Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (202)

plakát

Rychlý prachy (2007) (seriál) 

Nebudem si nic nalhávat. Jde o klasické péčko, které má k autentičnosti zhruba tak daleko jako Záhada Blair Witch. Nicméně zas tak zlé to není. Pořád je to lepší a "opravdovější" než Rosenergův obdobný počin. Některé "herečky" "stojí" za to :-) Navíc ten první týpek Tomy má celkem srandovní hlášky. Svůj účel to splní, ale člověk to nesmí brát moc vážně.

plakát

Záskok (1994) 

Jaaaaj, Coenovi bratři nejsou můj šálek čaje. V pořadí jejich třetí film, který byl úplně mimo mě. Říká se - do třetice všeho... atd, ale nepodařilo se. Tenhle film je tak, tak, já ani nevim jaký je? Snad prázdný, není v tom ftip, není v tom romantika, není v tom napětí, není v tom pořádný příběh a ani žádné poselství. Jen ten Newman, ten je jakžtakž ucházející. Scény z "továrny na spěch" mi přišly futuristicky depresivní stejně jako filmy Tima Burtona. Všichni ošklivě přehrávali snažejíc se snad o "nastavení zrcadla" karikaturami svých postav. Fakt nevím jak to pojmout. Ono kdyby to bylo alespoň dojemné, když už dávají druhou šanci blbečkovi, ale ani to to není.

plakát

Mladý Sherlock Holmes (1985) 

Maldý Sherlock je filmem spíše pro mladé, pro něž to bude asi dobrý zážitek, ale ja nacucaný moderním Sherlockem s Benedictem Cumberbatchem jsem už z toho takový zážitek neměl. Né že by to vylo vyloženě špatné, podívat se na to dá bez nějakého odporu, ale celkový dojem mám opravdu, že to je pro cílovou skupinu do 10-15let

plakát

První velká vlaková loupež (1978) 

Já jsem si myslel, že se podívám na peckovní drama, ale ona to je dost povedená komedie teda! Fakt mě to mile potěšilo, že takové téma zvládli lehce komediálním způsobem a je to i napínavé (scény na vlaku). Dobré herecké obsazení - Conneryho jsem poprvé viděl v komediální roli a jak mu to šlo pěkně, výborný je taky "starý" Sutherland, který se mi začíná líbít čím dál tím více. Přestože jsou hlavní postavy záporní, tak jim nelze nefandit aby jim loupež vyšla. Další z řady výborných anglických filmů.

plakát

Neúplatní (1987) 

Teď jsem to viděl po delší době znovu, tak hned k tomu napíšu své postřehy. Že se jedná o nadprůměrný snímek je nepochybné. Jediné co je škoda je to, že se tolik potenciálu natěsnalo do jednoho 2h filmu, takže nyní s odstupem času a možnosti porovnání s jinými počiny, mi to příjde vše takové hrr abychom stihli ukázat vše od zárodku boje mafií po konec Al Caponeho. Postihnout tolik zajímavých etap třináctiletého zákazu chlastu ovšem prostě nelze. Proto dnes vítám tuto tématiku rozdělenou třeba do serálu Boarwalk Emapire. Příběh je ze života, takže po této stránce vynikající, hudba vynikající. Z hereckých výkonů zasloušený oscar pro Conneryho, ale De Niro je jako Capone úžasný pro mě taky osacorvý výkon.

plakát

Dobré ráno, Vietname (1987) 

Celkově průměrný, viděl jsem už lepší válečné filmy s tématikou mimo boje. Jenže to by v něm nesměl být nadpozemsky hrající Robin Williams (dej mu Pán Bůh věčný klid). Úplně k nepochopení že za to nedostal Oscara! Filmy Barryho Levinsona mám rád, ale kromě Robina na tom moc co k vidění není. I když se ostatní gumy snaží hrát prvotřídně vymatlané gumy, na Robina nemají.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Mě přišlo, že než na vynikající historické drama, jsem se spíše díval na dokument. Bylo to na mě dlouhé, utahané, kdy jsem vyloženě čekal na happy end. Z hereckých výkonů vyčníval jen Michael Fassbender. Celkově je to povedené dílo se zajímavým dějem - filmy o nerovnoprávnosti jsou vždy velmi poučné a dramatické.

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Přiznám se Marry Poppins (či původní postavička Sherry Bobbins - viz. Simpsonovi ;-) ) jsem nikdy neviděl, a tak mě docela bavilo sledovat příběh vznikající pohádky. No né že by to bylo tak super jako Hledání Země-Nezemě, ale i tak jsem byl u některých scén naměko :-) Výborné herecké obsazení mých oblíbených herců - alkoholem rozpolcený Collin Farrel, vrtošivá Emma Thompson nedá svůj příběh ani zadarmo a ani jen tak lehce, ale Tom Hanks toho zase tolik nepředvedl.

plakát

Crazy Joe (2013) 

Statham je cool dycky :-) navíc s mojí slabostí pro anglické filmy. Velmi se mi vybavuje zpětně ta tamná atmosféra ošklivých zákoutí Londýna. Dobrý příběh (takový sociální), slušná akce a celkově je to supechutná jednohubka.

plakát

Nevědomí (2013) 

Zřejmě slušná akce bych řekl, ale jinak je to velice průměrný akční snímek. Tak moc zapadá do ostatních podobných akčňáků, že po roce kdy píšu komentář si už ani moc nevybavuju o čem to celkově bylo. Odemě si tento snímek lepší hodnocení nezaslouží, protože po něm nezbylo nic co by mě zaujalo.