Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (260)

plakát

Pět let (2022) (seriál) 

VELMI, VELMI povedené. Takhle má vypadat moderní televizní tvorba - aktuální a silné téma, kvalitní scénář, režie, hudba a výborní herci. Blahopřeji a doporučuji všem.

plakát

Já a Orson Welles (2008) 

Výborný film o divadle, kterému se osobně spíše vyhýbám a dávám přednost filmu. A tenhle film se opravdu povedl. takže nepotěší jen milovníky divadla. Christian McKay jako Orson Welles je skvělý, škoda, že ve filmech nedostává více příležitostí.

plakát

Založení republiky (2009) 

Jakmile v prvních deseti minutách začne největší masový vrah historie mluvit o nutnosti budovat demokracii, tak je jasno. Neočekával jsem nic jiného než propagandu a dostal jsem propagandu, a to nutně nudnou a ubohou, jak ostatně propaganda bývá. Jediným zajímavým objevem pro mne bylo, že komunistická strana Číny nevládne sama, ale prostřednictvím národní fronty za účasti menších loutkových stran (Češi znají). Bod za celkem encyklopedickou snahu pojmout tehdejší složitost situace (uvědomme si, že Čina je svou rozlohou a počtem obyvatel spíše kontinent sám o sobě než jedna země), který ovšem jen přispívá k větší nudnosti díla. PS: Jinak jsem ten film dokoukával asi našestkrát - nekecám - taková otrava to je, pokaždé jsem u toho usnul.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Takové práce a taková blbost... Velkofilm, který neohromí, ani nevyvolá emoci. Scény z knihy jsou tam jen proto, že tam být musí, jen aby se odškrtla další čárka, postavy jsou ploché a jejich utrpení vyvolává jedině nezájem. Pak je tam spousta nově vymyšlených scén, které asi mají burcovat a šokovat, ale nechají vás lhostejnými... Doporučuji všem: přečtěte si raději knížku, těch 180 stránek vám zabere jen asi o hodinu více než tenhle zbytečně dlouhý a celkově zbytečný film.

plakát

Jian jun da ye (2017) 

Nacionalisticko-komunistická propagandistická báchorka, brainwashing v rámci přípravy na třetí světovou. Mao je tam samozřejmě zobrazen jako mudrc, který v pravou chvíli pronáší pravá moudra, ale snaha autorů ho polidštit vede paradoxně až k příliš relistickému zobrazení:  vidíme neustále hulícího primitiva, ze kterého padají hrozné sračky a z přiblblým ignorantským úsměvem vede miliony lidí k tomu, aby se stal největším masovým vrahem historie s větším "body count" než evropští socialisté Hitler a Stalin dohromady.

plakát

Za hranou (2008) 

Tak to tedy byla síla, tomu říkám film noir. Prostředí australského maloměsta tomu dodává příjemnou exotiku.

plakát

Kobiety mafii 2 (2019) 

Horší než jednička, jedna dějová linie celkem zbytečná, jiná úplně ujetá a to spiknutí trapné.

plakát

Kobiety mafii (2018) 

Chvílemi perfektní, chvílemi úplně debilní, každopádně značně zajímavé a originální.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

Film mne zaujal především proto, že je původem z mé milované Litvy. A rozhodně nejsem zklamán. Je to originální příběh se zvláštní atmosférou podtrženou nepochybným vypravěčským talentem režisérského dua. Je však takový nedopovězený a spoustu věcí odbývá jen v náznacích, což je škoda.  Poněkud odfláknuté jsou ty genetické modifikace, obzvláště ta kontaminující špína, ve které holčička své experimenty provádí.

plakát

Faraon (1965) 

Hodně divadelní, až statické, ale napínavé a dramatické, velmi vystihující Prusovu předlohu. Ta není dobrodružnou epikou o velkoleposti moci, ale vlastně pojednáním o její vnitřní podstatě. Samozřejmě, že z dnešního hlediska je film zastaralý, herci natření ořechovým olejem (nebo čím) vypadají poněkud legračně, ale ve své době tenhle pokus o východoevropský velkofilm musel být velmi povedený. Výpravnost se tomu upřít nedá, exotika také ne - a ani erotika díky Barbaře Brylské.