Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Drama
  • Akční

Recenze (158)

plakát

Frankenstein (2004) (TV film) 

Jo, mohl by to být, řekněme, dost průměrný film, to by se ale nesměl jmenovat Frankenstein. S tím původním základním kamenem horroru to totiž nemá společeného absolutně nic! Není to ani “vylepšený” remake, je to prostě zneuctění klasiky, které mi je odporné a už nikdy ho nechci vidět. Herci jsou trapný, děj na blití a střih televizní (seriálový), prostě ruce pryč.

plakát

Oni přicházejí (2002) 

Nemastné neslané ale hlavně nudné. První třetina filmu je celkem svěží ale čím víc se děj posouvá ke konci, tím víc jsem se nudil a doufal v konec. Podobnost s Boogey Manem je nespochybnitelná....

plakát

Boo (1932) 

Na dobu vzniku slušná parodie mířená na horrorové filmy. Dnešní divák se asi těžko byť jen pousměje ale je zajímavé sledovat, co se dříve bralo za vtipné :).

plakát

Frankenstein (1931) 

Excelentní film, který řadím mezi nejlepší horrory vůbec.

plakát

Krvavá Amazonka (1985) 

Zábavný příběh, který i když se odehrává v džungli, není o kanibalech. Divošský kmen tu je ale lidští požírači to nejsou a právě tímto rozdílem se od ostatních celkem liší. Nejsou tu (skoro) žádné záběry na reálné a zbytečné zabíjení zvířat, jako třeba v Cannibal Holocaust a konec je taky jiný, než na co je divák tohohle subžánru zvyklí. Takové detaily, jako že třeba divoši mají umyté vlasy lépe něž s Head & Shoulders raději velmi rychle vypouštím z hlavy a nenechám se rušit.

plakát

Hlasy ze záhrobí (1991) 

Povedený detektivně horrorový příběh z dílny mistra žánru Lucia Fulciho navíc inspirovaná povídkou od dalšího mého oblíbence, Cliva Barkera. Sice jsem (aniž bych si četl obsah filmu) čekal nějakou další zombiárnu, ale tohle mě taky bavilo, prostě klasický Fulci. Zároveň jeden z mnoha filmů, který by se sem, do ČR, nebýt Řitky neměl šanci dostat.

plakát

Zloději myslí (1972) 

Buď jsem to tak úplně nepochopil nebo není žádný důvod, proč by toto téma mělo být zfilmované. Hodinu a půl se totiž díváme na Christophera Walkena, který je v nemocnici s dvěma dalšími pacienty a personálem, neustále se kecá a akce nikde a nakonec nějaký slabý odvar normálního konce. Jsem si jistý, že ne moc početnou hrstku lidí to určitě nadchne ale já mezi ně nepatřím, jedno shlédnutí stačilo.

plakát

Koncert hrůzy (1990) 

Jasně mířený horror pro pravé fandy Fulciho, který si bez dostatečných zkušeností s jeho předchozími filmy moc neužijete. Já jsem si ho ale naštěstí užil a to ne zrovna málo, byl přímo skvělý. Gore bylo skutečně libové a neustálé narážky a odkazy potěšili. Škoda jen, že ke konci filmu se tempo trochu zmírnilo a občas se najdou prázdnější místa, to se dá ale přežít.