Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Telenovela

Poslední recenze (6)

plakát

Absolvent (1967) 

Tento americký film z roku 1967 vypráví o absolventovi vysoké školy, který ještě není rozhodnut, jak se svým životem dále naloží. Absolventa Bena Braddocka ztvárnil herec Dustin Hoffman a myslím, že na tuto roli nemohli vybrat lepšího herce. Celý film se točí především okolo této postavy. Okolo jeho sexuálního života, rodinného života i okolo jeho srdečních záležitostech. Velkou pochvalu musím dát režisérovi za výběr hereckého obsazení. Herci byli senzační- protě paráda=) Na filmu se mi líbil především konec, který chvilkami vypadal, že skončí špatně, ale v úplně posledních minutách se to vše otočí a skončí šťastným happy endem. Chvilkami je tento film velmi zamotaný a chvilkami mi dělalo i problém ho pochopit. Film jako takový je moc pěkný, ale patří do škatulky filmů, které bych si znovu nepustila. K tomuto filmu si myslím, že není více co dodat, snad jen ať se na něj sami podíváte a usoudíte, za co stojí či ne. Tento film a režisér Mike Nichols mají ode mne 3 hvězdičky.

plakát

Invaze barbarů (2003) 

Invaze Barbarů je film, který udržel mou pozornost od začátku až do konce. V tomto filmu je nádherně vidět, jak život dokáže být krutý. Hlavní hrdina Rémy po celý film bojuje se svou zákeřnou nemocí, která je den ode dne horší a horší. I přes tento fakt Remy neztrácí svůj optimismus, zálibu v knihách, v dobrém víně a především neztrácí jeho nejoblíbenější zálibu-touhu po ženách=). Začátek, prostředek i konec byl naprosto fantastický. Obzvlášť konec, který mě velmi překvapil. Čekala jsem nějaký ohraný happy end, místo toho přišla smrt hlavního hrdiny, která se dá i označit jako vražda, či sebevražda. (nerada bych prozradila pravou příčinu smrti). Podle mého názoru režisér Denys Arcand v tomto filmu velmi pečlivě poukázat na moc peněz. Můžeme to vidět ve scénách, kdy Rémův syn Sébastian podplácí zaměstnance nemocnice, žádá o samostatný pokoj pro svého otce s balíkem bankovek v ruce nebo podplácí studenty, aby se přišli na otce podívat. Ačkoliv bych ráda chtěla najít na tomto filmu nějaké chyby či nedostatky, nemohu se žádných dohledat. Herecké výkony.. hudba.. kamera.. Nedá se nic vytknout. Kdybych tento film měla ohodnotit od jedničky po desítku, vyhrála by krásná osmička. Film nebyl vůbec špatný, naopak, ale pro desítku by to musela být naprostá pecka.

plakát

Karamazovi (2008) 

Hrůza! Naprostá mučivá hrůza! Tento film byl pro mě 110 minut nesnesitelného utrpení! Myslím si, že tento děj by měl zůstat pouze jako divadelní hra či kniha. Jako film je to něco příšerného a nechápu, koho mohlo napadnout něco takového zfilmovat. V tomto filmu se mi opět potvrdilo, že české filmy za nic nestojí a že se mi nikdy líbit nebudou. Myslím si, že tímto filmem mi naprosto zkazili můj postoj k tak krásné knize, kterou napsal Dostojevsky. Je zřejmé, že touto recenzí budu nepochopena a okamžitě zavržena. Ale můj přístup trvá. Ačkoliv zde hraje velmi dobrý herec Ivan Trojan, tento film mě naprosto ničím neupoutal. Byla to pro mne opravdová muka! Jediné, co musím aspoň maličko pochválit je prostředí, ve kterém se film odehrává. Musím uznat, že zfilmovat tuto knihu v jakési továrně je originální. Ale zbytek? Pardon, ale hrůza! I když Trojan je výborný herec, v tomto filmu mi přišlo, že naprosto přehrává a zbylí herci doslova vyšuměli… Nevím, jestli to byl záměr a mělo se tímto poukázat na to, že je to pouze zkouška a herci se to teprve učí nebo ne, každopádně se to moc nepovedlo. Tento film bych já osobně nedoporučila, ale to jestli je dobrý či špatný si musí každý po shlédnutí usoudit sám. Já ho hodnotím, a to ještě místně, dvěma hvězdičkami.

Poslední hodnocení (221)

Absolvent (1967)

02.05.2010

Karamazovi (2008)

02.05.2010

Malá Miss Sunshine (2006)

02.05.2010

Piráti na vlnách (2009)

02.05.2010

Santa Barbara (1984) (seriál)

odpad! 03.11.2009

Nezkrotná Lucía (2004) (seriál)

odpad! 03.11.2009

Manuela (1991) (seriál)

odpad! 03.11.2009

Andromeda (2000) (seriál)

03.11.2009

Tarzan (1991) (seriál)

03.11.2009

Reklama