Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Akční

Recenze (189)

plakát

Noční zvířata (2016) 

Film i knižní předloha (Tony and Susan od Austina Wrighta) mě oslovily naprosto stejně, film možná paradoxně o trochu víc. Tom Ford a jeho styl, kterým je film natočen a jenž bych označil jako "beautiful but cold" mnozí zdejší uživatelé hodnotí jako snobský, mě osobně skvěle sednul a je to podle mě právě TO, co dělá atmosféru snímku jedinečnou a přitažlivou. Krásný vizuál Toma Forda a vynikající příběh z pera Austina Wrighta rovná se tenhle film. Dokonalost :) 5/5

plakát

Neon Demon (2016) 

Podle komentářů a zdejších hodnocení jsem čekal skutečně to nejhorší, nicméně jsem v tento okamžik rád, že jsem se nenechal odradit. Film se mi moc líbil, po celou dobu jsem s každou ubíhající vteřinou se zatajeným dechem čekal, co přinesou další okamžiky filmu. Elle Fanning je zde naprosto dokonalá a nemohl jsem z ní celou dobu spustit oči, i kdyby vám snímek nesedl, tak co by heterosexuálnímu muži by mi stačilo dívat se jenom na ni. Elle zde představuje étericky krásnou dívku Jesse a já jí to po celou dobu stoprocentně věřil. Celkově jsem si z Neon Demona odnesl silný zážitek, tak jako už dlouho z ničeho jiného.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Pátá série je vážně TOP přátelé! Už první díl mě nadchl explicitními krvavými scénami, podobné pocity jsem zažíval naposledy při prvním shlédnutí úplně první série AHS, která pro mě byla do teď nepřekonatelná. Bizarní, perverzní, hororový drive, kterému nic neshází. V době, kdy už se točí především jenom trapné fantasy s digitálními strašidýlky, vydávající se za horory, typu Purpurový vrch či Paranormal Activity, je tohle vážně skvělé zpestření.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Většinou se k filmům, které se mi nelíbí, snažím vyjadřovat slušně, ale tady se předem omlouvám za případné hrubší výrazy, ale už jsem se trochu uklidnil, takže na ně možná ani nedojde :). Na Purpurový vrch jsem se celkem těšil, říkal jsem si "super, nový horor, navíc s dobrým hereckým obsazením". No...horor to v první řadě není, ty rádoby hororové pasáže bych spíše přirovnal k "děsivým" scénám z Harryho Pottera či posledním pokusům o horory/filmy Tima Burtona. Příběh je tak předvídatelný, až to bolí, charaktery jsou prázdné, nedodělané, nepromyšlené, působí hloupě...postavám zkrátka nevěříte absolutně nic. Už dlouho se mi nestalo, že bych chtěl v polovině filmu odejít z kina, tady mě ale vážně drželo jen ošklivé počasí venku a vlastně i tak trochu zvědavost, jak jen takový hloupý film může asi skončit. A tipujete správně - konec byl stejně hloupý a nesmyslný jako celý film. Jedna hvězdička jen za kostýmy a kulisy. Guillerma del Tora si nově připisuji na seznam odepsaných režisérů hned za zmiňovaného Tima Burtona.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Dvě hodiny dlouhá hloupost, u které jsem se maximálně tak občas zasmál a to při přehlídce těch nejprovařenějších a nejhloupějších klišé, jaké si jen dovedete představit. V tomto veledíle totiž najdete ty největší kýče červené knihovny, všechny pěkně pohromadě. Jelikož nejsem dívka/žena/gay, podléhající důkladně promyšleným marketingovým lákadlům, tak jsem nečetl knihu a po tomhle filmovém zážitku bych si dal facku i za to, že bych si troufl na něco takového jen pomyslet. S klidnou duší mohu prohlásit to, o čem jsem se do teď mohl pouze domnívat - 50 Shades of Grey je nemožně bezduchá, hloupoučká soap opera. Hodnotím jí jednou hvězdičkou pouze za úsměvné momenty, jež popisuji na začátku svého komentáře a možná taky trochu z úcty k těm milionům žen na celém světě, které tenhle primitivní ohňostroj kýče a klišé tak strašně z nějakého logicky nevysvětlitelného důvodu milují :-).

plakát

Kmeny - Meatheads (2015) (epizoda) 

Kultura okolo jedinců, kteří mají rádi fitness, toho má mnohem víc co nabídnout. V tomto případě jde podle mého názoru především o hodně špatně zvolené dva hlavní protagonisty. Pak to celé působí na nesportovce a ostatní nenávštěvníky posiloven tak, že lidi, co posilují nebo jinak cvičí jsou v podstatě osamělí, smutní podivíni a tak to rozhodně vůbec není. Když už chtěl režisér tuto dvojici do dokumentu zařadit, měl se poohlédnout i po někom akčnějším, kdo by diváky mezi tento kmen lépe zasvětil.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) odpad!

Zhodnocení filmu ve zkratce? 105 minut trvající HLOUPOST...čekal jsem možná aspoň něco málo ve stylu Pařby ve Vegas s trochu staršími týpky, zábavu, vtipné scénky, ale místo toho jsem se dočkal pouze hodiny a tři čtvrtě dlouhé přehlídky ztrapňování se jinak výborných herců. Odpadem hodnotím filmy opravdu zřídkakdy, ale tenhle si ho bez diskuze rozhodně zaslouží.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Nebojím se už nyní prohlásit, že spolu se Samotáři tenhle film patří mezi to nejlepší, co v české kinematografii za posledních minimálně 20 let vzniklo. Naprosto skvělé herecké výkony, (ne)uvěřitelně realistická dějová linie a celkově Kobry a užovky nabízí postupy, které se v českých filmech jen tak nevidí a to včetně pro mě famózního zakončení, z kterého jsem měl skoro husí kůži.

plakát

Kmeny - Rainbow (2015) (epizoda) 

Přemýšlím co napsat...asi jen, že tohle byl zatím nejzábavnější díl :-D

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) 

Celkově to bylo sice mnohem slabší než jednička, ale díky tomu grandióznímu finále prostě nemůžu jít s hodnocením níž :D.