Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

I přestože tomu umístění v TOP 200 neodpovídá, toto prostě JE nejlepší seriál všech dob! Tato partička nikdy nezklame; vždy rozesměje a zvedne náladu. Friends forever!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

SPOILERY... Je snadné hanit poslední sérii a kompletně zapomenout na některé z nejlepších scén, co jsme si kdy mohli užít ze seriálového světa - z novějších sérií Battle of Bastards, Hardhome, zničení Zdi drakem, záchrana expedice za Zdí, obvinění Petyra Baelishe, exploze septa, Jonovo zmrtvýchvstání; ze starších bitva o Blackwater, Tyrionův soud a následná bitva Hory s Oberynem, Rudá svatba, atd. atd. Přestože se s postupem času začalo hrát na digitalizaci, není radno zapomínat, že tvůrci nám přinesli plnohodnotný příběh plný zápletek, zvratů a umírání oblíbených postav jak na běžícím páse, který nás bavil několik let. Oblíbené postavy - to je opravdu velmi těžké vybrat. Fascinující pro mě byla proměna Sansy od hloupoučké holčičky po královnu, nedám dopustit na Aryu (!), Jona, Tormunda a Brienne. Tyrion mě vždy neskutečně bavil a v knihách jsem si velmi oblíbila cílevědomou Cersei, skvěle ztvárněná byla i proměna Dany, jejíž nešťastná cesta do sebezkázy se podobala cestám jejích příbuzných. Nevím, zda si někdy seriál zopakuji, nicméně některé oblíbené scény si občas přehrávám a jen se zkrátka kochám. A hlavně nezapomenout zmínit SOUNDTRACK! Djawadiho hudební doprovod k GoT a Westworldu stavím na pozici jedněch z nejlepších soundtracků všech dob. P.S. A ano, jsem výjimka, mně se scéna se smrtí Nočního krále děsně moc líbila. Kdo ještě seriál neviděl, určitě by si ho neměl nechat ujít i přes veškerou kritiku finále.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Budu jen opakovat již zmíněné - parádní seriál a místy se člověk řeže smíchy. Co dál dodat? Je to originální, vtipné, kreativní, ani není co vyčítat. Podle mě extrémně obdivuhodné hlasové schopnosti Chrise, nevěřila jsem, že to dabuje jedna a ta samá osoba. Nejraději mám asi díly s evil Mortym a celkově jeho znělku (https://www.youtube.com/watch?v=Bk3lknaWI9Q&list=RDBk3lknaWI9Q&ab_channel=Server) Jedna ze seriálových povinností dnešní doby ;-) Rick: Fu*k you, Summer! And fu*k the government! And fu*k me for letting my guard down, which I will never do again. Morty: Geez, Rick! You can't say f— "'f' you" to your granddaughter! Rick: I just did, Morty. Here's dessert. Fu*k you.

Orange Is the New Black

Orange Is the New Black (2013)

1. série je totálně návyková, skvělý příběh, poslední sekundy série, kdy hrála ta krásná vánoční hudba, byly prostě totální top, jedna z mých nejoblíbenějších scén ever. Parádní proměna postav, prostě 100%! 2. série je lehce slabší, Vee prahnoucí po moci a hrající si na šéfku mě dost otrávila - 85%. 3. série zase totální nářez, milé zakončení série, kdy alespoň na chvíli byly všechny šťastné. - 100%. 4. série je krásný dárek za zkoušky, měla to asi nejrychleji za sebou, i když ty nové postavy jsou takové nijaké a jen vyplňují prostor. Postupem času jsme se dostali do jakési depresivní tóniny, poslední 2 epizody byly emocionálně nejsilnější za celou dobu existence seriálu. Vyvrcholení totálně luxusní, čekat rok je fakt za trest - 100%. 5. série + 6. série: I nadále parádní jízda, neskutečně návykové, intriky, nenávist pokračují, zkrátka must see seriál, doufám, že bude další série. 7. série: Super dojezd, díky za tolik super dílů, holky mi budou chybět, opravdu velmi povedený seriál, co mě velmi bavil. Oblíbené postavy: Piper + Alex, Red, Poussey, Taystee, Gloria, Sophia, Big Boo, Nicky, Daddy, Frieda. Neoblíbené otravné postavy: Aleida, Vee. 'Cause I seen Shawshank and I don't wanna go to Seg because I did your taxes too good.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Cliffhanger na konci každého dílu a absolutně fantastických 8 sérii. Promyšlené, dobře zahrané, oči otevírající. Jeden z nejlepších seriálů všech dob. Bez diskuze. U finále poslední série se až tajil dech. Dokonalost. Skvostná tečka za celým příběhem.

Úžasná paní Maiselová

Úžasná paní Maiselová (2017)

Já zkrátka můžu seriály se silnými ženskými hrdinkami. It's the bras, right? It's the bras. And the the girdles and the corsets. All designed to cut off the circulation to your brain, so you walk around on the verge of passing out, and you look at your husband, and he tells you things, and you just believe them. Velmi příjemná podívaná, samotné téma o rozpadajícím se životě je nestárnoucí a zde je velmi vtipně podáno. Retro styl s krásnými kostými, s dokonalým soundtrackem a nejdokonalejší Mrs. Maisel. Nemůžu se dočkat další série (poprosíme více Lennyho). TIT'S UP! 2. série byla také fantastická, toto mě zkrátka baví; jsem moc zvědavá, kam se nám posune další série. Midge si zkrátka musí hned každý zamilovat! A především ten soundtrack, to je lahoda, a když tam zaznělo hlavní téma z hry Mafie, tak jsem se musela nad tím vším nostalgicky usmát. Tento seriál šíří tak neskutečně pozitivní náladu, že ho musíte všichni vidět. Hodnotím na maximum. 3.série neztrácí na kvalitě, sjela jsem ji jedním dechem jako série předchozí.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Seriály se občas píší tak dobře, že chtě nechtě musíme milovat záporné postavy (vzpomeňme na Dextera a Heisenberga) a ono když to vychází, tak proč bychom v tom nepokračovali i na domácím evropském území. Inu a v případě La Casa de Papel zde není co vytknout... Postavy parádní - psychopat Berlin, mater Nairobi, génius Profesor, méďa Helsi, impulzivní Tokyo, jelen Arturito, atd. Promyšlená šachová partie nechává pozorovatele v napětí a zároveň ho těší, jak kousky skládačky do sebe zapadají jako dílky tetrisu a musíme obdivovat inteligenci profesora, který dokáže vždy myslet 5 kroků dopředu. Soundtrack také parádní, nejen úvodní znělka a chytlavá Bella ciao, ale když mi tam nasadí navíc klasiku jakou je Delibes nebo Satie, tak taju blahem ještě víc. Ge-ni-ál-ní veledílo, nemůžu se dočkat na další sérii, kde to dle posledního dílu vypadá na pěkný poprask. Jo a všem ty červené uniformy děsně seknou.