Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (976)

plakát

Absolvent (1967) 

Dustin Hoffman, Anne Bancroft a Simon s Garfunkelem. To pro mě vždycky byl film Absolvent. Myslela jsem si že se mi to vůbec nebude líbit, a že tomu dám hodnocení odpad. Mýlila jsem se ovšem, a to jsem poznala hned po prvních třiceti vteřinách filmu. kdy se ozvalo nesmrtelné, a uchvacující Sound Of Silence. Není to úplná filmová dokonalost, ale já jsem se opravdu bavila. Nejistý a zmatený mladík a prohnaná postarší kráska která ví co chce, to je jedna část, ale druhá je příběh o klukovi, který se rozhodne za každou cenu získat dívku svých snů. Některé scény byli vyloženě velmi vtipné, přesto že celý film v sobě nesl určité zhnusení, a nudu z vlastního života určitých jednotlivců vystupujících v tomto příběhu. Navíc každá postava měla v sobě něco hořkého, ale zároveň i bláznivého. Líbilo se mi velmi po režisérské stránce už Nicholsovo provedení Kdo se Bojí Virginie Woolfové, a líbilo se mi i tady. Různé záběry z různých úhlů, a místa kde se jedna scéna prodlévala s druhou mě vyloženě potěšili. Opět ovšem vytknu nahou scénu, která mi opět a velmi vadila. Film který je o mnohem více věcech než jen o slavné Paní Robinsonové. A čtvrtá hvězdička je za tu hudbu...

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Geniální film! Není nic co by se mu dalo vytknout! Skvělá režie, perfektní obsazení, nepřekonatelné vtipy, a nesmrtelné hlášky. Nejlepší filmová rodina.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Určitě skvělá zábava, chytré vtipy, neuvěřitelné obsazení, ale mě některá místa přišla trochu nudná. Taková zbytečně nenaplněná. Ale přednášky mě bavili fakt hodně, a některé vtipy byli prostě perfektní. Na plný počet to ode mě není, ale za čestné čtyři určitě. Bavila jsem se, a navíc se tím člověk i pár věcí naučí. Pěkné. No pěkné! Ale co teprve jmelí....

plakát

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965) 

Za samotného Palmera by to bylo rovných pět. O sám se totiž stal mojí osobní posedlostí. Vůbec nerozumím tomu, že z Bonda se stala totální klasika, a Harry je jen ten chlápek v pozadí. Přitom má víc charisma v prstech u nohou, než má Bond v celým těle. Navíc není agresivní, nemlátí ženský, nemá trapný rychlý auto, a stupidně předpovídatelné hlášky. Harry Palmer je o tři třídy výš, a proto ho tak strašně zbožňuji. Je drzý, svým způsobem loser, má silné brýle, nesnáší autority a dobře vaří. Je něco jako muž mých snů. Řekněme že Michael Caine je geniální herec s přímo nádhernou tváří, ale v postavě Harryho Palmera se jedná o něco jako o dokonalou kombinaci. Tohle celé je zasazené do špionážního, a dost promyšleného příběhu, plného změn a zvratů, s poněkud bolavým koncem. Má to svou neskutečně silnou atmosféru, je to tajemné, (ano místy trochu nudné) ale místy i pořádně zábavné. Vyhýbá se to klišé, chlapáctví, a nechybí ani špetka suchého britského humoru, a samozřejmě Palmerův neodmyslitelný sarkasmus. Ano, Palmer není dokonalý špión, ale nemilujeme lidi právě pro jejich zvláštnůstky a nedokonalosti?

plakát

Ach ty holky! (2005) odpad!

