Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (8)

Stalingrad

Stalingrad (1993)

Film s nezapomenutelným Karlem Heřmánkem nastiňující atmosféru jedné z klíčových bitev moderní doby skrze osudy několika lidí. I přes místy až komicky působícími hereckými projevy ve mně Stalingrad zanechal silný dojem a soustředěním se právě na osudy několika postav a neopomíjením důležitých událostí se lze z druhého pohledu věrně vžít do utrpení lidí, kteří rovněž pro své rodiny a blízké umírali v dešti kulek, mrazem, hlady a upadli v zapomnění.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Skvělý příběh, skvěle natočený, skvělé obsazený, skvostně zahraný. Nezapomenutelné scény, parádní hudba, inteligentní a kvalitní humor, napětí, zvraty, filmu prostě nic nechybí. A takto bych mohl pokračovat ještě na několika dalších řádcích. Především Stathamův a Pittův akcent je úžasný. Některé filmy lze ještě sledovat v českém znění, ale pouštět si tenhle film dabovaný by byla opravdu, s prominutím, ta největší pí**vina! Kdo neviděl, musí napravit!!!

Matrix

Matrix (1999)

Ať si říká, kdo chce, co chce o vykrádání filmů, kamerových chybách a podobně, pro mě je Matrix samým vrcholem filmové tvorby, který neuvěřitelně předběhl svou dobu. Ať už námětem, výkony, hudbou, akčními scénami či efekty. Omlouvám se všem, ale kam se na tohle hrabe Inception?!

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Spojení Ridley Scotta, Denzel Washingtona, Russel Crowa, z toho snad nemohlo vzejít nic, než naprostý trhák. Výkony zmíněných hvězd jsou naprosto dokonalé a nepotřebují komentář. Fanoušky žánru rovněž potěší anabáze RZA, T.I. a Commona. Největším pozitivem na celém filmu je ale samozřejmě to, že se jedná o příběh s reálným základem. Tři naprosto nezapomenutelné hodiny.

Kmotr

Kmotr (1972)

K tomuto mistrovskému dílu Maria Puza, k mistrovskému výkonu Marlona Branda, ale také všech ostatních nemám slov.

Nanking! Nanking!

Nanking! Nanking! (2009)

V souvislosti se druhou světovou válkou se člověku vybaví rok 1939, evropský a americko-japonský konflikt. Málokdo však má povědomí o událostech v Asii po roce 1937. Tento opomíjený snímek o u nás opomíjené události se sice, dovolím si tvrdit, drží při zemi, přesto je opravdu velmi zajímavý, kvalitní a hodnotný! Pro mne vedle Welcome to Dongmakgol nejlepší asijský film.

Coach Carter

Coach Carter (2005)

Prostě srdcovka snoubící v sobě to, co mám nejraději - women, music, basketball.