Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Brutální dechberoucí jízda postavená na zamyšlení nad etickými otázkami a máchání obrovským mečem. Má to koule a má to hloubku. Krve je dost a perfektní zvuková kulisa spolu s vhodně zvolenou animací a brilantním střihem z toho mačkají celkem dost. Zezačátku hlavně akční mlátička se ale v průběhu posledních dílů mění na filozofické zamyšlení nad etikou jednání a cenou za velký sen. Po shlédnutí seriálu dvou filmů a přečtení kompletní mangy v angličtině (333 epizod ve 37 svazcích) si dovolím tenhle epos označit za to nejlepší co se dá po příběhové stránce sehnat a řadím berserka na první příčku mého anime listu. Pokud ještě nekdy budu číst mangu, tak si přeju, aby byla minimálně stejně dobrá jako tohle.

Noir

Noir (2001)

Asi nejlepší anime jaké jsem kdy viděl. Perfektní hudba a atmosféra, při níž jsem si mimovolně vzpomněl na Leona a jiné kriminální filmy a seriály. Seriál, který s absolutní elegancí protančil za mohutné salvy výstřelů na první místo v mojí top 10. Zasloužených 5/5 i za hudbu, kterou si budu ještě chvíli pouštět.

Musekinin kančó Tylor

Musekinin kančó Tylor (1993)

Perfektní, vtipné anime s obrovským smyslem pro humor a dobře napsanými postavami a naprosto osvobozující a uvolňující myšlenkou. Paco-Paco 5/5 za něco, co se naposledy povedlo pohádkám, když jsem byl hodně malej.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Pět hvězdiček je zcela subjektivní hodnocení, reálně má po deseti sériích tenhle seriál kvalitu tak na dvě, možná tři. Patří ale k mému dětství a když jsem jako malej kluk utíkal každý odpoledne domů z družiny, abych stihnul ve tři na nově další epizodu, byla to prostě nádhera - takže proč se taky jednou nezasnít. :) Plus naprosto perfektní role Richarda Deana Andersona, bez kterého by celý seriál stál za odpad - což se taky v pozdějších sériích potvrdilo.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Legenda, vzpomínky na dětství, příjemný humor. Občas stupidní, ale nezpochybnitelně skvělé.

Madlax

Madlax (2004)

Kōichi Mashimo opět nezklamal. Tradičně velice kvalitní hudba, která vždy podkresluje atmosféru a navozuje i u občas velmi statické animace přesně ten pocit, jaký je třeba. Mystický , trošku možná až fantasy příběh, několika postav, které směřují k vzájemnému propojení a vyvrcholení, které v posledních několika dílech opravdu graduje a slušná animace z tohohle seriálu dělají skoro pětihvězdičkový nářez. 4,5/5

Initial D

Initial D (1998)

Povedené anime. Záběry na auta, řazení a průjezdy zatáčkami jsou velmi dobře zvoleny. Na hudební podkres jsem si první dva díly zvykal (přeci jen jedná se o anime z roku 98), ale po půlce série jsem si už hudební podkres nedokázal ani jinak představit. Animace je velmi zvláštní, kombinace ručně kreslených postav (alespoň mi to tak připadlo) a počítačově modelovaných aut (znovu připomínám dobu, takže kvalita počítčové animace přeci jen zastaralá, ale u aut vůbec nevadící) a zavodů s různými typy pohledů kde se animace kombinovaly jsou zajímavé, ale sedí k sobě dobře. Děj je, slušně řečeno, minimalistický a slouží hlavně k propojení jednotlivých závodů, ale není špatný. Vedle hlavní dějové linky vidíme i ostatní postavy a zpracování závodů, kde vždy vidíme co se děje a k tomu dostáváme komentář od diváků nebo slyšíme myšlenky hlavního hrdiny nebo jeho rivala. Vůbec všechny záběry ze závodů nebo rozvážky tofu v první sérii patří k tomu lepšímu (ne li nejlepšímu) co jsem z automobilových závodů v seriálech a filmech viděl a rozhodně stojí za to. Aktuálně je pět hlavních "stage", z čehož 4 jsou seriály a místo třetí série je animovaný film + několik "extra stages", které vysvětlují různé vedlejší souvislosti nebo "jenom" převádějí předchozí závody do nové animace. První stage má asi největší jiskru ze všech. Děj ještě není zamotaný a i přes nejstarší animaci mají závody z těch čtyř sérií co jsem viděl největší šťávu a drive. Nakonec měním hodnocení na pět hvězd pro všechny série a filmy z initial D (až po pátou sérii která teď vychází) na pět hvězd. Je to sakra nejlepší seriál o závodění v autech co jsem viděl. P.S: yenn to svým komentářem velmi dobře vystihnul.