Neskutečně blbý, a naprosto nepochopitelný film. Tři ošklivé sedmnáctky se domluví, že budou vydírat ženatého huliče trávy s malým děckem, že pokud s nimi nebude spát tak ho napráskají ženě? Nepřipadá vám to úplně mimo? Jo, David Boreanaz je sice docela pěknej, ale v hlavě má očividně slámu, protože natáčet takovéhle filmy by mělo být nejspíš trestné. Zbytečně se jen kazí mládež, a svět se zamořuje blbostmi. Má to nevtipné vtipy, divný námět, divný happyend, a celé mi to přijde tak podivně nechutně úchylné. A taky dost hodně zbytečné. Nechápu jak někdo může natočit film úplně bez smyslu a bez myšlenky. Všichni jsou tam nesympatičtí, divní v tom nedobrém slova smyslu, a všechno je to mimo logické myšlení kteréhokoli účastníka. Zkrátka odpad!

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Úplná volovina. Ani si přesně nedokážu představit jak tohle mohlo někoho napadnout, a sehnat spoustu lidí, kterým to přišlo jako skvělý nápad, a podíleli se na realizaci. Petr Forman je opravdu nesmírně odporný člověk, a jeho herectví mi je nad míru protivné. Edita Brychtová mě taky spíše děsila, a tu jednu hvězdičku si ode mě zaslouží moji oblíbenci Polívka a Svěrák. Ale film je to jinak opravdu špatný, nápad je jako od desetiletého kluka, a nevím pro kterou věkovou kategorii to mělo být, nebo co to vlastně bylo za žánr. Je to ujetý, ale ne v tom dobrém slova smyslu. Spíš je to celé omyl.

plakát

Alfie (1966) 

Kam se hrabe Joker, Hannibal, Freddy Krueger, Norman Bates, všichni hnusní zabijáci, krvelační vrazi a bezcitní prznitelé. Alfie s přehledem vyhrál post největšího filmového padoucha. Za každé jedno slovo které vyjde z jeho úst, mu máte chuť něco provést. Sice má dokonalý obličej Michaela Caina, ale všechno ostatní na něm je neskutečně nesympatické. Právě možná i tak strašné věci, které dělá a říká jeho osobním roztomilým způsobem, jsou o to hroznější. Alfie není ani zdaleka romantickým filmem. Jde o docela slušně podané drama, s tím nejlepším obsazením jaké si dokážete představit. Všechny jednotlivé scény jsou velmi vkusně a zajímavě natočené, a každé Alfieho otočení ke kameře působí jemně vtipně a zároveň intimně, jako by se divákovi svěřoval. Sice jsou tam vtipná místa, ale celkový dojem z filmu je smutný, a studený. Ale v tom krásném slova smyslu, kdy si člověk uvědomí, že věci se nikdy nedějí náhodně. Na konci i přes to, že jsem Alfieho nesnášela od prvního záběru, mě ho bylo svým způsobem tak nějak líto. Právě proto, že to bylo tak šikovně a nejednostranně natočeno. Velmi povedený film který jsem viděla více než jednou, a určitě to za to stálo.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) odpad!

To se nedá sledovat! Vím že je to jeho první film, ale to ho neomlouvá. Není to vtipné, má to ubohé, stokrát obehrané vtipy, zlé a neskonale mainstreamové. V tom nejhorším slova smyslu. Už se to nevymyká ani originalitou, ani vtípky které by uráželi na správném místě. Nepřináší to nic nového ani tématem, a celkově je to akorát únavné. Možná v tom ještě neuměl chodit, nebo zkrátka nemá dobrý smysl pro humor. Je to stejně špatné jako Sandlerovské nebo Rogenovské komedie. Jedním slovem nesledovatelné.

plakát

Am a Ea (1977) (divadelní záznam) 

Všechny Polívkovi divadelní představení jsou skvělé. Škoda že takové jako Trosečník nejsou nikde k sehnání.... Moc hezké, dojemné, vtipné a zábavné. Vhodné pro děti i dospělé. Škoda že takové představení už neexistují...

plakát

Americký prezident (1995) 

Rob Reiner je dobrý režisér, to je vidět od první scény, od prvního záběru. Co mi vadilo, byla děsná sentimentalita, větší špetka přeslazenosti, a hlavně neskutečná americkost. Chvalozpěv na Ameriku zasazen do dobře obsazené romantické pohádky. Nic víc, nic míň.