Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Deníček (27)

Zima

Zima je ideální roční období pro zavrtání se do pelechu a sledování jedné episody za druhou. Zejména pokud jste v Kanadě, kde v jednom kuse sněží, takže každá vycházka ven je boj o život s přírodními živly a brodění se v metrech sněhu.

 

Nedávno viděné vynikající seriály:

- Sedmilhářky 

- The End of the F*** World

- Mr. Robot

 

Who's next:

- Peaky Blinders!

Zima

Stranger Things

Musím říct, že druhá série se mi teda líbila neskutečně, wow! Oblíbila jsem si Stevea a obdivovala herecký výkon Willa. Vážně luxusní příběh, nemám slov, slupla jsem to jak seriálovou malinu.

 

P.S.

V osmdesátkách bylo všechno tak nějak děsivější. Třeba obří státní výzkumáky, příšery bez obličejů, tehdejší účesy…
…manšestrový saka, auta obložený dřevem, Dalibor Janda…
Ovšem takový osmdesátkový synťáky, to je věc geniální, když do nich teda zrovna nezní pseudovokály Michala Davida.
Dračí doupě se může nemile zvrhnout. Je možný, že u něj ztratíte jak pojem o čase, tak nejlepšího kamaráda.
Je v pořádku být nerd. Ale přirovnávat holku, co se vám líbí, k Yodovi, to už je maličko na pováženou.
Obzvlášť pokud je tahle holka schopná s váma mrsknout o zeď, aniž by hnula brvou.
Když vám často teče krev z nosu, máte možná telekinetický schopnosti. Pokud ale nezvednete dodávku pohledem, rozhodně vyhledejte lékařskou pomoc.
I v celkem zábavný bandě dvanáctiletých děcek se najde jedno, který vám ukrutně poleze na nervy. A v tenhle moment začnete podezírat tvůrce seriálu, že z vás záměrně dělají rasisty.
Občas není od věci, když je vaše matka tak trochu šílená paličatá hysterka. Třeba když se propadnete do jiný dimenze a budete s ní mluvit pomocí vánočních světýlek.
Takže pokud vám začnou na Vánoce problikávat světýlka na stromečku, spočítejte si nejprve členy rodiny, a až potom volejte elektrikáře.
Posílat svojí nejlepší kámošku pryč z večírku jen proto, že máte šanci si vrznout, se vám může nehezky vymstít. A co teprv jí, že jo.
Každopádně, pokud vás v tu chvíli zrovna někdo stalkuje z křoví s foťákem v ruce, nezatracujte ho. Třeba se vám bude hodit.
Raději se nemotejte kolem interdimenzionálních portálů, máte-li zrovna své dny. A už vůbec nelezte do bazénů.
Pokud si budete zpívat svou oblíbenou písničku v jiný dimenzi, dost možná přežijete, dokud vás někdo nezachrání. Obzvlášť pokud jste se zrovna nenarodili se zlatem v hrdle.
Rozhodně byste si neměli brát domů zvířátko, který najdete v popelnici. Hrozí totiž, že vám sežere spoustu nugátových tyčinek. A kočku.
Než někoho pohřbíte, je fajn se ujistit, jestli náhodou není vycpanej vatou.
Není v pořádku, když zvracíte slimáky. Pokud vám teda Hagrid nepřistaví vědro.
Stejně jako není v pořádku věřit někomu, kdo zvrací slimáky a stěží poznává vlastní matku. Je to PAST!
I když jste zvládli dovést Froda do Mordoru, neznamená to, že jste nesmrtelní. Tudíž dokud ten barák plnej příšer neopustíte, rozhodně neslavte, jinak vás něco sežere.
Pokud se s váma rozejde vaše přítelkyně, nezoufejte. Taky totiž můžete dostat na starosti jejího bratra s bandou předpubertálních parchantů a bojovat o holej život.

 

zdroj: http://cilichili.cz/blog/20-veci-ktery-nas-naucil-serial-stranger-things/

NARCOS

Za mě 3.serie dokonalá! Syrová, napínavá, prostě luxusní, radost sledovat. Moc se těším na další sérii, teď nás zase čeká nekonečné čekání jako s GoT...

NARCOS

Fargo

Jeden seriál ukončil sezónu, jiný s ní zas přišel. Příběh vypadá prozatím velice zajímavě, moc se těším na další díly!

Fargo

Homeland

byl opět dokonalý... I po 6.sezóně patří můj obrovský vděk a obdiv tvůrcům, že drží seriál od první do poslední epizody na pětihvězdičkové úrovni. A nechci spoilerovat, ale ten jeden moment se dal už očekávat na základě minulých dílu, ale presto jsme si všichni přáli, aby se to nestalo. :( je smutne přijít o nejoblíbenější postavu seriálu, strašně moc mi to ublížilo, nicméně za rok se na Homeland tesim znovu

La La Land

úžasná písnička, úžasný film, luxusní zážitek. 

p.s. kapesníčky povinnost!

