Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (823)

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Pro fanouška předlohy, je tohle slabý odvar, který vybrakoval ikonické scény z legendárního GitS anime filmu z roku 1995, a namíchal ho jinak s novým scénářem (který stojí za hovno samozřejmě), aby to bylo "zajímavější" - takové to "origins of Motoko". No, přitom stačilo bezchybně převézt původní látku na hraný film a byla by to bomba, ale to bych asi fakt už chtěl moc. I OST stojí za nic, jen u závěrečných titulů vyvstane téma legendárního openingu z Innocence, u kterého jsem jen zamáčkl slzu v oku při vzpomínce, jaké ty animé filmy byly bomba. Když to shrnu, pro neznalé (asi většina) to bude celkem koukatelné, ale s tím, že to nemá potřebnou šťávu. Pro znalé je to jen další zpackaná Hollywoodská předělávka z klasiky, na kterou by vůbec nikdo neměl už radši šahat. Za mě to nebylo úplnej průser, ale už to nechci nikdy vidět.

plakát

V měsíčním svitu (1991) 

Zaujmulo mě, že tam hraje mladinká Reese, ale to, že to bude tak krásný old-fashioned movie, jsem fakt nečekal. Nádhera.

plakát

Snowden (2016) 

"I think the greatest freedom that I've gained is the fact that I no longer have to worry about what happens tomorrow, because I'm happy with what I’ve done today,"

plakát

Hyubnyeo : kalui kieok (2015) 

Luxusně natočená sračka. Kamera super, ale ten scénář, totální shit. 김고은 navíc naprosto nevěrohodná, totálně idiotské chování postav, ale zase alespoň slušné obsazení zbylých rolí.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

The Big Short je dobrým filmem, který se přímo věnuje tématu hypotéční krize. Aby přitáhl potřebné množství diváku a přiblížil to i těm, kteří o tom, jak věci fungují, nemá potuchy, je ve filmu vše vysvětleno ohledně MBS, CDO atd. To by samozřejmě nebylo dost, tak do rolí byli obsazení také věhlasní herci (Bale, Pitt). V čem ale film opět selhává, že nepodává opět celkový pravdivý obraz o tom, co se skutečně stalo. Z části se to dá omluvit úhlem pohledu postav, ze kterých film vychází. Ale brát to jako potvrzení, nebo z toho dělat závěry jako „jo, tak tahle to bylo, teď teda vím všechno o krizi“, je naprostá stupidita a pomýlenost jako sledovat zprávy v TV a dělat, že vím, co se děje u nás i ve světě, což ostatně lze vidět na komentáři uživatele Lima. Jako film to byl hodně dobrý kousek v tom, že opravdu neuhýbal od tématu, ale to, že si opět zahrává s fakty (vláda USA, SEC), či je úplně vypouští (FED, aneb hlavní asshole hned vedle vlády), nebo vypouští stupidní hlášky (viz. „tohle je kapitalismus“), nelze prominout. K mé spokojenosti by tam museli doplnit další pojednání z pohledu alespoň Petera D. Shiffa, či Rona Paula, ale bohužel.

plakát

Yeonpyeonghaejeon (2015) 

Dalo by se vytknout dost věcí, od stopáže po "dalo se to udělat líp", ale stejně mě ten konec dostal.

plakát

Hot Road (2014) 

Soundtrack a úžasná kamera dominuje tomuto filmu, no a také Rena samozřejmě. První třetina se mi dost líbila, ale pak to byla dost nuda a konec nebyl taky nic moc. Škoda, ale celkově je to lehkej podprůměr.

plakát

Návrat do 1988 (2015) (seriál) 

Naprosto speciální záležitost, kterou mi nejen doporučila moje k-přítelkyně, ale i jsem se na toto drama spolu dívali. Příběh je zasazen hlavně do let kolem olympiády 88 a 89, který se točí kolem sousedů, kteří spolu bydlí ve stejné ulici. Seriál má vše - nezapomenutelné komediální scény, tíživé životní situace dané korejskou kulturou a taky romatiku a slzy. Seriál je také vyjímečný v tom, že není běžné, aby známe TV v Koreji byly převálcovány stanicí tvN, na které se vysílal. Líbil se mi i závěr, kdy šlo vlastně vše jen o příjemné vzpomínky, které se jen těžko někdy budou opakovat. Za sebe můžu říct, že drama má srdce a získalo si mě, neodradila mě ani délka jednotlivých dílů, které se pohybují od hodiny a půl az skoro do dvou hodin, byla to super zábava.

plakát

Vnitřní krása (2015) 

Celkově je to jen lehce nadprůměrná záležitost, ale ten velmi zajímavý nápad proměnou každý den, které občas vytváří vtipné scény, a obsazení (zvláště Juri Ueno mi udělala radost), dostává tento film o pomyslný stupínek výše.

plakát

Assassin (2015) 

Bravo!! Už žádné mainstream historické dramata z Číny, které využívají tuny CGI. Tohle je očistná koupel a nádherná meditace na scenériemy čínského venkova. Kéž by takových snímků bylo víc.