Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (552)

plakát

Letiště (1970) 

Viděno na Krrr! 2023

plakát

Živitel (2017) 

Silný příběh o životě žen v Afghanistánu uprostřed války, který funguje jako dost temná pohádka pro děti (včetně pohádkového příběhu uvnitř příběhu), ale větší dopad bude tentokrát nejspíš mít na jejich rodiče. Za mě jedno z největších překvapení letošních Oscarových nominací. Doufám, že se nominaci za nejlepší animovaný film tomuto snímku podaří proměnit a díky tomu se snad dostane k více divákům.

plakát

S láskou Vincent (2017) 

Díky bohu, že i dnes mohou vzniknout unikátní filmové snímky tvořené s neskutečným citem, zápalem a láskou. Loving Vincent k těmto zázrakům rozhodně patří. Forma zde navíc jen okatě nepřevládá nad obsahem, ale pouze doplňuje výjimečný životopis o výjimečném člověku výjimečným způsobem. Bravo.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Pomalejší rozjezd možná spoustu diváků odradí, ale ti kteří vydrží, zažijí atmosféru osmdesátek, která se člověku pomalu vryje do kůže. Hodně velké plus má i zobrazení režimu pokud možno bez příkras nebo naopak velké karikaturizace. Některé epizody jsou sice slabší, obzvlášť ty, kde se moc neřeší hlavní linka, ale v posledních 2 dílech to do sebe všechno tak dobře zaklapne, že to zpětně divák snad ani nemůže brát jako scénáristickou výtku, ale naopak jako jasný záměr tvůrců. Český seriálový píseček je hned zas o něco pestřejší.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Skvělý horor, který nestaví na krvi a laciných lekačkách, ale na hutné a děsivé atmosféře plné strachu a bezmoci, která se vám vžere až do morku kostí. Lahůdka.

plakát

Spotlight (2015) 

Skvělý příběh z novinářského prostředí, který se zabývá děsivou kauzou sexuálního obtěžování mladistvých knězi. Vše je založeno na skutečném případu, což velmi výrazně prospívá atmosféře filmu. Právě atmosféra a pomalé tempo spolu s civilním pojetím z toho dělají podívanou, ze které jde mráz po zádech, obzvlášť v momentech, kdy nikdo nemá o příběh zájem a dělá, že se jich netýká. Snímku se také skvěle daří vyobrazit vše ryze informativně, bez zbytečného démonizování jedné či druhé strany, avšak výsledný efekt je o to více působivý a silný. Bravo. Podle mě jeden ze žhavých kandidátů na zlatého plešouna.

plakát

Deadpool (2016) 

Takhle už jsem se dlouho nebavil. Za málo peněz hodně muziky. Nekorektní, krvavé, originální, vtipné. Po záplavě komiksových adaptací pro široké publikum je to velké osvěžení! Pool. Dead.