Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (60)

Muž na laně

Muž na laně (2015)

Když Petit (Joseph Gordon-Levitt) zkoumá na modelu jak by ukotvil lano, je mu vyčítáno, že ani neví jaká je vzdálenost mezi nimi věžemi. Na toto se následně Petit ptá na tiskovce, přičemž si mohl vzdálenost jednoduše odměřit na zemi, mezi věžemi.

Muž na laně

Muž na laně (2015)

Během premiéry filmu New Yorku údajně někteří lidé zvraceli ze závratě, kterou jim film navozoval. Režisér Robert Zemeckis k tomu sdělil, že opravdu film chtěl natočit tak opravdově, aby vyvolával pocit závratě. Dle jeho vyjádření opravdu chtěli, aby se diváci cítíli jako by na laně mezi věžemi byli oni sami.

Muž na laně

Muž na laně (2015)

Petit (Joseph Gordon-Levitt) s jeho kamrády ve filmu nejdříve zkoušejí zvolený způsob přenesení lana na danou vzdálenost a teprve poté si vzdálenost zjišťují.

Muž na laně

Muž na laně (2015)

Aby Joseph Gordon-Levitt získal představu o vzdálenosti mezi bývalými věžemi, vydal se k památníku Světového obchodního centra, kde jsou nyní dvě fontány na místech, kde obě věže stály, a tuto vzdálenost si mezi nimi prošel. Také zavzpomínal, kdy on sám byl na vyhlídce na vrcholu jedné z věží v létě 2001 a řekl k tomu, že ten pocit z výšky na něj působil, spíše jako by byl na obloze než na nějaké vysoké budově.

Rivalové

Rivalové (2013)

Alastair Caldwell, který v době, do které je snímek zasazen, šéfoval McLarenu, řekl o Huntově osobnosti: „Na úplném konci filmu je scéna, kdy mechanici mávají na Jamese, aby mu mohli vyměnit pneumatiky, ale on nezastaví a jede dál. A já do dneška nevím, jestli se na nás vykašlal schválně nebo si nás prostě jen nevšiml, nebo co to mělo znamenat. Ale takový prostě James byl.“ 

Rivalové

Rivalové (2013)

Režisér Ron Howard dle svých slov nikdy velký fanda F1 nebyl. Jednou jej pozval na závod do Monaka kamarád a velký fanoušek George Lucas.

Rivalové

Rivalové (2013)

Diskvalifikace Jamese Hunta po GP Španělska nebyla na popud Ferrari, či Nikiho Laudy, jak je znázorněno ve fimu. Jelikož od tohoto závodu platila nová pravidla, došlo po závodě na oficiální měření všech aut, při němž bylo zjišťěno, že Huntův McLaren je širší o celých 18 mm víc, než dovolují pravidla. Hunt byl tedy tři hodiny po závodě diskvalifikován, přičemž Niki Lauda už na okruhu dávno nebyl a skutečnost, že se stal dodatečným vítězem Grand Prix Španělska, se dozvěděl až po svém návratu do Salzburgu. Z jeho strany žádná iniciativa nevzešla. V interview po závodě přiznal, že na Hunta zejména kvůli svému zranění (způsobenému pádem z traktoru) prostě neměl. Ve filmu se o diskvalifikaci Jamese Hunta z GP Španělska postaral Niki Lauda, když po závodě sdělil informaci o nelegálnosti McLarenu Lucovi di Montezemolovi. Luca di Montezemolo ale v tu dobu u týmu Ferrari už nepracoval.

Patrola

Patrola (2012)

V jedné scéně v autě říká Mike (Michael Peña) Brianovi (Jake Gyllenhaal), že sbalí každou holku, protože byl u mariňáků. Jake Gyllenhaal hrál hlavní roli ve filmu Mariňák (2005).

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011) (seriál)

V prosinci 2012 v rozhovoru pro New York Times vysvětlil scenárista Howard Gordon, proč Jessica (Morena Baccarin) oslovuje svého manžela Brody (Damian Lewis), místo jeho křestního jména Nicolas, nebo jakékoliv jiné přezdívky. "Je to něco co bylo v jejich vztahu od samého počátku a vyjadřuje jejich vzájemnou lásku. Slyšeli jsme to v mnoha vojenských rodinách a ve skutečnosti to není vůbec neobvyklé."

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011) (seriál)

Seriál vychází z izraelského seriálu s Hatufim (od r. 2009), v překladu "unesen". Gideon Raff vytvořil původní sérii na základě mnoha izraelských vojáků, kteří byli zajati a jejich následnému obtížnému úsilí o reintegraci do izraelské společnosti poté, co se vrátili domů. Jedním z hlavních rozdílů mezi izraelskou a americkou sérií je, že USA neprovádí výměny vězňů s nepřáteli, a tak se Sgt. Brody (Damian Lewis) vrátil do USA poté, co byl zachráněn vojenským týmem.

Senna

Senna (2010)

Alain Prost dle svých slov film neviděl. Nesouhlasil totiž s tím, jak tvůrci některé situace zpracovali, přestože se jim během produkce snažil vysvětlit, jak tomu ve skutečnosti bylo.

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Ve skutečnosti byl Steven Jay Russell (Jim Carrey) dán k adopci, protože se jeho matka rozešla s jeho otcem a nechtěla mít dítě za svobodna.

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con".

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Velitel speciálního oddělení v Texaské věznici Terry Cobbs, který Rusella (ve filmu Jim Carrey) dvakrát vrátil do vězení, o něm prohlásil: "Je tak sebestředný... miluje, když přitahuje pozornost. Je mi nepříjemný, dlouho s ním nevydržím. Má dvě tváře: když je ve skupině lidí, kteří ho neznají, je velice důvěryhodný a má neobvyklé přesvědčovací schopnosti. Pokud ale ví, že víte, kdo je, je bezbarvý. Všechna jeho přesvědčivost zmizí, třese se mu hlas a je zaražený.“

I Love You Phillip Morris

I Love You Phillip Morris (2009)

Skutečný Phillip Morris (ve filmu Ewan McGregor) se domnívá, že Steven (ve filmu Jim Carrey) dokonce volal jeho právníkovi a přesvědčil jej, aby pro něj také vyjednal tři roky vězení, aby nebyl propuštěný dříve než on.

Reklama