirkusu, ďáblem posedlý Anthony Hopkins se skutečně okouzlujícími průpovídkami, katolický happy end... kdyby se film aspoň trochu tvářil tak, že to legrace být má, hodnotil bych klidně i o tři hvězdy výš.