Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Nevím jestli je vůči sitkomům typu Přátelé, Simpsonovi a How I met your mother, spravedlivé, že "seriály" od HBO jsou zařazovány do stejné kategorie. Mě to přijde podobné, a zrovna u tohohle seriálu to přirovnání dokonale sedí, jako byste rozkouskovali všechny díly Pána Prstenů do deseti hodinových snímků a nazývali to seriálem. Nicméně je to velmi výpravný a celkově skvěle zvládnutý "seriál", který HBO kdy natočila. Snímek se přesně drží knižní předlohy Game of Thrones od George R. R. Martina. Osobně doceňuji, že to HBO takhle pojala, ale s takovým námětem by to dokázal zkazil snad jenom Uwe Boll. Velmi se těším na další sérii.

plakát

Osvícení (1980) 

Tohle byl snad první horor, u kterého jsem se bál. Alespoň místy. Konec v bludišti byl prostě famózní a Jack Nicholson a, pro mě velké překvapení, Shelley Duvall. Hráli skvěle a na své role se výborně hodili. Scéna jak Jack chodí po hotelu se sekerou, mlátí do dveří a Shelley do toho křičí ..... .

plakát

Světová invaze (2011) 

Kdyby nás teď napadli mimozemšťané tak zůstanu doma, klidný jako želva, protože Aaron byl to všechno vyřešil a UFO-ni by přece napadli jenom Ameriku, nejlíp New York nebo L.A. No jasně, že první do nich vystřílí tři zásobníky a oni nechcípnou a nakonec jeden, max dva. Perla jak už se konečně dostali k tomu podrbanému vrtulníku a stejně vyskočili, aby mohli zachránit svět. Viva la Amerika. Všichni drsní jak chceš, opavdu tak dobře jsem se nezasmál ani u některých dobrých komedií.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Prozatím nebudu hodnotit jelikož rozsah škály hodnocení na ČSFD není dostatečně velký. Je nejspíš zbytečné vyzdvihovat výkony jednotlivých herců, režie, hudby (soundtracků) i dalších aspektů, díky kterém se tento film dostal do mých top pět nejoblíbenějších filmů. Viděl jsem ho vlastně na čtyřikrát během jednoho týdne. Za první tři dny jsem ho zhlédl a po částech, protože mi ho vždycky něco přesušilo. Víkend byl ideální dobou a zhlédnutí celého snímku, a i když i po částech mě to dostalo na nejvyšší úrovni, tak film v celku je nesrovnatelně lepší. Takže jsem z něho měl čtyřnásobný zážitek.

plakát

Poslední templář (2009) (TV film) 

Bděte lidé bděte! Jak tento film může mít 41%. Zatím nebudu hodnotit, protože nemám shlédlou druhou část. Ta by, ale musela být lepší než Forest Gump a American History X dohromady, aby se nezařadila mezi mých TOP 10 nejhorších filmů. Takovou snůšku keců jsem už dlouho neviděl. Každý krok paní profesorky, doktorky, docentky a já nevím čeho všeho byl naprosto dokonale předvídatelný. Nevěřím, že to řeknu, ale radši Hannu Montanu ,než znovu tohle. Jak mohli proboha herečku, která má oscara a Omara Sharifa přesvědčit aby hráli v takové hovadině. V skutku to je něco čemu jestli dám po shlédnutí druhé části aspoň jednu hvězdičku, tak si tento film dám do oblíbených. (To se naštěstí nemůže povést)

plakát

Apocalypto (2006) 

Filmy od Mela Gibsona a s Melem Gibsonem se mi většinou moc nelíbí. Statečným srdcem počínaje a třeba Po čem ženy touží ,konče. Tudíž jsem Apocalypto dlouho odkládal. Nicméně mě film dostal už docela dlouho dlouho jsem neviděl tak dobrý film. Naposledy Gran Torino a to už bude aspoň měsíc. Skvělé také bylo ,že to bylo namluvené v nějakém Mayském jazyce a Rudy Youngblood alias Jaguáří tlapa byl taky docela dobrý. Na to ,že je to prakticky neznámí herec dost dobrý výkon. Celkově dobrý snímek.

plakát

Domino (2005) 

No od Keiry bych toho čekal víc ,než jenom téměř bezduchou mlátičku. Domino ,které je drsná jako šmirgl papír a nosy láme na pokání ,mě prostě nadchnout nemohla.

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Skvělý fim ,který vám ze začátku připadá trochu zmatený ,ale na konci skvěle promyšlený. Hrozně se mi líbila i písnička od Coldplay u závěrečné scény. Celá čtveřice hlavních postav byla skvělá(od Joshe Hartnetta se to dá čekat). Nádherný romantický film o hledání ztracené lásky.

plakát

Gauneři (1992) 

Když se podívám na Tarantinův film čekám od toho: Krev ,brutalitu a nějaký vtípek. Kvůli těmto věcem se mi některé Tarantinovi filmy příliš nelíbí (třeba Auto zabiják). U Reservoir Dogs jsem se královsky bavil. Harvey Keitley ,které jsem do té doby moc nevnímal ,mě úplně dostal. Výborný byl i Tim Roth. Příběh byl opět kapitolovaný což mi u Tarantinových filmů trochu vadí ,ale tady to podle mě nezkazilo dojem tak jako u Hanebných Panchartů.

plakát

Edith Piaf (2007) 

Já nevím proč ,ale mě se ten film prostě moc nelíbil. Jistě Marion Cotillard hrála skvěle. Příběh o alkohol-feťačce (morfium) ,která prošívá dětství v borbelu a pak s neurotickým otcem mě opravdu nedostal.