Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Expanze - Série 2 (2017) (série) 

Pátý díl je jednoznačně to nejlepší, co mi Expanze  za dvě sezóny nabídla. Následuje však propad. Vrcholem je poslední díl druhé série, který se hloupostí a naivitou řadí k tomu nejhoršímu, co jsem v seriálech viděl. Bohužel jsem utvrzen v tom, že scénáristé nemají dostatek talentu k tomu, aby přišli s invenčním a originálním pojetím jednotlivých epizod. Ve sledování této monotónní béčkové scifi telenovely nepokračuji.

plakát

Expanze - Série 1 (2015) (série) 

Kapitola, která se odehrává na Zemi je naprosto nezajímavá a komicky naivní. Vše působí velmi televizně, respektive by vzhledem k tématu a rozsahu byl potřeba možná desetkrát vyšší rozpočet. To se odráží především na nudných interiérech vesmírných stanic a kosmických lodí. Obsazení bych shrnul jako kompars kolem Thomase Janea. Scénář je příšerně chaotický a překombinovaný. Naproti tomu je to pořád celkem napínavá béčková scifi.

plakát

Fremont (2023) 

Netušil jsem, že se prakticky jedná o sequel, včera viděného Covenanta. Neuvěřitelná náhoda.

plakát

X-Men 2 (2003) 

Přibližně hodinu dlouhé finále odehrávající se v jedné lokaci je prakticky sebevraždou tohoto díla. Stryker je snad nejslabší komiksový padouch vůbec, Rogue a Cyclop jsou ve filmu jen do počtu. Hodnocení tohoto filmu by dnes, podle mého, bylo mnohem nižší a komentáře méně oslavné, než před dvaceti lety.

plakát

X-Men (2000) 

V roce 2024, kdy jsme všichni rozmazlení filmy za 200 milionů, je trochu složitější X-Meny hodnotit. V přímé konfrontaci s Avengers nebo Watchmen prohrávají. Ten popcorn mi prostě chyběl a 100 minut je v tomto případě nedostatečná stopáž.

plakát

Temný případ - Part 1 (2024) (epizoda) 

Jen podotknu, že jsem opravdu alergický na CGI zvířata. Především srnky, jeleny a soby.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Ve filmu je například scéna, kdy Bruce Wayne pořádá večírek, na který nečekaně dorazí Joker se svými kumpány. Harvey Dent je Batmanem omráčen a zavřen do nějaké místnosti v Apartmánu. Batman se pak rozhodne zachránit Rachel, kterou Joker vyhodil z balkónu, oba dopadnou na auto. Následuje střih, po kterém jsou všichni zúčastnění na jiných místech, jako by se nic nestalo. Takových nelogických scén je ve filmu více a je to škoda. Finále je pak vyloženě špatné a zbytečně překombinované. Role pro Maggie Gyllenhal je napsaná přímo tragicky. Kontaktní souboje jsou o dvě třídy lepší než v Batman Begins, ale pořád jsou spíše průměrné. Kamera je občas tak dokonalá, že jsem si některé pasáže pustil dvakrát po sobě. Joker je opravdu ztělesněné zlo.

plakát

Batman začíná (2005) 

V souboji Pattinson versus (první )Bale to u mě na plné čáře vyhrává Pattinson, který udělal z Balea motýlka ve vytrýnce. Mimojiné, střih, respektive režie kontaktních bojových scén je objektivně otřesná.