Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (161)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Tu je opravdu hrozně těžko hodnotit. Postavy se mi povětšinou líbily, ty hlavní linie (mimo Nori) za to opravdu stály. Numenor a všechny ty efekty okolo opravdu pecka. Kdybych si u toho ale nepředstavovala Silmarillion a další Tolkienovo dílo, které mi přišlo pod ruku, tak to bylo slabé. Moc se tam toho neděje, vleče se to, příjezd Numenoru je pro děj v podstatě zbytečný. Na další sérii se kvůli Galadriel podívám znovu, ale se smutkem jsem vzpomínala na Hru o trůny, kde nám postavy padaly jak na běžícím páse a užívali jsme si super zvraty. To tu zkrátka chybí, můžeme jen doufat, že se tvůrci poučili a s druhou sérií se nebudou tak mazlit.

plakát

Gen V (2023) (seriál) 

Skvělý přídavek k Bandě! Šlape a krvácí to ve velkém stylu, občas se tam mihnou známé postavy a noví supes se také povedli; především Emmu a holku Jordan miluju. Klasicky se tu umírá a závěrečný zvrat byl absolutně diabolical. Těším se na další sérii Bandy o to víc a i pokračování studentíků si nenechám ujít.

plakát

First They Killed My Father (2017) 

Všechna čest pustit se do takovéhoto tématu, Angelino! Ale těžko si představit tu krutost řádění Rudých Khmérů z těchto pár scén (pohled na masové hroby, přestřelka s VN). Jinak 80 % filmu koukáme na to, jak malá holka kouká s občas pěknými záběry na přírodu. Přiznám, že jsem velmi ovlivněna vlastní návštěvou Phnom Penh a jeho věznice S21 a Killing fields v oblasti - z toho mě mrazí doteď. A tyto všechny příbehy tam měly všechny být. Nerozumím držení se předlohy, ve které se nic neděje. Když už vyprávět příběh o tomto tématu, tak proč ne se vším všudy? Ukázat, že historie nás nic nenaučila a ne nás nechat koukat se na malé dítě, které neví.

plakát

Služka (2021) (seriál) 

Skvělé herecké výkony a úctyhodná snaha dostat různé formy domácího násilí do povědomí. Bohužel jsem se místy nudila a ten věčný kolotoč malých úspěchů záhy vykoupených nějakým průšvihem mě přestal bavit. Sérii by se hodilo zkrácení a na druhou stranu škoda, že nám úplně zapadla Danielle. Všehovšudy se z toho stala průměrná záležitost s promarněným potenciálem.

plakát

Olověná vesta (1987) 

Brutální. Skvělé. Ale znovu to vidět nechci.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Bohužel obrovské zklamání. Hudba jako vždy perfektní, ale tím to končí - vtipy fungovaly málokdy a příběh bez hlubších zápletek, no nebudu tu hořekovat a spoilerovat, Strážce jsem měla vždy ráda, ale tady jsem zcela mimo. Akcičky, skákačky, písničky, ale Strážci uměli tak podstatně líp! V porovnání s jedničkou jsem se opravdu nudila. Tak zbytečně prvoplánované a bohužel i zcela zbytečně dlouhé, ach.

plakát

Vyjednavač (1998) 

90%. Nejlepší Samuel, kterého jsem kdy viděla.

plakát

Michelle Wolf: Joke Show (2019) (pořad) 

Poměrně feministicky laděno, ale i muži si zde najdou své. Oblíbená pasáž: ta se žirafou. A samozřejmě úvodní vydry. Michelle vás bude bavit, je vidět, že se nebere moc vážně. Toto bylo ještě o kapku lepší než Taylor Tomlinson.

plakát

Babylon (2022) 

První dvě hodiny absolutní jízda. W O W! Co se to tam dělo?! Neskutečná palba. Poté se mi již lehce chtělo na dámy a tempo se zpomalilo. Ale závěr to zachránil. Chazelle je (pro mě) génius. Jedinečný film a ta hudba! H U R W I T Z I! Dnes nebudu mít klidné spaní, jak mi ještě teď buší zběsilé tóny v hlavě. A samozřejmě koncert herců, především Margot. Ta ten film ovládla, to byla radost pohledět. Začít bombou, skončit bombou. Díky pane.