Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (979)

plakát

Bajirao Mastani (2015) 

Velkofilm z Východu, který bych doporučil z exotického hlediska k shlédnutí, jakkoli není výjimečný. Pestré prostředí je doplněno zcela plochými charaktery a musí nám být neustále připomínáno, že jde o film o lásce. Ústřední myšlenka kolem nadpozemsky dokonalého vojevůdce, kterému pomalu humtuje duševní klid jeho vlastní rodina kvůli náboženským tradicím. Možná nejzajímavější byla snaha hlavního hrdiny si udržet fungujíc vztah se svou první ženou ... do chvíle, než se ke slovo přihlásí tradice Bollywoodu.:) Každopádně siláctví, jímž je prezentován hlavní hrdina již od začátku, je těžko srovnatelné se západními snímky a je svého druhu humorným osvěžením.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Everything Is Awesome! Kupa vtipných nápadů, co se dá s kostičkami dělat, i sebeshazovačný humor vykouzlil nejeden úsměv a celá tahle taškařice rychle utekla. Nejlepší postavou je však jednoznačně Batman.:)

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Kultovní seriál v delší stopáži potěší, ale přímo nenadchne. Je zde rozeseta opravdu velká řada povedených fórků, ale nejsem si jist zda má celá dějová linka nosnost delší než-li by byla jedna poctivá epizoda. O nic nejde, člověk s upřímně pobaví, jen i přes poctivou snahu se člověk nepodívá tolik pod pokličku žluté rodiny jako v těch lepších dílech. Spidervepř, Bártova jízda či logika prezidentského rozhodování však budou stále s námi.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Byl jsem velký fanda téhle ne/postradatelné bandy od samého začátku a oba předchozí filmy si jako pamětník užil. Nostalgie prostě táhne. Všechno dobré má však svůj závěr a tento film jím jistě je. Jedna věc je nést se na vlně starých béčkovin, druhá je být béčkem v době aktuální. A to se zcela neodvolatelně stalo nyní. Byl by tento film možný bez starých siláků? Těžko. Chemie mezi veterány funguje. Nápad s mladou krví si není špatný na papíře, ale pro mě nějak nefungoval. Navíc se tím neúnosně natáhla stopáž, která spolu s finální přestřelkou hraničí se střeleckým pornem (pokud něco takového existuje). Všeho bylo dost, staří známí se zastavili na kus řeči a zase by měli jít, dokud mají vesměs ještě čistý štít.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Jednoduchá odysea mladého buřiče, která má velkou hloubku a osloví každého z nás a naše vlastní touhy. O to smutnější/krásnější, že jde o skutečný příběh (tentokráte doopravdy). Kdo z nás by nechtěl být volný a svobodný, ale vše má svou cenu a každý z nás by si měl umě určit vlastní hranice. A nemusí nás to stát vše. Soundtrack Eddieho Veddera má pak potenciál na nesmrtelnost stejně jako cleý film.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Relativně komorní příběh jako z Akta X se skvělým soundtrackem a hrdiny. Dětští představitelé jsou zejména vydaření, což jsem nejspíše nikdy nikde neuvedl. Vlastně je to dobrodružný film pro děti, kde se občas mihne stínový démon, lidem teče krev z očí, lámou se vazy... a pořád to má dobrodružný podtext. A ten vám nedá spát, dokud to prostě nedokoukáte. Trochu se bojím možného pokračování, kouzlo se dá těžko opakovat.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Jakkoli jde asi o nejlepší adaptaci z univerza DC, to ještě popravdě nic moc neznamená. Samotný nápad dát dohromady několik prapodivných charakterů je skvělý, snaha být co nejvíce cool již méně. Samozřejmě, musí se to zase točit kolem konce světa, přitom zvláště v takto rozvrženém snímku by mělo jít o charaktery na prvním místě. Proto je scéna z baru nejlepší ve filmu. Krom Deadshota a Harley ale vlastně nikoho nepoznáme. Ostatní tam jsou a mají schopnosti. Navíc jsou nám pro jistotu představeni pro jistotu nadvakrát. A Joker je tam protože že proto, přičemž i účast Harley je na pováženou - ta ženská má pálku a pistoli - proč je v týmu s pyromancerem, humanoidním aligátorem a super odstřelovačem? Ve výsledku je film hodně fan service, ale zasloužil by prostříhání a zaměření na postavy, kterého se mu nedostává. Ale alespoň tam není superman...

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Můj bože, to ale byla konina. Člověk by si hlavu ukroutil. A přitom výprava je docela dobrá, trikaři se snaží a hudba přímo neurazí. Kde a odkud se však berou peníze na projekty, které nemají hlavu, ani patu? Bez financování by tento projekt byl vysmíván jako quilty pleasure z VHS. Bohužel (?) se tak nestalo. Lovec, milé děti, je vlastně příslušník speciální jednotky asociálních ninja-zabijáků. Popravdě jsem nevyšel celý tento snímek z údivu, co lze vymyslet, a ještě to označit za pohádku. Bizarní.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Dvakrát nevstoupíš do téže řeky. První díl představil želví hrdiny, druhý hází do mixu pro jistotu úplně vše, co jen může (další mutanty, mluvící mozek, hrdinného hokejistu). A tady se ukazuje slabost celkové skládačky. Všichni víme, že se koukáme na blbinu, ale když je to blbina s blbým dějem či alespoň jeho základní kostrou, prostě to není zábava. A je jedno kolik hlášek se do celkové směsi nasype. Děkuji, již bylo dost, netřeba dalšího chodu.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Originální kultovní animák rozhodně není znám pro svou koherentnost či promyšlenost. Je to pořád jen o zmutovaných želvách a jedné kryse. Nyní jsou želváci na steroidech, ale jejich vzájemná chemie pořád hezky funguje. Bohužel, těchto momentů zas až tolik není. Zároveň klobouk dolů nad tím, že scénáristé přišli s opravdu převratným příběhem o původu našich hrdinů a jejich vztahu k April - wow, jaké dno. Původní příběh by dával mnohem větší smysl (a to pořád mluvíme o zmutovaných želvách a jedné kryse). Akce je místy typicky nepřehledná, ale již jen pro podařené želváky palec nahoru, CGI jednohubka pro pamětníky.