Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Trochu zamrzelo, že finální střet Pána zla a Chlapce, který přežil přenesli z Velké síně a odehrál se beze svědků. Oproti knize dost suché - nikdo se neradoval. Jako by to byla samozřejmost, že Harry zvítězil. Snímek je jinak bravurně zvládnutý. Křivka napětí, jako malovaná, stoupá a klesá a udržuje chod děje ve správném tempu. Milé zakončení Seamusovy "výbušné" povahy odkazuje na Rowlingovské provázání všech dílů, Kamenem mudrců počínaje. Přestože epilog zahráli stejní herci, nevypadali směšně a Daniel Radcliffe zvládl i to: "Albus Severus Potter" s důstojností. Krásné zakončení série, se kterou jsem vyrůstala a kterou jsem i teď, po deseti letech od chvíle, kdy jsem četla první díl, neustále posedlá :)

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Tom Curtis a Jack Lemmon, Josefína a Dafné. To je symfonie a Billy Wilder geniální dirigent tohoto krásného kousku filmařské práce.

plakát

Královna Viktorie (2009) 

Výprava, herci, scénář, všechno se jim to povedlo a hudba je jednoduše geniální.

plakát

Leopardí žena (1938) 

Nádherná komedie, která nikdy neomrzí a ještě je dobře vypracovaná... Leopard? Baby! :)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Nikdy jsem si nemyslela, že se podaří natočit film podle knihy, který bude lepší než sama předloha. Matthew Vaughn to podle mě dokázal.

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Cosmo Brown je pro mě hrdina tohohle filmu. Některé písně jsou až moc dlouhé a začnou nudit, ale Donald O´Connor a Debbie Reynolds s Kellym si vás jistě udobří. A Jean Hagenová je prostě kouzelná: "Am I dumb or something?"

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Možná poněkud předpojatě, neboť jsem fanda. Nicméně výprava, hudba a triky si jen v tomto složení zaslouží 4/5 a když připočteme skvělého Billa Nighye (i když v zoufale krátkém čase), Helenu Bonham Carter a trio O´Hara-Rhodri-Thompson (jako Harry, Ron a Hermiona pod vlivem Mnoholičného lektvaru), je to všech pět. A že děj občas připomíná zaseknutou gramofonovou desku: sbalit-posunout-rozbalit-sbalit-posunout-rozbalit.... to se stává, když se ždímají prachy z takového fenoménu, jakým Potter je. Pro nás skalní fanoušky to sice znamená o dvě hodinky známých "faces" déle, ale bohužel tak dostává prostor scénárista, což u filmu podle knižní předlohy nevěstí nic dobrého. Takže tlachy, kterými jsou postavy nakrmeny, zní křečovitě a je vám stydno za chudáky herce, co to musí říkat... Pořád je to ale kvalitní film, na který mohou být tvůrci i herci právem hrdí.

plakát

Surikaty (2008) 

Kolův brácha.... kdyby to byl člověk, tak byste mu to nevěřili. Za 5 - už kdyby jen kvůli těm záběrům.

plakát

Nepokojní duchové (1999) (TV film) 

Čtyři ze sentimentu a taky proto, že je to jediný film, na který jsem za těch deset let, co jsem to viděla, nezapomněla...

plakát

Jumpin' Jack Flash (1986) 

Na cokoliv, kde hraje Whoopi se s chutí podívám a v komedii ona prostě válí. Je jedno, co říká, stačí jak to říká...

Ovládací panel