Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (202)

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Pro mě asi nejlepší český seriál vůbec. Nejdřív bych vypíchnul herecké obsazení. Jedna hvězda za druhou, role ušité snad na tělo jednotlivým hercům. Ústřední dvojice Töpfer-Trojan funguje dokonale. Navíc vše doplněno skvělými brněnskými herci z niž u mě vede Erik Pardus. Další výbornou stránkou jsou scénáře. Tady Pan režisér Moskalyk zužitkoval všechny své zkušenosti s kriminálními seriály v minulosti a dovedl to ještě o kousek dál. Seriál dokáže být napínavý a dobrodružný, a zároveň zábavný a milý. Bohužel jednu věc musím vytknout. A tou je 3. řada seriálu, kdy už pan řežisér Moskalyk byl těžce nemocný a otěže převzala jeho dcera. Je tady vidět, že díly najednou ztratily něco ze svého kouzla, asi možná více té kriminalistiky a napínavosti a více se zaměřily na osobní vztahy mezi postavami.

plakát

Poslední skaut (1991) 

A hláškovat, hláškovat a zase jenom hláškovat. Co by drsný hlavní hrdina v akčním filmu neměl zapomenout? Ano! - hláškovat. Děj jako takový není špatný, ale úroveň snižuje právě schopnost autoru nacpat do každé věty nějakou hlášku aby hlavní hrdina byl ještě drsnější. V celku jde ale o dobrou střílečku ne nepodobnou Smrtonosné pasti.

plakát

Columbo - Columbo v přestrojení (1994) (epizoda) 

Nemám nic proti netypickým dílům, ale tohle už ne. Byla to vlastně jiná detektivka se stejným hercem jako Columbo. Když poručík na sobě nemá baloňák a nedělá ty svoje psí kusy (...jo a ještě něco), tak už to není prostě Columbo, ale zcela něco jiného s Peterem Falkem v hlavní roli.

plakát

Detroit Rock City (1999) 

Komedie tak pro 12ti leté puberťáky, nic víc, nic míň. Hudba Kissáků to nezachraní. Ze začátku to sice vypadalo nadějně, ale poté se to stočilo ke klasické teenagerovské road movie komedii, která se od ostatních liší jen tématem KISS.

plakát

Moře lásky (1989) 

Al Pacino jako policajt - to už jsem někde viděl. A hle ono to stále funguje! Pravá policejní pecka jak má být a s docela nečekaným závěrem. Film je i lehce vtipný, i napínaný. Al Pacino velice kvalitní - jako vždy, taktéž velmi sympatický Goodmen, krásná (H)Ellen. Není to žáden velkofilm, který by mě nějak extra sebral, ale taková poctivá stará dobrá amerika.

plakát

Columbo - Není čas na umírání (1992) (epizoda) 

Trošku netypický díl, ale ne méně kvalitní, naopak! Zase jedno seriózní vyšetřování, kde se envyšetřuje vražda, ale únos. Velmi mě to bavilo, to systematické postupování a i ten záporák byl fakt ujetý. Pěkné moc.

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Dneska už klasika. Vybrání Jana Krause a udělat po vzoru světových televizí bylo více něž vynikajícím nápadem, který i po přesunu na soukromou televizi neztratil na kvalitě. Naopak příjde mi, že na Primě má p.Kraus vetší volnost - dokonce se i popíjí, jsou výjezdy do zahraničí (které by česká televize asi nezaplatila). Dalším plusem je, že odpadly povinné písničkové vstupy synka Davida. Kvalita jednotlivých dílů ovšem souvisí s pozvanými hosty. Když tam přijde blbá modelka, tak co s ní? Tady tkví menší zádrhel, protože takých hostů (blbých blondýn) si moc neváží a jen si z ní dělá srandu a celý rozhovor je pak o ničem. Naopak k některým chová zbytčně až moc velkou úctu. Nemysláím si, že by se našlo moc lidí, kteří by tento formát pořadu mohli moderovat a Kraus to zvládá dokonale.

plakát

Pád do ticha (2003) 

Je to úplně stejné jako ten dokumetnární seriál Přežít!. Jak jsem psal tam, tak stejně to platí i tady. Nebavilo mě čekat, když vím že přežije. Nějak se to semele on se zachrání. Do toho nudné monotóní vysvětlování co se komu honilo hlavou není to pravé. Tohle lze porovnat s filmem 127 hodin a ten je lepší, svižnější a je vidět ten rozdíl když to není dokument. Přes to všechno je to dramatické, realisticky natočené a zajímavé.

plakát

Černí baroni (1992) 

"- Tak ty hovado a teď bych tě zastřelil tvou vlastní zbraní! - Ale nezastřelil, není nabitá. Nekalý živly munici nefasujou. - A co kdyby tě napadl diverzant, nebo imperialistický hrdlořez? - Žádnej strach, my už bychom se nějak domluvili... " _____ Teda když si člověk uvědomí, že tohle je satria, a že satria se vztahuje k něčemu realnému, tak mi z toho až zamrazí. Film jako takový bezchybný a ten k tomu ten podtext stupidity, absurdnosti a zbytčnosti temných 50. let. Tendle film prostě maká na 130%.

plakát

Nixon (1995) 

To oč tu běží je známo lidem snad z celého světa a jedná se snad o nevětší trapas USA. Film jde do hloubky podstaty věcí a do hloubky Nixona samotného. Je to strašně dlouhé, ale pro celkový dojem to stojí za to. Já osobně jsem se v těch podrobných informacích kdo koho odposouchával začal velmi rychle ztrácet, ale ani to mi nevadilo. Celkově jsem se z toho filmu nedozvěděl nic nového, ale pořád jsem veděl že se to točí kolem Watergate. Myslím si, že se Stoneovi v podobě Hopkinse podařilo Nixona velmi přesně předvést. Hopkins ho sice tady hraje, jako zloducha a sobeckého zařeknutého člověka, kterému všichni všechno jen a jen ubližuje, ale tím právě zrcadlí jeho duši a myšlneky. Je to sice přehnané ale ve zkratce - já jsem Nixon a oni mi ubližují, já můžu porušovat zákony pro dobro věci protože jsem něco víc - tak si myslím, že to mohlo být. Ono to tak naznačují i ostatní tvůrci. Celkově lehce monotónní, ale Hopkins to vytáhl neskutečně.