Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Atomový Ivan (2012) 

Zajímavé kompozice, nápadité polohy kamery a obraz celkově... Režijně je film podprůměr.

plakát

Modrý tygr (2012) 

V první řadě musím pochválit hezkou retrofuturo atmosféru nejen města, ale celého Modrého Tygra, která ve filmu pro děti krásně fungovala. Bohužel jsem z filmu měl pocit, že formou a tempem nezasáhl svou cílovou skupinu - děti. Film je pomalý, příběh trochu plytký a navzdory originální vizuální složce dějově se spoustou klišé. Celkem věrohodné dialogy, až na přehnaně amerického starostu. Měl jsem tu smůlu (čest?) vidět film na představení určeném pro děti, a ty po půl hodině ztratily zájem a začali pobíhat po sále. Obávám se, že pro děti trochu nuda, alespoň pro ty menší, ale pro rodiče celkem příjemně strávená hodinka a půl.

plakát

Máma (2008) 

Pro mě prostě klišé. Hezky udělané prakticky bez střihu, jako paradox k dnešnímu Holywoodu kde záběr trvá průměrně vteřinu a půl...

plakát

Perfidia (2011) (studentský film) 

Sorry. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Měli jste (jak je vidět v Making Of) v rámci možností perfektní zázemí, perfektní herce, techinku... Pro mě je to prostě strašný klišé, místama ještě docela nezvládnutý a navíc chvilkma opravdu lacině vypadající (viz retrospektiva v kavárně...). Vizuálně slušný, ale ne nijak dechberoucí nebo vyjímečný. Dokoukal jsem se do konce, a to je určitý úspěch, ale celkové průměr, spíše podprůměr....

plakát

Alois Nebel (2011) 

Zkrátka film o tom, jak "Mlha šuká jeseníky."

plakát

Bílé jako sůl (2011) 

Režisérka se při premiéře filmu přiznala k tomu, že má kladný vztah k Česku, že zde je často a ráda, a že u nás probíhala postprodukce. A já se nemohu zbavit dojmu, že se snažila udělat něco ve stylu ondříčkova Grandhotelu nebo rudišovy tvorby vůbec. Jednak svou vizuální stránkou, hudbou, tempem vyprávění i atmosférou. 80 minut DLOUHÉ rozvleklé nic, fungující jako reklama na škodovku. Další věc, která mě namíchla, byly zcela nesmyslné dialogy a komentáře. To bylo možná ale jen díky špatnému překladu, s anglickými titulkami mi to dávalo větší smysl. Shrnuto a podtrženo - Pohodové nic s podařeným hudebním tématem a podmanivou kamerou.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Jacksona mám rád, vlastně ho miluji. Ale něčeho jako Braindead nebo Meet the Feebles, už se prostě asi nedočkáme... . Škoda!

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Absolutně jednoduchý děj, který by se dal natočit za pět minut, zde Spielberg rozehrává na hodině a půl. Zároveň drží celou dobu diváka v napětí. Spielberg je Spielberg.

plakát

Nedodržený slib (2009) 

Hezky natočené, vkusně vkomponované detaily, při dramatických scénách by filmu slušely trochu pomalejší střihy. Opravdu velký příběh a velké sousto, bohužel pro režiséra Ošklivky Katky až moc veliké. Celkem povedená výprava, exterierové lokace ale nebyly nejsilnější stránkou. Místy trochu hodně televizní, obvzláště na začátku, ale když začátek přečkáte, přečkáte začáteční dialogy, film stojí za to.

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Super! Podle mého se Tarantino nechal inspirovat do spousty svých filmů (postava Billa - Kill Bill, dům Munnyho - Hanebný Pancharti) ...Westernář nejsem, ale tohle mě překvapilo!