Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (129)

plakát

Amelia (2009) 

Amelie Earhart? Kdo to je? Možná kdybych měl k této historické postavě amerického letectví vybudovaný nějaký vztah, celkově by na mě film zapůsobil trochu jinak. Takhle bohužel musím konstatovat, že mě minul naprosto ve všech ohledech. Není to vyloženě hrozný film, od kterého bych utíkal, je to prostě tuctová hollywoodská produkce okrášlená příběhem skutečného člověka se smutným koncem. Tak na odpolední kávičku u televize. Vše naprostý průměr.

plakát

Armageddon (1998) 

Amerikanismus, patos, klišé v té největší koncentraci, co si lze představit, v kombinaci s neuvěřitelně špatným českým dabingem = totální masakr! Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak hrozně nadabovaný film. Možná, až ho shlédnu v originálním znění, skóre se o něco zvedne, ale zatím s bídou za 2 *. "Grace, holčičko moje, vím, že jsem ti slíbil, že se vrátím." "Já tomu nerozumím." "Vypadá to, že ten slib nemůžu splnit." "Já ti taky lhala, když jsem říkala, že nechci bejt jako ty, protože já jsem úplně stejná. A všechno dobrý, co v sobě mám, mám od tebe a mám tě moc ráda, tati. Jsem na tebe hrdá. Bojím se! Strašně se bojím!" "Já vím, holčičko. Ale brzo už nebude čeho se bát! Grace, musíš vědět, že nás zachránil A.J., vážně. A chci ti říct, že bez Chicka bych to nedokázal, bez něj ne. Hezky se starej o A.J. Moc rád bych tě odvedl k oltáři. Ale.. občas se na tebe mrknu shora. Mám tě rád Gracy." "Já tebe taky." "Už musím jít." "Né, tati! Né! Né, tati, né!"

plakát

Avatar (2009) 

Vizuálně to má Cameron skutečně zmáknuté, ale celkově jsem měl z filmu trochu rozpačitý dojem. Možná je to částečně způsobeno i tím, že IMAX poslední dobou navštěvuji docela často, takže u mě "wow" efekt třetího rozměru ztratil své počáteční kouzlo. Technická dokonalost bohužel ostře kontrastuje s béčkovým scénářem plným klišé a dějem předvídatelným od začátku až do konce, i když na druhou stranu chápu, že rozpočet snímku nebyl nijak malý a lepší způsob jak nalákat masy lidí do kin asi vymyslet nešel. Kdyby to byl můj první film ve 3D, zřejmě bych v eufórii neváhal se čtyřmi, možná i s pěti hvězdičkami, ale takhle zůstanu u průměru. Avatar sklízí úspěchy jen díky své přetechnizovanosti a to mi zrovna moc nesedí. (11.1.2010) // Shlédnuto na BD v rozšířené verzi, bohužel podobné pocity jako v kině. Ani mimozemský rozmnožovací rituál tomu nepomohl. :-) (25.12.2011)

plakát

Budrus (2009) 

Dokument, který má hlavu a patu a není jenom výkřikem do větru. Jediné, co bych mu vytkl, je objektivita, která místy kolísá, ač se o ni usilovně snaží. Také se možná mohl místo nekonečných záběrů na rozzuřený dav vesničanů věnovat palestinsko-izraelským konfliktům obecněji.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

:D :D :D :D (Pokud jste cynicky založení a nevadí vám fekální humor.)

plakát

Bulšit (2001) 

Bulšit je špatnej film, nicméně těch odpadů je tu zbytečně moc. Zasmát se u toho dá, a proto vyrovnávám. :)

plakát

Cestování na okraj vesmíru (2008) (TV film) 

Nejúchvatnější cesta časem, co jsem kdy viděl, skoro i zažil. :-) A to nejen díky přehlídce nejnovějších vizuálních efektů a simulací. Těším se, až to vyjde u nás.

plakát

Cestovatel (2007) (seriál) 

Dlouhý, trochu zmatený rozjezd, jako by tvůrci nerozhodně přešlapovali na místě a potom předčasné ukončení, když už se děj konečně ukotvil a začal se slibně rozvíjet. Tak na mě působí tento výborný seriál, který měl v sobě jistě dost velký potenciál na to, aby se stal skutečným hitem. Nechápu manažery NBC, proč si zabíjejí tak skvělé projekty.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Taková pohádka o tom, jak by vypadal světový mír, kdyby se všechny kultury a náboženství spojily pod vlajkou břitkého francouzského humoru.