Opět skvělí!

Vikingové se nám po dlouhé době vrátili a jsou prostě zas boží!!! Díky moc za tento seriál!

Opět skvělí!

GoT

Máme za sebou totálně skvělou sérii !!! po mnoha sériích jsme se dočkali, že se Dany vrací domů :) RIP půlce postav ! Těšíme se zas za rok :) P.S. Hold the door ...

 

Aktuální jednička mezi seriály

Co týden mi vychází Panství Downton, The big bang theory, American horror story a Fargo.

Na co se ale nejvíc těším? THE AFFAIR !!!!! Relativní nováček mezi seriály, ale první série byla skvělá a druhá nezaostává.

Všem moc doporučuji, vychází každou neděli :) 

 

P.S. Pro mě osobně - Cole beats Noah !

Aktuální jednička mezi seriály

Wild (2014)

Tento film chytá nějakou tu kritiku, ale mně se extrémně líbil a krásně jsem si ho užila. Děkuji za promítání zdarma :) 

Nový seriál

Bates Motel. Skončilo mi zkouškové, tak se nadšeně vrhám na nový seriál, který po prvních čtyřech epizodách vypadá zatím velice slibně :) 

Nový seriál

Breaking Bad

Dorovnávám seriálový dluh, bitch! Neskutečně skvostná záležitost.

Breaking Bad

R.I.P.

Jako většina si neodpustím posmutnit za Robinem Williamsem! Jeho dílo mi nebylo až tak moc známé jako jiných herců, ale pro mě byl rozhodně nezapomenutelný v Dobrém Willovi Huntingovi a také v Králi rybářovi, které jsem s ním viděla naposledy a moc se mi to líbilo - přikládám trailer a všem, kteří neviděli, výrazně doporučuji.

Na poslední chvíli - Oscarové držení palců

Samozřejmě jsem všechno nechala na poslední chvíli (as usual), takže poslední film z "top devítky" jsem dokoukávala ještě dnes. NESKUTEČNĚ se těším na svůj PRVNÍ PŘÍMÝ PŘENOS Academy Awards, balení energetických nápojů v kabelce je samozřejmostí :-) No ale již nyní slíbené tipy, i když nejsem žádný filmový kritik ani znalec :-) P.s. 

 

FILM - v této kategorii je volba jasná, ze všech nominovaných mě pouze jeden tak na sebe namotal, že jsem mu dala 5*, na ostatních jsem si vždy našla nějaký ten šrám, tak tedy proto, Vlku z Wall Street, ano, volím si tebe za nejlepší film roku 2013 !!!!

REŽIE - Martin Scorsese! To byla jízda, smekám pane!

H HEREC - nejvíce na mne zapůsobil Bruce Dern (Nebraska)

V HEREC - bylo to náročné, ale nakonec mi přeci jen Michael Fasbender (12 Years a Slave) přišel uvěřitelnější než Jared Leto. Ale bylo to opravdu jen o tenoulinký chloupeček.

H HEREČKA - rozkošná Judi Dench (Philomena)

V HEREČKA - June Squibb za její "fuck off" (Nebraska)

PŮVODNÍ SCÉNÁŘ - jsem s tím už zřejmě otravná, ale zkrátka pořád rozdýchávám Nebrasku. Děkuji, Bobe Nelsone, za regenerační, kouzelný oddechový příběh 

ADAPTOVANÝ SCÉNÁŘ - nadupadný Vlk z Wall Street

KAMERA -  Gravitace

STŘIH - Gravitace

HUDBA - Philomena

ANIMOVANÝ FILM - Frozen

VÝPRAVA - Velký Gatsby, protože 20.léta jsou zkrátka magická :-)

KOSTÝMY - Velký Gatsby

MAKEUP - Dallas Buyers Club

VIZUÁLNÍ EFEKTY - Iron man 3

Na poslední chvíli - Oscarové držení palců

Nejgeniálnější filmový zážitek posledních pár dnů !!!

I přestože Nebraska není tak profláklá a opěvovaná jak ostatní letošní nominované filmy, tak musím říct, že je mnohonásobně lepší než nudná Gravity nebo patetický American Hustle. Doporučuji všem si uvařit teplý čajík, pustit si skvostnou Nebrasku a na dvě hodiny si maximálně oddechnout ! Na tváři se mi při vzpomínce na atmosféru filmu stále opět plíží blažený úsměv :3

Nové zalíbení :)

 

Mám za sebou tři díly a neskutečně se těším na zbytek série :-)

Nové zalíbení :)

Husí kůže už při sledování traileru... MUST SEEEEE!!!!

:-) 

Flipped (2010)

Flipped

  

Tento film... prostě magic... druhá projekce a opět jsem brečela jak želva. Není co vytknout, DĚKUJI, DĚKUJI, DĚKUJI za dokonalý filmový zážitek!

Flipped (2010)