Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (49)

plakát

Mrtvý sníh (2009) 

Výborné. Pro fanoušky zombie hororů příjemná povinnost, která boří mnho zažitých zombie-klišé. První část snímku je poměrně znepokojující, dočkáme se několika lekaček a výletu do historie. Co ale skutečně chytne a přivaří k sedačce, to je druhá polovina filmu, která svým provedením připomíná skvělou Planet Terror.

plakát

Průvodce (2008) 

Nejsem si jistá, zda se jedná o "opravdový" japonský film - spíše bych řekla, že byl od počátku cílen na západního diváka. Přesto dokáže zaujmout jak tématem, tak neuvěřitelně citlivým zpracováním.

plakát

Prizma (2022) (seriál) 

Čistě řemeslně je to na tři hvězdy, ale oceňuju, že seriál velmi citlivě a nenásilně otevírá témata, kterým je podle mě třeba se věnovat. Nemám tím na mysli pouze tematiku LGBTQ+, ale i vyobrazení samotného dospívání, které se sice samo o sobě nezměnilo, ale zásadně se změnil svět, do něhož mladí lidé vstupují a jemuž se přizpůsobují.

plakát

Znovuzrozeni (2012) (seriál) 

Seriál je výjimečný zejména skvěle napsanými postavami, taková přirozenost se obvykle nevidí. Dalším plusem je výborná hudba a půvabné úvodní titulky.

plakát

Pianistka (2001) 

Esence hnusu. Brilantní!

plakát

Zombie Apokalypsa (2009) 

I v tomto snímku divák nalezne vše, na co je z dalších zástupců žánru zvyklý: nesourodou a ztenčující se skupinku hrdinů, která se v toku událostí učí kooperovat, hláškaře odlehčujícího situaci (tentokrát netradičně v podání lascivního děda, který pamatuje Indočínu:)), vysoký počet zbraní, mrtvol (úplně mrtvých) a zombií (ne tak docela mrtvých). Přesto se však jedná o poměrně netradiční podívanou. Hrdinové a zejména jejich jednání v dané situaci je naprosto uvěřitelné a dokonale odpovídá jejich povahám, které jsou i na tak malém prostoru, jaký žánr poskytuje, dobře vykresleny - na francouzský způsob. Působivě zvolené je také prostředí. Jasných 80%.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Výborá kamera, střih i hudební složka. Z filmu, který se snadno mohl (i přes silné téma), stát tuctovým, dělají nezapomentelný zážitek. Po přečtení řady komentářů zde na csfd ještě musím dodat, že jsem se necítila být citově vydírána a místopřísežně prohlašuji, že síla snímku tkví jinde než v syrově zobrazovaném násilí.

plakát

Počátek (2010) 

V devadesátých letech to byl Matrix, dnes je tu Počátek. Mám ráda filmy, které posouvají hranice.