Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (146)

plakát

Solaris (2002) 

Pohádka pro dospělé ve stylu Je třeba zabít Jessii.

plakát

Uteč (2017) 

Od společenské kritiky k hororu. Bohužel nás nikdo nevaroval, že k mysterióznímu ve stylu Stepfordských paniček. Na ně ale Uteč nemá. :-(

plakát

Atlas mraků (2012) 

Někdy je méně více - Pravda pravdoucí.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Film občas otevřel zajímavé téma: maloměšťanskou morálku, kontraproduktivní výchovu dětí, ale bohužel s nimi více nepracoval. Ale ještě větší škoda byla, že jsem prostě hlavním hrdinům za celé ty dvě hodiny neuvěřila, že by mezi nimi mohla vzniknout za těch pár dní v takových podmínkách a za takového vzájemného chování láska až za hrob (hlavně ze strany Roberta k Francesce). Snad je to v knize popsáno lépe. Ani jejich loučení mě nedojalo, Francescino rozhodnutí bylo v mých očích jediné správné. Hlavní postavy podle mého názoru byly ve skutečnosti rozdílnější než film ukázoval a za brzký čas by to mezi nimi muselo začít skřípat.

plakát

Pomerančový džus, kyselá realita (2013) 

Pro mě byla přínosná především druhá polovina filmu o výrobě a zpracování tzv. koncentrátů. Takové francouzské "Jídlo s.r.o." aneb co všechno jsou nám schopni výrobci prodat jako "zdravou", "čerstvou" a "přírodní" potravinu.

plakát

Domácí péče (2015) 

Očekávala jsem film o hledání sebe samé, učení se sebelásce... Ale ta proměna hlavní hrdinky proběhla vlastně strašně rychle a jakoby nic. Neuvěřila jsem jí. Ani filmu. :-(

plakát

Příchozí (2016) 

Věřím, že literární předloha má svou sílu, ale na celovečerní film podle mě nestačila. Fajn mi přišlo dnes už nevídané idealistické poselství mimozemské návštěvy nebo realisticky podané přehnané politické a mediální reakce na neznámé návštěvníky (byť těch "breaking new" bylo někdy až příliš). Super byl také jakýsi "minidokument" o příletu UFO v rámci první třetiny filmu, vizuál a zvuk. Tady však mé nadšení končí. Celou první půlku jsem byla na pochybách, jestli opravdu takto vypadá vědecké luštění jazyka a komunikace s naprosto neznámou (a v tomto případě dokonce mimozemskou) civilizací. Jinak jsem se nudila. Příběh je slabý, nedotažený do konce, plný nejasností a nelogičností.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Nebylo to úplně špatné, ale čekala jsem víc - narážky nejen ty okamžitě jasné, ale i ty o něco skrytější, na které musí divák sám přijít. Postava až nesmyslně hloupé hrdinky Agáty mě jako ženu doslova urážela. Stejně stereotypní mi přišlo i znázornění sousedních národů. Asi jsem už příliš mladá na to, abych tento styl homoru dokázala pochopit a ocenit.

plakát

Tlustí, nemocní a téměř mrtví (2010) 

Osobně mě neoslovil ani tak příběh Joea Crosse jako jeho následovníků a především výpovědi běžných Američanů v první půli filmu. Nešlo jen o stravovací návyky a životní styl, ale o naprostou rezignaci až absenci smyslu života, když přiznávají, že vlastně neznají důvod, proč by měli chtít žít déle.