Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (129)

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) odpad!

Proboha, co to zase Hollywood vyblil za sr**ku!? Nejsem žádnej superintelektuální divák, ale čeho je moc, toho je příliš. A další vykrádačku vykrádaček filmů a seriálů o hrdinech se superschopnostmi už prostě nezkousnu. Ani přes sexy tvářičku Teresy Palmer.

plakát

Prasátko Peppa (2004) (seriál) 

Na Prasátko Peppinu mi nešahejte!

plakát

Revizoři (2003) 

"Kudy se odsud dostanu Bélo ven?" Metro jako temná špinavá past prolezlá šlapkami, feťáky, úchyly, psychopaty, vrahy a... revizory. Kdo z nich vydrží déle? Docela by mě zajímalo, nakolik se film konfrontuje s realitou v Maďarsku, potažmo u nás. Skvělá filmařina.

plakát

Budrus (2009) 

Dokument, který má hlavu a patu a není jenom výkřikem do větru. Jediné, co bych mu vytkl, je objektivita, která místy kolísá, ač se o ni usilovně snaží. Také se možná mohl místo nekonečných záběrů na rozzuřený dav vesničanů věnovat palestinsko-izraelským konfliktům obecněji.

plakát

Pach krve (2003) 

"Myslím, že jsme zachráněni, dostaneme guláš." Až se budou sebeparodující samoúčelná klišoidní béčka řadit do kategorie hororových komedií, budu dávat plný počet a to právem, protože jsem se opět skvěle pobavil.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jako zarytý fanoušek a oběť fenoménu nemohu hodnotit jinak. Nicméně pokud jste nečetli knihu, neutrácejte za kino. Budete čelit neuvěřitelnému množství těžko pochopitelných detailů, narážek a souvislostí a ve výsledku budete zmateni a znuděni - to v lepším případě. Pokud bych byl hodně zlý, nazval bych "část 1" nejdelším trailerem v dějinách kinematografie. Ono je tomu tak i v knize - první půlka je vlastně takový trailer k pompéznímu závěru. :-) Ještě něco - nevím, čím to, ale způsob zpracování některých věcí ve filmu (na rozdíl od knihy) ve mně vyvolal překvapé asociace: tak třeba ministerstvo kouzel alias nacistická centrála, mudlové alias Židé, mozkomorové alias zombies, medailon alias The One Ring, Brumbál alias Gandalf a konečně závěrečná scéna s Voldemortem a Bezovou hůlkou alias Minas Morgul s Witchkingem - ta byla asi nejokatější. Inu, někde se inspirace brát musí. :-) // ZAJÍMAVOST: Také jste si všimli, že melodie z potterovského soundtracku zazní ve filmu pouze jednou a to ještě dost nenápadně? Filmmakerům se už zřejmě oposlouchala. :-)

plakát

Saw 3D (2010) 

O nic horší než předchozí 4 díly. "Překvapivá" pointa, která už ničím nepřekvapí, exhibice smrti na 100 způsobů a pozor - novinka! - krvavé sračky vám létají přímo do ksichtu! A za pět let dáme Saw 4D: Revival. Plavky a ručník s sebou. :-)

plakát

Věřte nevěřte (1997) (seriál) 

Věřte nebo ne, pro mě je to stejně kultovní záležitost jako např. Krajní meze. :) Z dnešního pohledu mi dokonce tento seriál přijde o kapku nápaditější, i když se nedají moc srovnávat, protože Věřte nevěřte je čistě mysteriózní záležitost a ke sci-fi má narozdíl od Krajních mezí dost daleko.

plakát

Cestování na okraj vesmíru (2008) (TV film) 

Nejúchvatnější cesta časem, co jsem kdy viděl, skoro i zažil. :-) A to nejen díky přehlídce nejnovějších vizuálních efektů a simulací. Těším se, až to vyjde u nás.

plakát

Cestovatel (2007) (seriál) 

Dlouhý, trochu zmatený rozjezd, jako by tvůrci nerozhodně přešlapovali na místě a potom předčasné ukončení, když už se děj konečně ukotvil a začal se slibně rozvíjet. Tak na mě působí tento výborný seriál, který měl v sobě jistě dost velký potenciál na to, aby se stal skutečným hitem. Nechápu manažery NBC, proč si zabíjejí tak skvělé projekty.