Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (823)

plakát

Gut moning peurejideonteu (2009) 

První třetina byla nejlepší, protože tam bylo více humoru. Zbylé dvě části už nejsou tak dobré, jsou spíše nudné. A btw. zvyšování daní je vždy svinárna, takže pí prezidentka kecala kraviny, pravda byla přesně opačně.

plakát

San Andreas (2015) 

Po totálním failu Terminatora Genysis a stupidnímu Jurskému světu je tohle příjemná podíváná. Za mě jednoznačně slušný katastrofický film napínavý od začátku do konce. I když je tam plná prdel CGI, které vždy pro mě působí hodně uměle, tak tady to budu tolerovat.

plakát

Hamoni (2010) 

Je to lehce nadprůměrný film, který sleduje osudy odsouzených žen. Filmu také nechybí srdcervoucí scény, které se postupně nenápadně budují celým filmem, aby na konci došly svému vyvrcholení (mně stačil první pohled na uniformu a bylo mi jasné, jak by to mohlo nakonec skončit) a pořádně vás to vysťavnilo. Fungovalo to a za to asi vyšší hodnocení, než by tomu možná bylo hodno.

plakát

Gwishini sanda (2004) 

První půle celkem ok, pákrát jsem se nasmal solidně, vede jednoznačně vymítání a scénky s mnichem. Druhá půle je odpad a brutálně přepálená stopáž. Mohlo to být fajn, škoda.

plakát

Haiseukool - reobeuon (2014) (seriál) 

Tohle drama jsem zkusil jen tak, obával jsem se, že díky těm mladým hercům to nebude vůbec zajímavé. Ale kupodivu první polovina byla celkem dobrá, Korejci moc dobře ví, jak šikanovat ostatní:D Nechybí ani tragická linka v podobě Ms. Kong. I když ti mladí herci to zvládli dobře (Sae-ron byla lepší když byla mladší), tak jim stejně nikdy neuvěřím ty už trochu dospělácké problémy. Dalo by se vytknout dost věcí, ale co je důležité, tento seriál je celkově na pohodu, takže za mě to ještě bude průměr.

plakát

Pokryeok sseokeul (2006) 

Korejci mají spoustu gangsta filmů, ale tento to skoro všem nandal. Film se občas neobejde bez chyb (např. dívat se na kámoše jak dostávají sadu v konečné řežbě), ale nemohl jsem se od toho odtrhnout a to závěrečné zúčtovaní je už pověstná třešnička na dortu, jen je škoda, že ty parchanty neoddělal všechny, když už šlo o pomstu všech mrtvých kámošů. Takže kvůli několika věcem to na vrchol nebude, ale jinak velmi sakra dobře.

plakát

Poolhawooseu (2004) (seriál) 

Lehce nadprůměrný seriál, u kterého jsem se parkrát slušně nasmál (bezkonkurenčně nejlepší scéna je ta v posledním díle kdy Young Jae se strašně stydí ve stanu :DDD). Neskutečně mě rozčílil ten začátek, ale asi je v Koreji běžná věc, že vám kámoš může prodat barák bez souhlasu majitele, Vás. Jinak souhlasím se vším, co píše aboj,takže netřeba opakovat.

plakát

Eumrang seosaeng (2006) 

Haha, tak tohle bylo opravdu originální, i když se začátek moc nezdál. Komedie zasazená do historie o lechtivých povídkách obrázcích a skvělého humoru. No jen škoda, že zhruba po 1h 45min nastupuje to stupidní drama. Tohle vystřihnout a nahradit něčím více vhodnějším, tak by to bylo super. Korejci totálně přešlápli tímto a zbytečně natáhli stopáž. Ten konec s pohyblivými obrázky mi aspoň trochu pak spravilo náladu z tak zbytečně zkaženého filmu tou stupidní dramatickou částí.

plakát

Saranghanikka, gwaenchanha (2006) 

Nudněji už to vážně nešlo. Nepamatuju, kdy jsem se táákhle nudil u takového filmu. Lim Jung-eun je dobrá herečka, ale ten týpek byl pořád rozesmátej. Typicky přepálená stopáž, že poslední hodinu jsem se už těšil, kdy to skončí. Takže "Když se zamiluješ, tak je to v pořádku" mi teda vůbec nesedlo. Nuda a ztráta času.

plakát

Namjaga saranghal ddae (2014) 

Hwang Jeong-mina mám rád, je to sympaťák a navíc mu skvěle sednou takové ty role vesnického burana jako je zrovna tahle. Film má dvě části, asi 50 minut se odehrává dvoření, ale pak se něco zvrtne a více jak hodinu si můžeme vychutnávat již klasické korejské drama, které bylo opět skvostné. Měl bych jedino výtku a to herečku Han Hye-jin, prostě se mi nelíbí. Jinak celkově velmi dobré drama s výborným obsazením a s prvky humoru.