Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jestli ztratím paměť, bude to mít jednu výhodu. Budu se moct znovu poprvé podívat na Pulp Fiction. Ale ani napodruhé to není špatné, ani po desátý. Je to prostě kultovní film. Tarantino si se scénářem opravdu vyhrál. Téměř každý dialog, každá scéna nabízí originální výplň pro váš mozek. A nejsou to žádné rébusy, hádanky, které prověřují vaše IQ. Základními stavebními kameny filmu jsou odlišné povahové rysy postav a nenadálé, neočekávané situace. Na filmu je vidět, že Tarantinova prainspirace pochází z reálného života. A tím se vyznačují ty nejlepší filmy.

Zelená kniha

Zelená kniha (2018)

Tak jednoduchý příběh o přátelství ... a tak dokonale zpracovaný. Nebudete zatajovat dech, ale nebudete si chtít nechat uniknout ani vteřinu. Nebudete se popadat za břicho, ale bavit se budete výborně. A není to film na jedno použití.Rád se k němu budu vracet.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Jak nejlépe strávit den? Bill Murray hledá odpověď. Jen na pár filmů se můžu dívat tak často jako na tento....

Gándhí

Gándhí (1982)

Nejlepší filmy dávají divákovi možnost zamyslet se i u dějově méně důležitých scén. Není to ani tak zamyšlení, je to spíš sebrání myšlenky, kterou autor za scénu položil a divák si ji přivlastnil. Často je to myšlenka, která může žít i mimo filmové plátno. A takových myšlenek si divák ve filmu Gándhí může sebrat opravdu hodně. Možná jen mohl Gándhí brát větší ohled na jisté divákovi partie a odpustit si alespoň půl hodiny.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Námět tohoto filmu je bláznivý, odvážný, ojedinělý, zajímavý a přesto velmi jednoduchý. Alespoň na první pohled. Jednoduché věci totiž nevznikají tak jednoduše, jak by se mohlo zdát. Stejně jako přísloví nevznikne ze dne na den, ani geniální námět se nezrodí z ničeho. Určitě se film nebude líbit každému, ale věřím, že hloubajícím ateistům ano. ---- Doporučuji titulky od rushida, ostatní jsou hrozný.

Černá kočka, bílý kocour

Černá kočka, bílý kocour (1998)

Když někdo, kdo to umí, vytvoří takovouhle šílenost a povede se mu, klobouk dolů. Jak těžký je napsat drama? V dnešním světě má každý v hlavě deset námětů. Ale vytvořit dobrou komedii... to už je těžší. A spolku kolem Kusturici se to povedlo na výbornou. Na první pohled je to jen bláznivá komedie. Ale uvěříte-li jí, budete se náramě bavit. A hudební dokreslení filmu? To je kapitola sama o sobě. Jedním slovem radost. (dokonce nyní slyším v reklámách znělky nápadně podobné, né-li stejné úryvkům soundtracku).