Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Mám velice rozporuplné pocity. Byly chvíle, které se mi hodně líbily a chvíle, které mě hrozně štvaly. Seriál nezapře svou divadelní předlohu, celý se vlastně skládá z dlouhých dialogů. Přesto těch 6 hodin rychle uteklo, ale že bych mohl říct, že se mi to jako celek líbilo, to tvrdit nemůžu.

plakát

Slova (2012) 

Skvělý scénář.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Hořící keř hravě strčí do kapsy většinu českých filmů určených pro kina. Dlouho se mi nestalo, že by mi při sledování českého filmu běhal mráz po zádech. Hořícímu keři lze vytknout máloco. Za to pochvalu zaslouží na všech frontách. Počínaje znamenitým scénářem, přesnou režií, skvěle zapadající hudbou a konče hereckými výkony od hlavních po ty nejmenší role. Zejména Jaroslava Pokorná podává naprosto autentický výkon. Skvěle jí sekunduje Petr Stach. I ty nejmenší role jsou ale znamenitě obsazené. Velice mě potěšil David Novotný v roli úlisného právníka a Ivana Uhlířová v roli soudkyně. Znamenitá je také zvuková složka, zejména v nejemotivnějších scénách jako oznámení o smrti Palacha jeho matce (v dlouhém detajlu na matčin obličej slyšíme nekonečné vyzvánění telefonu), ve scéně, kdy matka spatří fotky zohaveného těla svého syna zase místo jejího pláče slyšíme dětský pláč v pozadí, ve scéně, kdy se shromáždí lidé se svíčkama před domem Palachové nahrazuje pláč vzdálený zvuk jedoucího vlaku. Celý film má příjemné tempo, každá scéna má dramatický potenciál (nejvíc na mě zapůsobila scéna vynesení rozsudku soudu). Hořící keř je důkazem toho, že i v českých podmínkách může vzniknout dílo světových kvalit.

plakát

50/50 (2011) 

Příjemný film, který na smutné věci nahlíží s nadhledem. Joseph Gordon-Levitt jako vždy skvělej, Seth Rogen velice zábavnej a Anna Kendrick sladká.

plakát

Let (2012) 

Rád bych napsal, že Zemeckis je zpět, ale tohle zvolání platí jen z části. Určitě je radost vidět po tak dlouhé době opět jeho hraný kousek. Pro mě osobně byl svého času Zemeckis zárukou originální zábavy. V Trosečníkovi a v Contactu hodně zvážněl a v tomhle směru pokračuje i Let. Po řemeslné stránce můžeme filmu vytknout máloco. Horší je to se scénářem. Příběh jde určitě odvyprávět na menší ploše a například celá linie přátelství s narkomankou, která zabírá značnou část filmu, je úplně zbytečná. Film tak stojí především na výborném D. Washingtonovi, který defacto nesleze s plátna. Shrnuto: Zemeckis se vrátil k hrané tvorbě, né však ke špičce nejlepších vypravěčů, kam kdysi patřil.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Silný, hodně silný zážitek. Film diváka pohltí a nepustí do poslední minuty. Fyzická i duševní bolest je natolik hmatatelná, že se občas slabším povahám zamotá hlava. Přesto po celou dobu neodtrhnete oči od plátna. Vypíchnout musím skvělé herecké obsazení (pro Noami Watts jsem měl vždycky slabost), naprostým překvapením však je výkon malého Toma Hollanda v roli Lucase. Takhle fyzicky i psychicky náročnou roli by zvládl málokterý dětský herec. Klobouk dolů. Moc příjemná i malá role Geraldine Chaplin. A opomenout nemůžu na dokonalé zpracování celého snímku. Vizuální efekty jsou naprosto realistické a scény, kdy udeří tsunami, jsou dechberoucí. Tento film doporučuji každému,kdo má rád silné lidské příběhy (film je natočen podle skutečné události). Připravte si kapesníky a silné žaludky!

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) odpad!

Jak může někdo nazvat tohle romantickým filmem????

plakát

Anna Karenina (2012) 

Pastva pro oči! Takhle režijně nápaditá a vizuálně nádherná kostýmní podívaná tu nebyla přinejmenším od Moulin Rouge! Některé scény jsou dechberoucí (odchod z kanceláře do restaurace natočený na jednom místě v divadle, ples /na kolikátý pokus se jim asi podařilo natočit ten nádhernej dlouhej záběr tančící Anny s Vronským?/, ohňostoj, dostihy, závěrečná vlaková scéna). Kameraman čaruje neuvěřitelně krásné obrázky, režisér srší nápady, hudba krásně dotváří atmosféru. Jo a "pan Darcy" je zde skutečně k nepoznání :-).

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

Vrásky z lásky jsou televizní film patřící na nedělní obrazovky. Do kina ale nepatří. Scénář je málo nápaditý (připadá mi, že Epstein píše, co ho zrovna napadne, aniž by své příběhy nějak promýšlel, hrál si s detajly apod. Tento pocit mám u všech Epsteinových scénářů). Sledovat Bohdalvou a Brzobohatého je sice přijemné, ale pokud je celý jejich příběh banální, člověk se prostě začne nudit. Těším se, až Jiří Strach natočí svůj skutečně první film pro kina. Vrásky z lásky takovým fimem rozhodně není.