Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Obsahy (5)

Honokaa bôi

Honokaa bôi (2009)

Leo se svou dívkou přijíždějí z Japonska na Havaj, kde se chtějí podívat na vzácný úkaz – měsíční duhu. Avšak nemají štěstí, aby tento úkaz viděli. Leo se po tomto výletu na Havaj se svou dívkou rozchází, přeruší na rok studium a znovu se vrací do města Honokaa, které před šesti měsíci navštívil. Začne pomáhat v místním kině, ve kterém zároveň i bydlí. Ve městě se seznamuje s několika neobyčejnými lidmi, se kterými prožije neobyčejné vztahy.

Ikigami

Ikigami (2008)

V Japonsku je čerstvě nastupujícím prvňáčkům provedeno očkování, jehož důsledky se projeví u „šťastných“ jedinců až později. Jde o důsledek aplikování zákona o „Udržování národní prosperity“, jehož obsahem jsou implantáty, které mají u občanů způsobovat strach ze smrti a udržovat tak národ v míru. Při nástupu žáků na základní školy jsou všichni na základě tohoto zákona očkováni, avšak mezi tisíci očkovacími vakcínami je ale jedna smrtelná. Obsahuje totiž speciální nanokapsli, která pak dotyčnému mezi osmnáctým a čtyřiadvacátým rokem života v pevně stanoveném datu a čase zničí srdeční tepnu a způsobí tak subjektu smrt. Háček je v tom, že není možné zjistit, jestli zrovna vy jste nositelem této nanokapsle. Tohle vše vám má podle zákona umožnit uvědomit si hodnotu života a snažit se být produktivním občanem. Za působení tohoto zákona se poměr sebevražd a dalších zločinů dramaticky snížil a naopak stagnující produktivita Japonska se ihned projevila v HDP, který se zvedl velmi dramaticky. Má však tohle vše ospravedlňovat náhodnou smrt nevinných lidí?

Hito no sex o warau na

Hito no sex o warau na (2007)

Snímek pojednává o devatenáctiletém studentovi Mirumeovi, který se neobvykle setká a zamiluje do Yuri, která pracuje na univerzitě jako učitelka litografie. Yuri, které je skoro 40 let, se chová hodně nepředvídatelně a má specifický smysl pro humor. Mirume jednoho dne přijme od Yuri nabídku, aby se stal jejím modelem a ta ho poté svede. Tak jak se zprvu zdá pro Mirumeho tenhle vztah perfektní, později se vše začne hodně komplikovat, a to nejen díky povaze Yuri, ale například i zjištění, že je Yuri vdaná. K tomu je tu ještě Mirumeho kamarádka z dětství, která ho miluje, ale není mu to schopna dát najevo.

Ašita no kioku

Ašita no kioku (2006)

Hlavní postava Masayuki (Watanabe Ken) je padesátník, jehož život by se dal hodnotit jako velmi úspěšný. Zastává pozici vedoucího managera ve významné marketingové agentuře, kde právě jeho pracovní skupina dostala nabídku na velmi lukrativní projekt. V soukromém životě je také spokojen, má velmi oddanou a milující manželku a jeho dcera se za krátkou chvíli bude vdávat. Jenže jak to tak bývá, štěstí je ošemetná věc. Masayuki začíná podivně zapomínat. Cestu do práce, místo v jídelně, kde sedí jeho spolupracovníci, nebo kudy jet za dcerou. Jeho žena Emiko (Haguchi Kanako) mu navrhne, aby zašel na vyšetření k doktorovi. Testy prokážou, že trpí ranou fází Alzheimerovy nemoci.

Juki ni negau koto

Juki ni negau koto (2005)

Příběh zasazený do mrazivého Hokkaida začíná příjezdem Manuba k bratrovi, který tu žije a pracuje ve vlastní závodní stáji tažných koní. Manobu ovšem nepřijel jen na obyčejnou návštěvu, ale jak se ukáže, tak opět utíká před svými problémy, které způsobil v Tokyu. Bratr mu nabídne práci u něj ve stáji, aby si alespoň vydělal nějaké peníze, avšak pobyt u bratra a v prostředí tažných koní mu dá nakonec mnohem víc, než by čekal.

Reklama