Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Tak předně se dá říct, že to kluci neposrali. To teda ani náhodou. Kino bylo naprosto potichu a občas to vypadalo, že lidi ani nedýchají, což je pro film taky dobrá vizitka. Jen jsou, vzhledem k délce filmu, některé okolnosti ze života hlavní "hrdinky" trošku zkratkovité, ale to asi jinak nešlo. Takže za mě spokojenost. Doporučuji před shlédnutím o Hepnarové něco nastudovat, protože autoři se s nějakým velkým vysvětlováním zrovna nepářou.

plakát

Zázraky starověku (2014) (seriál) 

Škoda jen, že o těchto výjimečných stavbách a objevech starověku referují uřvaní a ze všeho vydření Američané, kteří musí za každou cenu udělat show pro davy i z historického dokumentu...

plakát

Štíty království českého (2008) (seriál) 

Měl jsem tu čest chodit na vysoké škole na přednášky o hradní architektuře v podání Prof. PhDr. Tomáše Durdíka, DrSc. a nikdy na to nepřestanu být pyšný.

plakát

Země: Vznik planety (2011) (TV film) 

Tady by se měli inspirovat ostatní tvůrci, jak se točí akční film a drama, které celou hodinu a půl drží tempo na vysoké úrovni a nemá hluchá místa. A to, že je to navíc skvělý dokument s výbornou hudbou, doplněný příjemným komentářem, je další přidaná hodnota. A ještě jedno obrovské pozitivum závěrem: Žádné mluvící hlavy. Povinně pouštět ve školách!

plakát

Tycho Brahe (2012) (TV film) 

Vědci chtějí zjistit, jestli astronomovo tělo obsahovalo před smrtí rtuť. Fajn, proč ne. Jenže v tom je můj problém s tímhle dokumentem. Prostě otevřu hrob, vyndám rakev, odpečetím ji, odeberu vzorky, udělám analýzu, vrátím ostatky do rakve, zapečetím ji a pošlu zpět pod zem do krypty. Hotovo. Představte si, že byste o tom měli psát článek. Na kolik znaků byste to dokázali napsat, aby se z toho nestala jen nudná vata kolem jednoduchého konstatování?? A přesně tohle je tenhle dokument, nudná a ukecaná vata kolem jedné analýzy. Kdyby se alespoň tvůrci víc věnovali Brahemu životu...

plakát

La Parta (2015) (pořad) 

Nedá se nic dělat, ale velké publikum, je velké publikum. Těch deset lidí za panem Danglem atmosféru prostě neudělá. Možná proto působí La Parta křečovitěji, než původní Partička. Ale koukat se na to dá.

plakát

Babica vs. Sapík (2015) (pořad) odpad!

Sapík říká Babicovi: "Říkáš nudle a děláš noky. Tak jak to je?" Hrůza hrůzoucí! Pan Sapík je asi dobrý kuchař, ale působí v kuchyni trochu jako slon v porcelánu. No a Babica je takový patlal, že už to pomalu není ani k smíchu. Ty jeho sračky jsou dobré tak na žlučníkový záchvat. Skoro by se řeklo, že když někoho z jedné televize vyhodí(oba už svůj pořad jinde měli), tak je to pro něj na obrazovce konec. Ale ono ne, TV Barrandov je dost zoufalá na to, aby se nebála recyklace ani "umělců" tohoto ražení. Za mě nekoukatelné a to jsem napřel všechny síly.

plakát

Kdo hledá, najde (1974) (TV film) 

Kdo hledá, najde, aneb pohádka o tom, jak ředitel fabriky na pračky, nejspravedlivější ze spravedlivých, na hnusného škůdce a rozvraceče upřímné socialistické morálky přišel, řádně s ním zatočil jako vítr s pastouškou a sklidil uznání i od posledního dělníka v továrně. HNUS a hlavně užvaněná a zbytečná nuda, dobrá tak na usínání. Jedna hvězda za to, že jsem se párkrát dobře zasmál. "Podle mýho názoru musíme lidem umožnit, aby sami přišli na to, že nemají pravdu!" No ty vole...