Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

fajn horor, i když scény, kdy cikánka téměř pokaždé vyzvrací na obličej či dokonce do pusy hlavní hrdinky nějaké to nechutné svinstvo, zrovna nemusím, závěr dobře vyřešený :-)

plakát

Kanibalové (1980) 

dvě hvězdy za hudbu, jinak vcelku docela nechutný horor, který už si asi jen tak nepustím

plakát

Ti druzí (2001) 

dusivá atmosféra, skvělý herecký výkon Nicole Kidman a hlavně závěrečné rozuzlení posouvají film mezi mé oblíbené horory

plakát

Paranormal Activity (2007) 

Slušný horor, který dokáže navodit atmosféru za pomocí jednoduchých efektů, nejvíc napětí přináší chvíle, kdy se zrychlený čas náhle zastavuje a divákovi je naznačeno, že se v blízkém momentu něco stane. Postupná gradace jevů nakonec ústí do (ne)čekaného závěru.

plakát

Dravci (1999) 

Film už jsem shlédl několikrát jak v originále, tak v češtině a je stále na co koukat, hororové prvky jsou dobře vyvažovány odlehčenou hudbou, asi nejvíce ale působí tíživé místo kdesi v horách, odkud není úniku.

plakát

Resident Evil (2002) 

Jako fanoušek herní série jsem se na filmové zpracování moc těšil, už před shlédnutím jsem ale neočekával nic extra, a to se nakonec potvrdilo. Hustou herní atmosféru film ani zdaleka nenahradil, zato se odvíjel spíše jako akční béčko. I když stísněné prostředí v prostorách hluboko pod zemí alespoň částečně navozovalo pocit strachu. První díl pro mě asi nejlepší z dosavadní trilogie.

plakát

Predátor (1987) 

jednička se Schwarzeneggerem, zároveň jeden z nejlepších akčních sci-fi, už pro ten jedinečný soundtrack, ozdobou filmu je rovněž ztvárnění predátora, za které by se nemuseli stydět ani v době současných počítačových efektů, pro mě pět hvězd