Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Deníček (9)

Dvě velká překvapení

Prvním obrovským překvapením pro mě byl film Dead man z roku 1995, ve kterém skvěle hraje Johnny Depp. Film se sice ze začátku dějově rozvíjel poměrně pomalu, ale už od první minuty mě upoutal a naprosto ohromil výtečný soundtrack od Neila Younga, na kterém dotěď ujíždím :)

Druhým nečekaným překvapením pro mě byl Dictator z mysli Sachy Barona Cohena, který je - poměrně překvapivě - naprosto výtečný. I přes nejrůznější všudypřítomnou kontroverzi je také naplněn mnoha povedenými, trefnými a většinou pravdivými vtipy... a pokud vás neosloví ani to, možná vás zaujme povedená úvodní píseň :)

Vrchol nevkusu

Dnes jsem "objevil" naprostý, ale naprostý nejvyšší a svým hrůzným způsobem nejunikátnější vrhol nevkusu... aneb Fakta Barbory Tachecí... každý, kdo se dívá na televizi, by to měl alespoň jednou za život vidět, aby si uvědomil, jaké odpornosti nám televizní stanice předhazují

 

Ubohost největšího rázu, až jsem doufal, že jí někdy někdo z hostů vlepil alespoň facku... snad mě za tento názor po shlédnutí tohoto videa "neodsoudíte"

500

Po pár shlédnutých filmech se mi dnes přiblížilo magické číslo pětiset ohodnocených filmů, tak sem si říkal, že si vyberu něco speciálního... tak sem si vybral filmy, na které jsem se těšil, jako A Dog's Breakfast, Rise of the Planet of the Apes nebo Thor... ale co čert nechtěl, dostal jsem se jen na číslo 499 a tak jsem v "pozprávovském" procvakávání televize narazil na opravdovou lahůdku... pořad Bubo bubo je opravdu speciální, tak speciální, že jsem u něj vydržel obdvuhodných 20 minut, než jsem si uvědomil, že s každou další soutěžní otázkou mé neurony páchají jeden po druhém sebevraždu...

Prázdniny

Podle posledních hodnocení by se mohlo zdát, že jsem přes prázdniny sledování filmů zanedbával, ale to je jen částečná pravda... díky notebooku a bez internetu jsem se mohl v deštivých dnech věnovat sledování seriálů, a to jak starým osvědčeným, jako například Jistě pane ministře, Jistě pane premiére či A Bit of Fry and Laurie ...

 

Ale měl jsem i to štěstí narazit na jeden postarší výborný seriál Řím a především na veliké překvapení v podobě nápaditého, zábavného seriálu plného hezkých slečen Blue Mountain State...

 

Takže odpusťte dlouhou nepřítomnost a "Go Goats!"

Prázdniny

Lethal Weapon

Konečně přišly prázdniny a já mám čas na nějaké ty filmy... a začal sem opravdu dobře, sáhl jsem totiž po dlouho neviděné sérii Smrtonosných zbraní (1, 2, 3, 4) a jak jsem se opět přesvědčil, nikdy nezklamou :)

... nadšení pro filmy a dobrou zábavu jsem si trochu srazil shlédnutím Návštěvníků N°2, kteří se od prvních liší opravdu hodně... a také novým snímkem s Tomem Cruisem a Cameron Diaz - Knight and Day...

Co však s dobrým svědomím mohu doporučit je poměrně nový snímek Hot Fuzz se Simeonem Peggem a Nickem Frostem, u kterého se rozhodně nebudete nudit... tedy pokud máte rádi trochu britštější humor :)

Lethal Weapon

Profil

Tak sem si právě všiml, že několik lidí, kteří mě víckrát navštívili, mají z ničeho nic stejný/podobný styl profilu jako já... jsem rád, že se to alespoň někomu líbí, ale zkuste být jednou originální, nápadití a vymyslete si něco i sami :)

 

Tak nápadití jako třeba Raconteurs... aspoň si mám čim spravit, trochu sníženou náladu ;)

Camp rock...

Víte, snažím se být ve svých hodnoceních objektivní, uznávat všechna pro a proti... ale když sem viděl, že budou tuto bezduchou slátaninu zase dávat v televizi, neudržel sem se a musel sem ji a jí podobné ohodnotit, asi tušíte jak... a kdyby si někdo myslel, že tyto filmy hodnotím aniž bych je viděl, tak se mýlí, protože jsem je byl nucen shlédnout a moc kladné vzpomínky to ve mně nezanechalo...

 

A kdyby si někdo nebyl jistý, jaké filmy jsem myslel:

Camp Rock, Camp Rock 2, High School Musical, High School Musical 2, Step Up, Step Up 2

Teď sem bohužel zjistil, že je i HSM 3 a Step Up 3... co se to s těma lidma děje?

Jára Cimrman

Tak jsem úspěšně shlédl snad všechny cimrmanovské hry a filmy a cítím se natolik kulturně obohacen až to není hezké :) ... na všechny cimrmany se rád podívám znovu a nezbývá mi nic jiného, než je všem jen a jen doporučit... k mému kulturnímu obohacení také přispěl film It Might Get Loud, který mě velmi příjemně překvapil a také mi nezbývá nic jiného, než ho doporučit (i když na rozdíl od cimrmana spíše pouze rockovějším divákům :)

Co dál?

Tak jsem se konečně dostal ke komentování několika filmů, které jsem dříve hodnotil... doufám, že jsou a budou věcné a přehledné (kdybyste někdo měl jakékoli připomínky, neváhejte mi napsat)... v komentování budu časem pokračovat :)

 

Ale to není hlavní důvod založení deníku... existuje na CSFD nějaká filtrace hodnocení? podlě mě by se hodila, ne že by lidé s "extrémními" názory neměli právo na hodnocení, ale kdyby se ubrala např. 2% nejhorších a 2% nejlepších hodnocení... výsledek by byl mnohem objektivnější :)

 

Ještě bych chtěl dodat, že je profil stále ve "výstavbě", která skončí kdoví kdy (podle času a nálady)... a snad bude k něčemu dobrý :)