Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (6)

Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media

Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media (1992)

Kanadský dokument představuje názory profesora lingvistiky na MIT a vlivného intelektuála Noama Chomského na roli médií v demokratických zemích, zejména pak v USA. Chomsky ve filmu, složeném zejména ze sestříhaných záběrů z jeho přednášek, rozhovorů a debat, argumentuje, že masová média ve Spojených státech prosazují agendu vládnoucích politických a podnikatelských elit, místo objektivního informování.

Our Friends in the North

Our Friends in the North (1996) (seriál)

Seriál v devíti dílech sleduje osudy čtyř přátel ze severoanglického Newcastlu v průběhu let 1964 -1995. Jednotlivé epizody se odehrávají převážně v letech britských parlamentních voleb. Příběh hlavních protagonistů je podstatný způsobem ovlivňován významnými událostmi té doby včetně stávek odborů, "Černého pondělí" na londýnské burze a bouře, která v roce 1987 zdevastovala část Británie.

Travelling Salesman

Travelling Salesman (2012)

Čtveřice geniálních matematiků objeví v průběhu úspěšného výzkumu problému P versus NP algoritmus rapidně zrychlující výpočetní operace. Jejich objev může mít obrovské důsledky. Jak pozitivní, v podobě mohutné akcelerace biologického a medicínského vývoje, tak negativní, neboť nový algoritmus mj. umožňuje překonat moderní šifrování během několika vteřin. Poté, co vláda Spojených států nabídne každému z nich 10 milion dolarů za exkluzivní přístup k jejich části algoritmu, musí se čtveřice vypořádat s morálními i praktickými problémy, které jejich rozhodnutí přináší.

Prom Night in Mississippi

Prom Night in Mississippi (2009)

Herec Morgan Freeman kontaktoval v roce 1997 střední školu ve svém domovském městě Charleston ve státě Mississippi s nabídkou, že uhradí náklady maturitního plesu, pokud bude poprvé v historii města uspořádán společně pro bílé i černé studenty. Ačkoliv byl návrh tehdy odmítnut, Freeman ho zopakoval v roce 2008. Vedení tentokrát souhlasí a nikdo ze studentů s návrhem nevyjádří nesouhlas, ale následné přípravy, zdokumentované i formou videodeníků jednotlivých studentů, odhalí, že ne všichni obyvatelé města jsou nápadem nadšeni, a že k odstranění rasové segregace na americkém Jihu povede ještě dlouhá cesta.

Sammy jede na jih

Sammy jede na jih (1963)

Sammy je 10letý britský kluk, který žije s rodiči v Egyptě. Poté, co jeho rodiče zahynou během Suezské války, vydá se Sammy za rodinou své tety, které ovšem žije až v jihoafrickém Durbanu. Při své dlouhé cestě napříč Afrikou Sammy čelí mnoha nástrahám přírody i zlých lidí, ale na jejím konci ho čeká velké překvapení.

Kanikuly strogogo režima

Kanikuly strogogo režima (2009)

Film odehrávající se v dnešním Rusku vypráví o nesourodé dvojici vězňů, kteří se po útěku z vězení vydávají za vedoucí dětského tábora. Zatímco Jevgenij (Dimitrij Djužev), bývalý policista a válečný veterán z čečenské války odsouzený za zabití kolegy, se s nadšením pustí do organizování aktivit pro návštěvníky tábora, recidivista Viktor (Sergej Bezrukov) považuje tábor za krátkou zastávku před opětovným setkáním se svým bossem, jehož zatčení ovšem Viktorovy plány zkomplikuje. Po krátké době se i Viktor s dětmi sblíží, a když je nakonec konfrontován se svou minulostí v podobě propuštěného mafiána Sumraka a jeho gangu, neváhá on ani Jevgenij riskovat život i svobodu při ochraně dětí.

Reklama