Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Moc pěkný, milý a uhlazený film, který se mi líbí ještě více než Kolja. Dokonalé převyprávění Svěrákova dětství se vším všudy, kdy kluci jsou kluci a dělají jen a jen lumpárny - olizují zamrzlé zábradlí, vypouštějí rakety vlastní výroby, chodí šmírovat holky, či skáčou z mostu na vlak. Vedlejší roličky známých herců dodávají filmu mnoho hlášek a šmrnc - Bolek Polívka a jeho bušení srdce, Oldřich Vlach jenž je omylem načapán při kouření za rohem, Rudolf Hrušínsý ml. coby karbaník, nebo taky Petr Čepek jako cholerický "pan fakír". Že film nedostal Oscara vubec nevadí, jen to podtrhuje to, že film je ryze český a pro českého diváka. Hodně se mi líbí moment, kdy Táta Souček opravuje na stole lampičku - záběr zhora na stůl, v záběru jsou pouze ruce uklízející stůl a zároveň chystající oběd. Vzápětí je z vteřiny na vteřinu z pracovního stolu stůl jídelní.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Po dětské infantilní jedničce, po rozbředlé dvojce je tu monumentální dokončení celé série. Od začátku to je velký nářez a zž se v tom člověk veze, nerozkoukáte se a už je tam Vader a konec :-( Parádní triky, parádní akce, dobře podaná Anakinova hloubavost a temná strana vůbec. Jen mi vadila ta Anakinova přeměna samotná - bylo to takové nějaké rychlé. A taky vlastně znetvoření Darth Sidiouse - taktéž ukvapené a nepodařené, tam jsem čekal, že v tom bude něco více.

Život Briana

Život Briana (1979)

"Life is peace of shit, when you look at it" ... Geniální, dokonalé, absurdní. Asi nejlepší komedie co jsem kdy viděl, ale tento humor nemusí každému sedět.

Vůně ženy

Vůně ženy (1992)

Kdo neviděl tohle neví jak vynikající Al Pacino dokáže být. U mě je to bezesporu jeho nejlepší herecký výkon. Když se k tomu přidá Ferrari a parádní příběh je na veledílo zaděláno. Film založený na protikladech - slepý odporný vetrán Pacino vs. bezúhonný nezkušený O'Donnell. Jednoduchý příběh s krásným koncem, který mě doslova nabil energií.

Králova řeč

Králova řeč (2010)

Anglické a historické filmy mám velmi rád a tady se to skloubilo dohromady. Moc příjemě se na to dívá a dvě hodinky utečou jako voda. Filmařům se velmi podařilo příběh převyprávět, i když divák celou dobu čeká vlastně na konec filmu. Nicméně koktající Colin Firth, který jak by koktal odjakživa (opravdu velmi reálné - znám z vlastní zkušenosti) a také Geoffrey Rush, australana který dovolí vyšlápnout na svého krále velmi nenásilým způsobem, už dávají filmu velmi pevný základ v podobě min. 4*. Po druhém zhlédnutí zvedávám na 5* - proste geniální, pěkný, uhlazený film.