Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (371)

plakát

Meč a váhy (1963) 

Vynikající drama, které jsem viděl v kině začátkem šedesátých let . Silně mě poznamenalo a dodnes na to vzpomínám. Od té doby se, bohužel, ani v kinech ani v televizi neobjevilo. Škoda.

plakát

Žízeň po životě (1956) 

Kdo nečetl Stoneův román, nebude filmem zklamaný, kdo ho četl, tak rovněž. Natáčení prý bylo mnohokrát odloženo, ale nakonec ho MGM přijala a s Kirkem Douglasem natočila. Naštěstí. Douglas je navíc i malíři vizuálně podobný. Je to brilantní životopisná podívaná.

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Nemám rád filmy podle skutečných událostí, ale toto je zcela jiná kategorie ! Osudem pronásledovaný, slušný člověk, si musí vytrpět malou kalvárii, aby nakonec zúročil své úsilí. Výtečně natočená story se skvělým Will Smithem . ....../ A co je důležité - nemotá se do toho žádná baba ! /

plakát

Pelíšky (1999) 

Neskutečně skvostný film ! Kodet, Polívka, Donutil, Stašová ......české filmy devadesátých let až tak moc nemusím, ale tohle je obrovský zážitek. Kdo dává 3 a méně hvězdiček je neznalý , nekulturní a primitivní analfabet.

plakát

Pollock (2000) 

Neskutečně působivá životní peripetie originálního malíře , kterému se samozřejmě dostalo hlavního uznání až po smrti. V hereckém klání obou hlavních představitelů dominuje Ed Harris . Jeho alkoholické eskapády a psychické rozlady jsou jeho hereckým koncertem.

plakát

Čest rodiny Prizziů (1985) 

Oscar a 7 nominací ! To samo o sobě svědčí o kvalitách této mafiánské komedie o gangsterské rodině . Září zde J. Nicholson a K. Turner a i když se film netopí zrovna v krvi, je to skvost.

plakát

V pravé poledne (1952) 

Je to ten správný western. Kola bryček se točí dozadu, kolty jsou proklatě nízko, bandité už od pohledu odporní. Ale hlavní hrdina je unavený - Gary Cooper zestárnul. Své si sice splnil, zlosyny potrestal, ale žádná radost z něj netryská. Raději se svou blondýnkou odjede - a nám mizí z očí také, protože mu zbývalo už jen osm let života. / Zemřel na rakovinu prostaty /.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Nemám rád vážná dramata , ale tato téměř antická tragedie mě dojala . Slušní lidé zde doplácejí na zničující osudové souvislosti cenou nejvyšší . Neuvěřitelný herecký výkon zde podává Ben Kingsley .

plakát

Pretty Woman (1990) 

Romantické filmy zásadně opomíjím . Ovšem tady pozor ! I když je to kýč, je skvostně zahraný a natočený . Tato nesmírně vtipná pohádka pro dospělé se dá shlédnout i opakovaně. Mimořádný Richard Gere , stejně výtečná Julia Roberts a dokonalý Ralh Bellamy vytvářejí herecký koncert .

plakát

Osvícení (1980) 

Mistrovský horor plný šílených obrazů a děsivých momentů . Jack Nicholson , jako správce osamoceného hotelu , postupně propadá duševní chorobě a v této proměně předvádí mistrovský koncert. Je to jeden z nejděsivějších hororů .

Ovládací panel
3 body