Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Perfektní originální seriál plný Anglického humoru, ironie a drzosti. Před ničím se nezaleknou a dělají si jak srandu ze sebe, tak ze všeho ostatního. Od Anglické královny až po golf. Naprosto nepřekonatelné.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Červený Trpaslík je seriál který se povedl na sto deset procent. Nemá vůbec cenu tady vyjmenovávat co všechno je na seriálu skvělého. Schválně se ale zaměřte na své blízké a známé, a podívejte se kolik je mezi nimi Listerů, Rimmerů, Kocourů, Kritonů, a Holly. Seriál se na tolik vyvedl že charaktery postav jsou tak povedené, přesné a parodické, že můžete každého člověka přirovnat k jedné postavě, kterou charakterově nejvíc připomíná. Nesmrtelný seriál.

Raymonda má každý rád

Raymonda má každý rád (1996)

Raymond je jeden z mých nejmilejších seriálů. Šílená rodina Baronových mě pokaždé pobaví a učaruje. Ne všechny díly jsou samozřejmě skvělé, ale herci jsou třeba perfektní, a to i ti ve vedlejších rolích. A někdy se u toho směju tak, až mě bolí svaly na břiše. Zkrátka kvalitní seriál.

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Tým kriminálky Las Vegas je naprosto nejlepší a nejsilnější filmový tým. Navíc většina vražd a případů jsou fakt zajímavý a někdy i docela strašidelný. Nejvíc mě ale fakt baví charaktery vyšetřovacího týmu, jejich představitelé, vtipné pasáže, a zajímavé hlášky. Na CSI se vždycky ráda podívám.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Agatha Christie je Dáma která si zaslouží můj obdiv. Stejně tak seriál na motiv jejich knížek. Je to seriál na úrovni a s myšlenkou. Je to vtipné, napínavé, krásná atmosféra, krásné kostýmy, skvělý výběr výborných Anglických herců, krásné prostředí, a samozřejmě perfektní zápletky. K Davidu Suchetovi ani není třeba nic dodávat. Respekt.

Návrat na Brideshead

Návrat na Brideshead (1981)

Asi to, co mě nejvíc ovlivnilo za posledních několik let. Pane, to je seriál! Úplně mě to dostalo. Obvykle nebývá příliš nadšená jak z filmů, natož se seriálů. Nejsem žádný filmový ani televizní fanoušek, a většinou když něco sleduji, tak stále kontroluji čas kolik ještě musím vydržet do konce. Samozřejmě, občas je to jinak. Vždycky mě zláká cokoli co se odehrává mezi začátkem minulého století, a lety čtyřicátými. Nevím, něčím mě ta doba neskutečně fascinuje, a mám z toho pocit jako bych tam patřila, jako bych tam už jednou byla... Brideshead Revisited je v Británii v podstatě klasikou, ať už jako kniha, nebo jako tenhle výjimečný seriál. Anthony Andrews a Jeremy Irons jako dvě hlavní postavy, Charles a Sebastian... Jsou nepřekonatelní! (Škoda že takový lidé jako oni dva neexistují) Celá ta atmosféra, ten příběh, vztahy, kostýmy, (Ach ty úžasné kostýmy!!) postavy, okolí, výprava, dialogy, doba... To všechno mě tak neskutečně lahodilo! Hrozně jsem si užívala každou vteřinku seriálu, a co nejvíce jsem ho odkládala, aby to trvalo do konce co nejdéle. Je to už pár týdnů co jsem to dokoukala, a pořád jsem se nějak neodvážila tomu napsat komentář, až teď, po nějaké delší době co jsem si to nechala dobře projít hlavou. Samozřejmě že tam jsou věci se kterými jsem nesouhlasila, nebo které se mi zdály poněkud divné, a nepravděpodobné, a že bych si samozřejmě úplně odpustila ty nahé scény, ale jinak je to pro mě skvost. Mám k tomu dost osobní vztah, jestli se to vůbec k televizní mini sérii dá. Bylo to jako bych si to třeba sama vymýšlela, a jako bych to s postavami ze seriálu sama zažívala, jejich problémy a tak. Neříkám že je to pro každého, dokonce si ani nemyslím že je to nějak zvlášť dobré, ale mě to zkrátka naprosto dostalo...

Jsem do tebe blázen

Jsem do tebe blázen (1992)

Tohle snad jeden z nejlepších seriálů vůbec, ukázalo se, že jsem úplně seriálovej typ. Paul Buchman má na všechno neuvěřitelně trefný poznámky, skoro u každého dílu se směji nahlas, Jamie je nejen naprosto půvabná, a vtipná, ale Helen Hunt a Paul Reiser dodávají těmto dvou postavám něco tak úžasného, že je tenhle seriál díky nim naprosto výjimečný, plus to, všechny vedlejší postavy, jako Fran, Mark, Lisa nebo Urshula (o Irovi ani nemluvě!!) jsou tak skvěle zahraní, - musím podotknout že v češtině i skvěle nadabovaný- že prostě tenhle seriál se stal mým nejoblíbenějším! normálně lituji že není víc sérií!

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Ku podivu, knižní předloha není vůbec tak dobrá jako seriál. Zřejmě se prostě sešla kupa lidí, kteří na tom zapracovali tak, že je to jeden z nejlepších detektivních seriálů. Temná atmosféra, velmi dobrá hudba, ne příliš známí, ale za to velmi dobří herci, a působivá výprava. Nemluvě o případech které jsou někdy velmi promyšlené, zamotané a napínavé. Některý díly postrádají originalitu a myšlenku, ale celkově myslím je to dost slušný výtvor.

Garfield a přátelé

Garfield a přátelé (1988)

Garfield je mé kreslené Já. I když je to seriál více méně pro děti, nemůžu od něj nikdy otrhnout oči a pokaždé se při něm pobavím! 1*

Můj přítel Monk

Můj přítel Monk (2002)

Pan Monk je nepřekonatelně geniální magor. Dokud měl jako asistentku Sharonu, seriál neměl chybu, jak nastoupila Natalie, trošku to ztratilo na síle. Nicméně je to velmi nápadité a svým způsobem i dojemné, a vskutku nezapomenutelné. Má to nějaké svoje vlastní zvláštní kouzlo, alespoň pro mě. A někdy se s Adrianem úplně shodnu. Navíc je to zábavné, a velmi dobře zahrané.